Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024

Απαράδεκτη η Meta του Ζούκερμπεργκ – Συμπεριέλαβε σε έρευνα τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο»

Ημερομηνία:

Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μητρική εταιρεία των , και , ξέρει να υπερασπίζεται την αλήθεια. Έχει γεμίσει τις πλατφόρμες της με τους λεγόμενους «», που υποτίθεται ότι ελέγχουν το αληθές κάθε αναρτήσεως και συμμορφώνεται με προθυμία σε κάθε λογοκριτική πρακτική διεθνώς.

Απ' ό,τι φαίνεται ωστόσο, αυτοί η «ελεγκτές της εγκυρότητος», αδιαμφισβήτητοι λογοκριτές, δεν της φάνηκαν χρήσιμοι σε έρευνα που έκανε σε συνεργασία με την εταιρεία Gallup σχετικά με το βαθμό επικοινωνίας και συνδεσιμότητας μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης ανά χώρα, ηλικία και φύλο.

Στην έκθεση που προέκυψε από την έρευνα, συμπεριλαμβάνεται στις 142 χώρες που διερευνήθηκαν και η… Βόρεια Κύπρος. Απ' ό,τι φαίνεται, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέλαβε ρόλο λομπίστα για λογαριασμό του Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ και με πρώτο διδάξαντα τα Σκόπια, προσπαθεί να περάσει στο υποσυνείδητο των ανά τον κόσμο χρηστών, ότι υπάρχει κράτος με αυτήν την ονομασία.

Από τη μία η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου παραχωρεί περίπτερο στο ψευδοκράτος με την ονομασία «Βόρεια Κύπρος», από την άλλη ο Ζούκερμπεργκ περιλαμβάνει τη «Βόρεια Κύπρο» στις έρευνές του.

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο, είναι ότι οι «factcheckers» και υπάρχουν και ελληνόφωνοι τέτοιοι – βλ. Ελληνικά όαξες – με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, άφησαν να διαφύγει της προσοχής τους αυτή η τεράστια και επικίνδυνη ανακρίβεια. Λέτε να μην είναι και τόσο αξιόπιστοι όσο νομίζαμε;

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βελόπουλος εναντίον Μπακογιάννη: Προσπαθεί να πάρει θέση στην ομάδα του Τραμπ (βίντεο)

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της...

Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Ντεγουέστ

Tην λύση της συνεργασίας με τον Σενπαστιάν Ντεγουέστ ανακοίνωσε...

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται για τους Έλληνες πρωταθλητές

Στο εξωτερικό θα συνεχίσουν την αγωνιστική δράση αρκετοί Έλληνες...

Επιχειρησιακή δράση της ΕΛ.ΑΣ. σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο – Συνελήφθησαν 6 άτομα

Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας...