Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024

Εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο: Οι Συντηρητικοί θα υποστούν ολοκληρωτική συντριβή, προβλέπουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Ημερομηνία:

Οι τελικές δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζουν ζοφερή εικόνα για τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ.

Η δημοσκόπηση MRP της (περισσότερα γι' αυτό παρακάτω) προβλέπει ότι οι Εργατικοί του Κίρ Στάρμερ θα κερδίσουν 431 έδρες, 229 περισσότερες από το 2019, με τους Συντηρητικούς να μένουν στις 102 έδρες, 263 λιγότερες από τις προηγούμενες εκλογές. Αυτοί οι αριθμοί θα δώσουν στους Εργατικούς πλειοψηφία 212 εδρών, τη μεγαλύτερη που έχει απολαύσει ποτέ το κόμμα. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του Ed Davey θα έχουν 72 έδρες, αυξημένες κατά 61 έδρες.

Η εξεγερμένη δεξιά Reform UK του Nigel Farage, εν τω μεταξύ, προβλέπεται να κερδίσει τρεις έδρες.

Μια μαζική σαρωτική επικράτηση των Εργατικών θα αποτελέσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για τη βρετανική πολιτική, στέλνοντας τους Συντηρητικούς στα τάρταρα μετά από 14 χρόνια διακυβέρνησης και πέντε πρωθυπουργούς, κατά τη διάρκεια των οποίων το και οι συνεχιζόμενες διαμάχες για τη μετανάστευση έχουν διχάσει τη χώρα.

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας More in Common που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη προέβλεπε πλειοψηφία 210 εδρών για τους Εργατικούς, εμφανίζοντας το κόμμα με 430 έδρες, 228 περισσότερες από τις προηγούμενες εκλογές, ενώ οι Τόρις με 239 έδρες λιγότερες από 126. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες επιστρέφουν ως τρίτο κόμμα με 52 έδρες, αυξημένες κατά 41, ενώ το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας καταλαμβάνει 16 έδρες, σημειώνοντας απώλεια 32 εδρών. Το Reform UK κερδίζει δύο έδρες.

Μια δημοσκόπηση της Focaldata που δημοσιεύθηκε επίσης την Τετάρτη υπέδειξε ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία για τους Εργατικούς, 238 έδρες, κατανέμοντας στο κόμμα 444 έδρες έναντι 108 εδρών των Συντηρητικών. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα επιστρέψουν επίσης ως τρίτο κόμμα με έδρες, ενώ το SNP κατείχε μόλις 15 από τις 57 έδρες της Σκωτίας. Το Reform θα κέρδιζε και πάλι δύο έδρες.

Η YouGov, μια μακροχρόνια εταιρεία δημοσκοπήσεων, προέβλεψε σωστά ένα αμφίρροπο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές του 2017 σε μια δημοσκόπηση της MRP, όταν άλλες δημοσκοπήσεις έδειχναν μια ισχυρή πλειοψηφία για τους Τόρις.

Οι δημοσκοπήσεις MRP (multi-level regression and post-stratification) χρησιμοποιούν πολύ μεγαλύτερο μέγεθος δείγματος και περιλαμβάνουν την εξέταση της πρόθεσης ψήφου κάθε ατόμου και των δημογραφικών χαρακτηριστικών του, όπως η ηλικία, το εισόδημα, το επάγγελμα και το επίπεδο εκπαίδευσης, καθώς και την προηγούμενη εκλογική του συμπεριφορά.

Στη συνέχεια, ο δημοσκόπος αντιστοιχίζει αυτούς τους παράγοντες στην υπόλοιπη χώρα, εξετάζοντας πόσοι ψηφοφόροι ταιριάζουν σε αυτό το χαρακτηριστικό σε κάθε εκλογική περιφέρεια, χρησιμοποιώντας δεδομένα από πηγές όπως η τελευταία απογραφή, η οποία επιτρέπει προβλέψεις ανά έδρα.

Στη Βουλή των Κοινοτήτων, απαιτούνται 326 έδρες από τις 650 για να κυβερνηθεί με συνολική πλειοψηφία. Ο τελευταίος πρωθυπουργός των Εργατικών που κέρδισε τις εκλογές, ο Τόνι Μπλερ, κέρδισε τις γενικές εκλογές του 1997 με πλειοψηφία 179 εδρών, ενώ κέρδισε δύο ακόμη εκλογικές αναμετρήσεις με μικρότερες πλειοψηφίες.

Πηγή: https://www.politico.eu/article/uk-election-final-mega-polls-predict-total-tory-annihilation-labour-win/

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βασιλάκη: Πέμπτη θέση στα 800μ ελεύθερο, μια ανάσα από το μετάλλιο, με πανελλήνιο ρεκόρ

Η Άρτεμις Βασιλάκη τερμάτισε στη 5η θέση με 8:34.13...

ΝΙΚΗ: Ερώτηση της ΝΙΚΗΣ για την Ενιαία Κάρτα  διέλευσης των Α.μεΑ από όλους τους αυτοκινητόδρομους με διόδια

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών &  το...

Δέκα λόγοι για να μην καταργηθεί η δουλεία (!)

Ας αναλογιστεί ο αναγνώστης εάν οι δικαιολογίες υπέρ της...

Σέκουλιτς: «Εξαιρετική ομάδα η Ελλάδα με ηγέτη τον Γιάννη»

Η Ελλάδα επικράτησε εύκολα της Σλοβενίας και ο Αλεξάνταρ...

Εθνική: Ομάδα-ορχήστρα και το φωτεινό παράδειγμα του Τολιόπουλου

Ομάδα-όνειρο η Εθνική έκανε μια χαψιά και την Σλοβενία...

Sardinia Cup: Φινάλε με ήττα για την Εθνική, 16-9 από την Ισπανία

Με ήττα ολοκλήρωσε η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών...

Ανοιχτά τα πάρκινγκ του Καραϊσκάκη για τον κόσμο που πάει στο ΣΕΦ

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κάνει μεγάλη προσπάθεια για να...