Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

«Ένα μπουκάλι νερό και αμέσως πίσω» λέει για τους λαθρομετανάστες, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ισλανδίας (video)

Ημερομηνία:

Στους λαθρομετανάστες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ηπειρωτική Ευρώπη θα πρέπει να δίνεται ένα μπουκάλι νερό και να συνοδεύονται πίσω στη Γαλλία, υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νάιτζελ Φαράζ την Πέμπτη, ο πρώην ηγέτης της σκανδιναβικής νησιωτικής χώρας δήλωσε ότι η λύση στη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση, “κοιτάζοντάς την από έξω, είναι απλή”.”Όταν έρχεται μια βάρκα με παράνομους μετανάστες, πάρτε τους στη στεριά, δώστε στον καθένα τους ένα μπουκάλι νερό και επιστρέψτε τους στη Γαλλία”, είπε.

Η κίνηση αυτή, πιστεύει, θα μείωνε δραστικά τον παράγοντα έλξης που ισχύει σήμερα για τους μετανάστες που επιδιώκουν να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη για να φτάσουν στη . “Αυτό μακροπρόθεσμα θα πρέπει να βολεύει και τη Γαλλία, γιατί δεν νομίζω ότι θέλουν να είναι η μέση λύση για αυτή την τεράστια εισροή ανθρώπων προς το Ηνωμένο Βασίλειο”, πρόσθεσε. Ο Γκουνλάουγκσον, ο οποίος ηγήθηκε της Ισλανδίας από τον Μάιο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2016, δήλωσε ότι οι πολιτικοί συχνά κάνουν τα πράγματα “τόσο περίπλοκα για τον εαυτό τους” και επέμεινε ότι “οι καλύτερες λύσεις είναι συχνά οι πιο απλές”.

Ο Ισλανδός πολιτικός προέτρεψε τη συντηρητική κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει τα δαπανηρά σχέδιά της να στείλει τους μετανάστες στο αφρικανικό κράτος της Ρουάντα για επεξεργασία.
“Μην προχωρήσετε με τη Ρουάντα, κάντε μόνο αυτό”, είπε στον Φάρατζ.

Η Ρόδος υπό πολιορκία: Αυστηρή προειδοποίηση αστυνομικού προς Λιμενικό να κάνει επιτέλους την δουλειά του! Άφαντος ο Καιρίδης που ήταν να πάει στο νησί! (Video)

Μια τέτοια λύση θα μπορούσε να ανατραπεί από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πάντα επέμενε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για την επιστροφή των μεταναστών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε επίπεδο .

Παρά τις πολυάριθμες υποσχέσεις του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ να “σταματήσει τις βάρκες”, η νότια ακτή της Αγγλίας γνώρισε σημαντική εισροή μεταναστών χωρίς χαρτιά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: Μια… ανάσα από το Παρίσι! (highlights)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ μετέτρεψε σε απογευματινό περίπατο το...

Σπανούλης: «Ήρθα να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου με τιμή και περηφάνια»

Η Εθνική μας ομάδα ήταν επιβλητική στο παιχνίδι με...

Παναγιώτα Δόση: Το 14ο μέλος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Παναγιώτα Δόση ήταν μόλις μία θέση εκτός πρόκρισης...

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...

Χανιά: Έκλεψαν 3.000 ευρώ από τουρίστες – Έγιναν τρεις συλλήψεις

Τρία άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά που κατηγορούνται πως είχαν...