Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συντριβή ιδιωτικού τζετ κοντά στη Μόσχα – Στη λίστα επιβατών ο Πριγκόζιν

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους βόρεια της Μόσχας – με τη ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αναφέρει ότι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν ήταν στη λίστα των επιβατών.

Επτά επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροσκάφος Embraer, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το αεροσκάφος λέγεται ότι συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας.

Πολλαπλά βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν τη συντριβή του αεροσκάφους.

https://twitter.com/igorsushko/status/1694399715327308219?s=20

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος πιστεύεται ότι επέβαινε στην πτήση, μοιράστηκε το πρώτο του βιντεοσκοπημένο διάγγελμα μετά την αποτυχημένη ανταρσία του Ιουνίου, μόλις πριν από δύο ημέρες.

Το αφεντικό του ομίλου Βάγκνερ -που στάλθηκε στη Λευκορωσία μετά την πορεία του στη Μόσχα- δημοσίευσε πλάνα με τον εαυτό του να μιλάει φορώντας καμουφλάζ και κρατώντας ένα τουφέκι.

Στο βίντεο ο Πριγκόζιν φαινόταν να βρίσκεται στην Αφρική και μίλησε επίσης για τη Ρωσία που φέρνει την ελευθερία στην την ήπειρο.

Ακύρωσε την ανταρσία και οι μισθοφόροι του αποσύρθηκαν αφού ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο βοήθησε στη σύναψη μιας «συμφωνίας», η οποία υποτίθεται ότι θα έβλεπε τον επιχειρηματία να μετακομίζει στη συμμαχική με τη Ρωσία χώρα και τις δυνάμεις του να απορροφώνται από τον στρατό.

Κάποτε στενός έμπιστος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Πριγκόζιν είχε συχνά κατακεραυνώσει σε δημόσιες ομιλίες του τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον κορυφαίο στρατηγό Βαλέρι Γερασίμοφ για τους χειρισμούς τους στην εισβολή στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img