Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Αντιμεταναστευτική εξέγερση και στο Σάντερλαντ ενώ τα συστημικά ΜΜΕ βλέπουν παντού “ακροδεξιούς”

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στο Λίβερπουλ και το Σάντερλαντ για προγραμματισμένες διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών σε ένα μάθημα χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ στο Σάουθπορτ.

Ένα αυτοκίνητο έχει πάρει φωτιά στο Σάντερλαντ και η αστυνομία δέχεται συνεχείς επιθέσεις αφού εξεγερμένοι εκτόξευσαν εναντίον τους κουτιά μπύρας και πέτρες μετά από πορεία στην πόλη γύρω στις 7 το απόγευμα.

 

Τα ΜΑΤ επενέβησαν επίσης έξω από ένα τζαμί στο Λίβερπουλ, αφού διαδηλωτές της φερόμενης ως “ριζοσπαστικής Δεξιάς” έφτασαν κοντά στο να συγκρουστούν με αντιδιαδηλωτές έξω από το τζαμί Abdullah Quilliam Society. Οι αντιφασίστες ακτιβιστές, οι οποίοι αριθμούσαν περίπου 200 άτομα, φώναζαν “Ναζιστικά αποβράσματα μακριά από τους δρόμους μας”.

Η αστυνομία της πόλης έχει λάβει ενισχυμένες εξουσίες για ελέγχους και έρευνες και έχουν αναπτυχθεί επιπλέον αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να πατάξει τις σκηνές βίας που παρατηρήθηκαν στο Σάουθπορτ, το Χάρτλπουλ και το Λονδίνο τις τελευταίες ημέρες.

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί και δεκάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στις ταραχές μέχρι στιγμής.

Riots erupt in Sunderland as thugs launch beer barrels at police - Daily Star

Αυτό συμβαίνει καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις σε ολόκληρη τη χώρα προετοιμάζονται για ένα κύμα προβλεπόμενων ταραχών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και την επόμενη εβδομάδα σε έως και δώδεκα πόλεις και κωμοπόλεις.

Τα μέλη της βρετανικής μουσουλμανικής κοινότητας έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις ανησυχίες τους, με εκατοντάδες τζαμιά σε όλη τη χώρα να ενισχύουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας τους εν όψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων, δήλωσε το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας (MCB).

Mosque under attack as yobs target Sunderland city centre in protest

Πολλοί συντηρητικοί – και όχι μόνον – αναλυτές υποστηρίζουν ότι υφίσταται μία αστυνόμευση δύο ταχυτήτων ως απάντηση στις κοινωνικές αναταραχές, όπου οι πρόσφατες διαδηλώσεις μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων είχαν, από την μια, απάντηση βελούδινη, ενώ από την άλλη, οι εξεγέρσεις κυρίως λευκών, της εργατικής τάξης αυτή την εβδομάδα έχουν  ως αποτέλεσμα να έχουν εξαπολυθεί τα σκυλιά – κυριολεκτικά – στο λαιμό τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΙΚΗ. Είμαστε η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Δεν υπάρχει...

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com