Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ένταση μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας: Νεκρό το 10χρονο παιδί ιαπωνικής καταγωγής που μαχαιρώθηκε

Υπέκυψε στα τραύματά του το 10χρονο αγόρι που είχε εγγραφεί σε ιαπωνικό σχολείο στη Σεντζέν της Κίνας και μαχαιρώθηκε από έναν άνδρα χθες, Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η ιαπωνική κυβέρνηση.

Το αγόρι μαχαιρώθηκε καθ’ οδόν προς το σχολείο του περίπου στις 8 το πρωί (τοπική ώρα –3 το πρωί ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη από έναν 44χρονο Κινέζο, ο οποίος συνελήφθη επιτόπου, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές. Το παιδί πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης, δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Γιόκο Καμικάουα.

«Λαμβάνω το περιστατικό εξαιρετικά σοβαρά», είπε η κ. Καμικάουα.

«Αυτό δεν πρέπει ποτέ να συμβεί σε καμία χώρα. Ιδιαίτερα, λυπάμαι ειλικρινά που αυτή η απεχθής πράξη διαπράχθηκε εναντίον ενός παιδιού που πήγαινε στο σχολείο».

Η Ιαπωνία ζήτησε από την Κίνα να παράσχει λεπτομερή εξήγηση των γεγονότων και να λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας, πρόσθεσε.

Οι Αρχές τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Κίνα αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την εθνικότητα του θύματος, αλλά ο ιστότοπος του Ιαπωνικού Σχολείου της Σεντζέν αναφέρει ότι απευθύνεται σε παιδιά ιαπωνικής υπηκοότητας.

Επέτειος

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στο σχολείο στην επέτειο ενός περιστατικού το 1931 που πυροδότησε την εισβολή της Ιαπωνίας στην Κίνα, μια ευαίσθητη ημερομηνία σε μια εποχή που οι διπλωματικές σχέσεις κινδυνεύουν να επιδεινωθούν.

Ήταν η δεύτερη τέτοια επίθεση κοντά σε ιαπωνική εκπαιδευτική εγκατάσταση στην Κίνα τους τελευταίους μήνες.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, αρνήθηκε να σχολιάσει τυχόν πιθανές επιπτώσεις του τελευταίου περιστατικού στις διμερείς σχέσεις.

Τον Ιούνιο, ένας άνδρας επιτέθηκε σε λεωφορείο που χρησιμοποιούσε ένα ιαπωνικό σχολείο στην πόλη Σούτζοου της ανατολικής Κίνας, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας Κινέζας που προσπάθησε να προστατεύσει μια Ιαπωνέζα μητέρα και το παιδί της από τον δράστη.

Επίσης την Τετάρτη ένα κινεζικό αεροπλανοφόρο εισήλθε για πρώτη φορά στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας, ο τελευταίος σε μια σειρά στρατιωτικών ελιγμών που προκάλεσε διαμαρτυρία από το Τόκιο στο Πεκίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Η Μόσχα, με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του...

Δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΙΚΗ. Είμαστε η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Δεν υπάρχει...

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com