Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Γάζα: Ανακοινώνεται σήμερα η εκεχειρία στη Γάζα – «Λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής» οδήγησαν σε αναβολή

Λεπτομέρειες στον κατάλογο των ομήρων που θα απελευθερωθούν ήταν η αιτία για την αναβολή της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχο των Παλαιστινίων, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι «Το Κατάρ σε συντονισμό με τους Αιγυπτίους και τους Αμερικανούς, πρόκειται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες σήμερα» την ώρα έναρξη της εκεχειρίας. Εχθές πραγματοποιήθηκε «ανταλλαγή καταλόγων ονομάτων κρατουμένων από τα δύο στρατόπεδα μέσω των Αιγύπτιων και Καταριανών μεσολαβητών».

«Η Χαμάς θα απελευθερώσει 10 ομήρους γυναίκες και παιδιά -κάτω των 19 ετών- και ταυτόχρονα 30 Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι θα απελευθερωθούν και η συμφωνία θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο», ανέφερε ο αξιωματούχος, την ώρα που οι μάχες έχουν σταματήσει στη Λωρίδα της Γάζας και οι υπερπτήσεις των ισραηλινών αεροσκαφών στο βορρά έχουν περιοριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση όριζε ότι οι όμηροι θα παραδίδονταν μέσω του Ερυθρού Σταυρού και θα οδηγούνταν στην Αίγυπτο, που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, πριν τους παραλάβει η ισραηλινή πλευρά, όμως στη συνέχεια, όπως εξήγησε ο ίδιος αξιωματούχος, προτάθηκε «να γίνει κατ’ αρχάς μια ιατρική επίσκεψη από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού για να βεβαιωθούν για την κατάσταση της υγείας των ομήρων» και μετά μια ιατρική επίσκεψη στους άλλους άμαχους ομήρους «για να βεβαιωθούν για την κατάσταση της υγείας τους».

«Η Χαμάς είναι έτοιμη να συμφωνήσει με όλους τους μηχανισμούς που θα αποφασισθούν. Θα εφαρμόσει αυτόν που θα επιλεγεί», διαβεβαίωσε.

«Οι Καταριανοί, Αιγύπτιοι και Αμερικανοί μεσολαβητές θα φροντίσουν για την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και θα σημειώσουν αν υπάρξουν παραβιάσεις. Αυτοί θα είναι οι εγγυητές της εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας και των συνομιλιών για να φθάσουμε σ’ αυτή», σημείωσε.

Σύμφωνα με το Κατάρ, οι διαπραγματέυσεις αυτές συνεχίζονται «με θετικό τρόπο», ενώ η συμφωνία της εκεχειρίας «θα εφαρμοσθεί μέσα στις επόμενες ώρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img