Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Ένταση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας λόγω λαθρομεταναστών

Ημερομηνία:

Σκληραίνει την στάση της η Πολωνία και ενισχύει τον φράχτη

Οι πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μια ομάδα 20 ατόμων συμμετείχε στην καταστροφή διαφόρων συσκευών ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, πετώντας πέτρες και κλαδιά, ενώ ένας από αυτούς επιδείκνυε ένα πυροβόλο όπλο εναντίον μιας πολωνικής περιπόλου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Πέμπτη, 24 Αυγούστου, καταγράφηκαν συνολικά 175 καταγεγραμμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων. Εν τω μεταξύ, στις 23 Αυγούστου, οι αναφορές των συνοριοφυλάκων ανέφεραν ότι 60 ξένοι υπήκοοι επιχείρησαν να εισέλθουν στην Πολωνία, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com.

“Σήμερα, μπορούμε να δούμε πόσο αναγκαίο είναι το φράγμα που έχτισε η κυβέρνηση. Και πόσο λάθος έκαναν όσοι δεν το ήθελαν”, τόνισε ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki.

Από την αρχή του έτους, η Συνοριοφυλακή έχει αποτρέψει με επιτυχία σχεδόν 20.000 απόπειρες παράνομης διέλευσης των συνόρων. Ως αποτέλεσμα, οι συνοριοφύλακες συνέλαβαν επίσης 465 άτομα που φέρονται να βοήθησαν και να ενθάρρυναν παράνομες διελεύσεις συνόρων εντός της δικαιοδοσίας που φυλάσσεται από τη μονάδα συνοριοφυλακής Podlaski.

Επιπλέον, στις 24 Αυγούστου, το προσωπικό του Σταθμού Συνοριοφυλακής στο Sejny της Πολωνίας εκτέλεσε επιχειρήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο Γεωργιανών υπηκόων, ηλικίας 26 και 35 ετών. Η ίδια αρχή τόνισε ότι τα εν λόγω πρόσωπα ήταν συνεργάτες στην οργάνωση της παράνομης παραβίασης των εθνικών συνόρων. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης των εν λόγω αλλοδαπών, ανακαλύφθηκαν πολλά κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές επικοινωνίας, οι οποίες στη συνέχεια κατασχέθηκαν από τον επακόλουθο έλεγχο των κατοικιών τους.

Το προσωπικό της Μονάδας Συνοριακής Φύλαξης της Ποντλασκίας έχει επανειλημμένα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη και τη συνακόλουθη παραπομπή στην εισαγγελία, των υπευθύνων για την οργάνωση παράτυπων συνοριακών διελεύσεων στην Πολωνία.

Ως αποτέλεσμα, από τις αρχές του , έχουν συλληφθεί συνολικά 466 άτομα που εμπλέκονται στην υποβοήθηση παράνομων συνοριακών διελεύσεων. Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, 437 σχετίζονται με τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, ενώ 29 σχετίζονται με τα σύνορα Πολωνίας-Λιθουανίας.

Προηγουμένως, οι πολωνικές αρχές ανέπτυξαν επιπλέον 2.000 στρατιώτες για την ενίσχυση των ανατολικών συνόρων της που γειτνιάζουν με τη Λευκορωσία. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Άμυνας Mariusz Błaszczak ανέφερε ότι η Πολωνία προτίθεται να αναπτύξει συνολικά 10.000 επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία στο πλαίσιο των στρατηγικών της προσπαθειών.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σπανούλης: «Ήρθα να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου με τιμή και περηφάνια»

Η Εθνική μας ομάδα ήταν επιβλητική στο παιχνίδι με...

Παναγιώτα Δόση: Το 14ο μέλος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Παναγιώτα Δόση ήταν μόλις μία θέση εκτός πρόκρισης...

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...

Χανιά: Έκλεψαν 3.000 ευρώ από τουρίστες – Έγιναν τρεις συλλήψεις

Τρία άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά που κατηγορούνται πως είχαν...

Ζαλγκίρις για Έβανς: «Πραγματικό παράδειγμα και ηγέτης»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Κίναν Έβανς αναφέρθηκε...