Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Εξέγερση στο Σάουθπορτ της Αγγλίας για τη δολοφονία τριών κοριτσιών από Αφρικανό με μαχαίρι – 40 τραυματίες αστυνομικοί (φωτό & βίντεο)

Σχεδόν 40 αστυνομικοί υπέστησαν τραυματισμούς στον τόπο βίαιων επεισοδίων στο Σάουθπορτ, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων της North West Ambulance Service.

Η αστυνομία του Μερσισάιντ δήλωσε ότι οκτώ αστυνομικοί υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων καταγμάτων, εκδορών, ενός πιθανού σπασίματος της μύτης και μιας διάσεισης.

Η αστυνομία του Μερσισάιντ δήλωσε ότι οι εμπλεκόμενοι στις ταραχές, στους οποίους πιστεύει ότι περιλαμβάνονται υποστηρικτές του Αγγλικού Αμυντικού Συνδέσμου, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα που ανήκαν σε πολίτες, πέταξαν τούβλα στο τοπικό τζαμί, προκάλεσαν ζημιές σε ένα τοπικό ψιλικατζίδικο και έβαλαν φωτιά σε τροχήλατους κάδους.

Επιπλέον αστυνομικοί θα παραμείνουν στην περιοχή για να παρέχουν ορατή παρουσία ώστε να καθησυχάσουν τις κοινότητες.

Ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής της αστυνομίας του Μερσισάιντ, Άλεξ Γκος, δήλωσε: «Η αστυνομία του Μερσισάιντ αντιμετώπισε σοβαρή βία στο Σάουθπορτ και είμαι πολύ περήφανος που είδα αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας (πολλοί από τους οποίους δεν είχαν μόλις τελειώσει μια πλήρη βάρδια) να προελαύνουν και πάλι για να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους που επέδειξαν τόσο θάρρος ενώ δέχονταν συνεχείς και συνεχείς επιθέσεις.

»Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους αξιωματικούς της αστυνομίας του Μάντσεστερ, της αστυνομίας του Τσέσαϊρ, της αστυνομίας του Λανκασάιρ και της αστυνομίας της Βόρειας Ουαλίας που παρείχαν επίσης αμοιβαία βοήθεια και υποστήριξη.

»Δυστυχώς, οι δράστες κατέστρεψαν φράχτες κήπων για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τούβλα για να επιτεθούν στους αστυνομικούς μας και έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα που ανήκουν σε πολίτες και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ του τεμένους».

Και προσέθεσε: «Δεν είναι αυτός ο τρόπος να φέρεσαι έτσι σε μια κοινότητα, πόσο μάλλον σε μια κοινότητα που ακόμη ταλανίζεται από τα γεγονότα της Δευτέρας».

Οι ταραχές ακολούθησαν μια φρενήρη επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ τη Δευτέρα σε ένα κλαμπ διακοπών με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ. Κατά την επίθεση η Άλις Ντασίλβα Αγκουϊάρ, εννέα ετών, η Μπέμπε Κινγκ, έξι ετών, και η Έλσι Ντοτ Στάνκομπ, επτά ετών, μαχαιρώθηκαν θανάσιμα σε ένα κλαμπ διακοπών με θέμα την Τέιλορ Σουΐφτ.

Οκτώ άλλα παιδιά μαχαιρώθηκαν επίσης, ενώ πέντε παιδιά και δύο ενήλικες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα 17χρονο αγόρι, που δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, παραμένει υπό κράτηση κατηγορούμενος για φόνο και απόπειρα δολοφονίας μετά το περιστατικό στο στούντιο χορού στην οδό Χαρτ Στριτ.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας αναφέρει ότι οι ισλαμοφοβικές αντιδράσεις ξεκίνησαν με μια ψευδή φήμη στο διαδίκτυο, η οποία στη συνέχεια ενισχύθηκε από παραπληροφόρηση από ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, ο οποίος συσχέτισε λανθασμένα το έγκλημα με τους μουσουλμάνους.

Το MCB απέτισε φόρο τιμής στα τρία νεαρά κορίτσια που σκοτώθηκαν στο Σάουθπορτ τη Δευτέρα, πριν καταδικάσει «τις σοκαριστικές σκηνές ‘ακροδεξιών ταραξιών’ που έδρασαν με αμόκ έξω από ένα τζαμί».

«Οι κάτοικοι του Σάουθπορτ είναι συγκλονισμένοι μετά τη φρίκη που τους προκλήθηκε χθες. Αξίζουν την υποστήριξή μας και τον σεβασμό μας. Αυτοί που κατέλαβαν την ολονυχτία για τα θύματα με βία και τραμπουκισμούς προσέβαλαν την κοινότητα που θρηνεί».

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ χαρακτήρισε τα επεισόδια έξω από ένα τζαμί στο Σάουθπορτ ως «βίαιες επιθέσεις από κακοποιούς στους δρόμους», τις οποίες χαρακτήρισε «τρομακτικές».

Ο βουλευτής του Σάουθπορτ Πάτρικ Χέρλεϊ καταδίκασε τους «κακοποιούς με τα φασόλια» που πέταξαν τούβλα προς ένα τζαμί.

Ο ίδιος δήλωσε στο BBC: «Ακόμη και αν αυτό το παλικάρι, ο 17χρονος, αποδειχθεί ότι είναι μουσουλμάνος, σε καμία περίπτωση αυτό δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε επίθεση σε τζαμί από οποιονδήποτε. Και όχι μόνο αυτοί οι κακοποιοί που κατέβηκαν στην πόλη χθες το βράδυ με σκοπό να προκαλέσουν προβλήματα. Όλοι πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτό και το Σάουθπορτ δεν θα το δεχτεί αυτό. Το Σάουθπορτ θα ενωθεί ενάντια σε τέτοιου είδους πράγματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Η Μόσχα, με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του...

Δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΙΚΗ. Είμαστε η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Δεν υπάρχει...

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com