Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Δημοσκόπηση CNN: Ο Τραμπ χτίζει προβάδισμα 6 μονάδων έναντι του Μπάιντεν μετά το ντιμπέιτ

Ημερομηνία:

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει προβάδισμα έξι μονάδων έναντι του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο πολλοί Δημοκρατικοί αμφισβητούν ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος τους για να κερδίσουν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η δημοσκόπηση είναι μία από τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το ντιμπέιτ, μετά από μια δημοσκόπηση του CBS News και του USA Today έρευνες, τις οποίες θα μελετήσουν στελέχη και δωρητές των Δημοκρατικών για να προσδιορίσουν τη συνολική ζημιά στην υποψηφιότητα του Μπάιντεν μετά την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ.

Το προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν είναι 49% έναντι 43%, αμετάβλητο από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ενώ ο Τραμπ συνεχίζει να προηγείται του Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο, προηγείται επίσης όλων των άλλων πιθανών υποψηφίων των Δημοκρατικών εάν ο Μπάιντεν παραιτηθεί, όπως επιθυμεί το 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και το 45% των Δημοκρατικών.

Η αντιπρόεδρος Καμάλα άρις συγκεντρώνει τις καλύτερες δημοσκοπήσεις (τρεις μονάδες) έναντι του Τραμπ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση:

  • Τραμπ 49% – Μπάιντεν 43%
  • Τραμπ 47% –  Χάρις 45%
  • Τραμπ 48% – Νιούσομ 43%
  • Τραμπ 47% – Μπουτιτζίτζ 43%
  • Τραμπ 47% – Γουΐτμερ 42%

Οι πολιτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι οι Δημοκρατικοί μπορεί να μείνουν με τον Μπάιντεν για τρεις λόγους: τις προκλήσεις της αντικατάστασης του Μπάιντεν σε 50 πολιτειακά ψηφοδέλτια, την πρόκληση της κίνησης χρημάτων πίσω από έναν νέο υποψήφιο και την πρόκληση της εξεύρεσης ενός υποψηφίου που πιθανότατα θα είναι ένας θυσιαστικός αμνός για να κατέβει στη θέση του Μπάιντεν.

Δεν πιστεύουν όλοι οι Δημοκρατικοί ότι ο Μπάιντεν είναι η καλύτερη ευκαιρία τους να νικήσουν τον Τραμπ, όπως διαπίστωσε επίσης η δημοσκόπηση:

Ωστόσο, οι περισσότεροι Δημοκρατικοί και εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι που προσανατολίζονται προς το Δημοκρατικό Κόμμα (56%) λένε ότι το κόμμα έχει καλύτερες πιθανότητες να διεκδικήσει την προεδρία με κάποιον άλλον εκτός του Μπάιντεν, ενώ το 43% λέει ότι το κόμμα έχει περισσότερες πιθανότητες με αυτόν. Η εμπιστοσύνη των Δημοκρατικών στις πιθανότητες του Μπάιντεν δεν έχει αυξηθεί από τότε που εξασφάλισε το χρίσμα του κόμματος στις προκριματικές εκλογές: Τον Ιανουάριο, το 53% πίστευε ότι το κόμμα θα είχε περισσότερες πιθανότητες με κάποιον άλλον εκτός του Μπάιντεν στην κορυφή του ψηφοδελτίου και το 46% αισθανόταν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τον Μπάιντεν.

Το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν στη δημοσκόπηση έχει πέσει σε νέο χαμηλό επίπεδο μεταξύ όλων των Αμερικανών (36%), ενώ το 45% δηλώνει τώρα ότι αποδοκιμάζει έντονα την απόδοσή του, ένα νέο υψηλό επίπεδο στις δημοσκοπήσεις του CNN.

Μεταξύ του συνόλου του αμερικανικού κοινού, το ποσοστό εύνοιας του Μπάιντεν ανέρχεται μόλις στο 34%, με το 58% να τον βλέπει αρνητικά. Και ενώ πολλά από τα ονόματα των Δημοκρατικών που ακούγονται ως πιθανοί αντικαταστάτες του Μπάιντεν είναι λιγότερο αντιπαθή, κανένα από αυτά δεν θα ξεκινούσε με μεγαλύτερη δημόσια υπεροχή – αντίθετα, είναι λιγότερο γνωστά. Η Χάρις έχει την ευρύτερη αναγνωρισιμότητα – και είναι επίσης βαθιά υποβιβασμένη, με 29% εύνοια, 49% δυσμενή αξιολόγηση και 22% που δηλώνουν ότι δεν έχουν γνώμη ή δεν την έχουν ακούσει. Περίπου το μισό κοινό δεν έχει γνώμη για τον Μπουτιτζίτζ (50%) και τον Νιούσομ (48%), ενώ περίπου τα δύο τρίτα (69%) δεν έχουν γνώμη για την Γουΐτμερ.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.274 Αμερικανών από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου με περιθώριο σφάλματος 3,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Ο Μπάιντεν έχει ορκιστεί να παραμείνει στην κούρσα και η εκστρατεία του έχει επικαλεστεί την εσωτερική δημοσκόπηση ως λόγο για να παραμείνει στην κούρσα.

Το 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πιστεύει, ωστόσο, ότι ο Μπάιντεν δεν έχει την «ψυχική» και «γνωστική υγεία» για να υπηρετήσει ως πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CBS News/ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, σημειώνοντας αύξηση επτά μονάδων μετά το ντιμπέιτ.

Πηγή: BREITBART NEWS

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΝΙΚΗ: 356.000€ μας κόστισε η Eurovision – Ασπασία Κουρουπάκη

Η Eurovision έχει καταντήσει να είναι μία στρατευμένη πολιτική...

Ο Mίκελ Μερίνο πανηγύρισε όπως ο πατέρας του πριν 33 χρόνια στην Στουτγκάρδη, στο ίδιο γήπεδο (vid)!

Ιστορίες που μόνο ο αθλητισμός κι εν προκειμένω το...

Χαμός στην Basket League με τους «μικρούς» να ζητούν salary cap

Με πρωτοβουλία της ΚΑΕ ΑΕΚ και του Μάκη Αγγελόπουλου...

Αποκλεισμός και για τα αδέρφια Τσιτσιπά στα διπλά του Wimbledon μετά τη διακοπή!

Αποκλεισμός σε δύο …δόσεις για τα αδέρφια Τσιτσιπά (Στέφανο...