Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024

Δημοσκόπηση: Οι Λατίνοι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν την Καμάλα Χάρις, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει υποστήριξη

Σε δημοσκόπηση των Times η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις υπολείπεται των τριών τελευταίων Δημοκρατικών υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο μεταξύ των Λατίνων ψηφοφόρων, καθώς ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενισχύει την υποστήριξή του στην κρίσιμη ομάδα, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τους New York Times και το Siena College, διαπίστωσε ότι η Χάρις έχει διολισθήσει σε χαμηλό επίπεδο για τους Δημοκρατικούς χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι θα αναστραφεί η διολίσθηση σύντομα.

Σύμφωνα με την The Hill και τις σημειώσεις της για το 2016, το 68% των Λατίνων ψηφοφόρων υποστήριξαν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Το ποσοστό αυτό έπεσε στο 62% το 2020 και η Χάρις κερδίζει τώρα 56% υποστήριξη.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ωστόσο, έχει κερδίσει υποστήριξη με την πάροδο του χρόνου. Το 2016, ο Τραμπ κέρδισε 28% υποστήριξη και 36% το 2020. Από την πιο πρόσφατη έρευνα, έχει 37% υποστήριξη μεταξύ των Λατίνων ψηφοφόρων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών προεδρικών εκστρατειών του, ο Τραμπ έχει θέσει στο επίκεντρο της προσοχής του τη μετανάστευση.

Έχει στοχοποιήσει τους παράνομους λαθρομετανάστες για εισβολή στη χώρα και έχει βάλει στο στόχαστρο τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, χτίζοντας ένα επιχείρημα για το κλείσιμο των πορωδών ανοιχτών συνόρων που ευθύνονται για την εισροή και την απέλαση όσων τα χρησιμοποίησαν για να εισέλθουν στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Χάρις προσπάθησε να προσελκύσει τους Λατίνους ψηφοφόρους με ένα δημαρχείο που διοργάνωσε το Univision, ένα αμερικανικό ισπανόφωνο δίκτυο, όπου απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη μετανάστευση, την οικονομία και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα. Σε απάντηση υποσχέθηκε επίσης αμνηστία για εκατομμύρια ανθρώπους.

Μία ανάλυση της Wall Street Journal διαπίστωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι η Χάρις δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει τα κέρδη του Τραμπ στους μαύρους, τους Λατίνους και τους νέους ψηφοφόρους, σύμφωνα με το Breitbart News.

«Η ανάλυση είναι σημαντική επειδή το Δημοκρατικό Κόμμα ήλπιζε ότι η απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να κάνει στην άκρη για χάρη της Χάρις θα αποκαθιστούσε βασικά ψηφοδέλτια υπέρ του υποψηφίου του», αναφέρεται στο άρθρο.

Μια δημοσκόπηση της Equis που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο έδειξε ότι οι Λατίνοι εμπιστεύονται περισσότερο τον Τραμπ από τον Μπάιντεν όταν πρόκειται για τη μετανάστευση, αναφέρει το άρθρο.

Η έρευνα είναι των Times και διεξήχθη από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου μεταξύ 902 ισπανόφωνων ψηφοφόρων. Το περιθώριο σφάλματος είναι 4,5 ποσοστιαίες μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Βελόπουλος: Άκρως επικίνδυνη η πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Αλβανίας

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της έναντι της...

Ο Φρέντη Μπελέρη για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία

«Στις υποχρεώσεις της Αλβανίας αποτυπώνονται πλέον τα πάγια αιτήματά...

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ ζήτησε με ερώτηση-παρέμβαση την αποδέσμευση της Ελλάδας από τη συμφωνία των Πρεσπών

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Ο...

Ελλάδα: Η ενδεκάδα της Εθνικής Ελπίδων για τον «τελικό» με Κροατία

Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κροατία (15/10,...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img