Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Ακσενέρ: «Η Τουρκία να μη δεχθεί Παλαιστίνιους πρόσφυγες»! – «Τα έθνη πρέπει να παραμένουν στον τόπο τους»!

Η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας (IYI), Μεράλ Ακσενέρ, μιλώντας προς την κοινοβουλευτική της ομάδα, ζήτησε από την κυβέρνηση να μη δεχθεί Παλαιστίνιους πρόσφυγες, όπως πριν από έναν αιώνα δέχτηκε τους ‘Τούρκους’ από τη ‘Δυτική Θράκη’, γιατί τα έθνη πρέπει να παραμένουν στον τόπο τους.

Μη γίνετε έρμαιο του αμερικανικού σχεδίου για εκκένωση της Γάζας

«Θα ήθελα να προειδοποιήσω την κυβέρνηση εδώ. Μη γίνετε έρμαιο του αμερικανικού σχεδίου για την εκκένωση των πολιτών (από τη Γάζα). Μην αφήσετε τη χώρα μας, την οποία έχετε μετατρέψει σε χαντάκι για φυγάδες, να αντιμετωπίσει μια νέα εισροή προσφύγων. Μην φάτε για άλλη μια φορά το παλούκι που φάγατε στο παρελθόν, γιατί δεν το φάγατε εσείς το παλούκι, αλλά το τουρκικό έθνος στην Τουρκία. Όταν πάρετε αυτούς τους ανθρώπους από την Παλαιστίνη, δεν μπορείτε να τους επιστρέψετε ξανά εκεί.»

»Η προτεραιότητα για τους ανθρώπους αυτούς στη Γάζα είναι να παραμείνουν εκεί και να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλειά τους. Η Τουρκία θα πρέπει να γίνει εγγυήτρια χώρα σε αυτό το θέμα».

Η Ακσενέρ συνέχισε τον εμπρηστικό λόγο της:

Ξέρετε ποιο ήταν το πιο σημαντικό θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης; Το πιο σημαντικό θέμα ήταν να μην σταλούν οι Τούρκοι από το Ιράκ, τη Συρία και τη Δυτική Θράκη στην Ανατολία. Κάθισαν σε εκείνο το τραπέζι για να στείλουν όλους τους πληθυσμούς που έπρεπε να ανταλλαχθούν, δηλαδή όλους τους Τούρκους που ζούσαν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Θράκης, στην Ανατολία. Αλλά αναφέρομαι στην αντίληψη που επικρατούσε εκείνες τις ημέρες το 1923-24, αναφέρομαι σε μια κατεστραμμένη Τουρκία… Αλλά αντιστάθηκαν σε εκείνο το τραπέζι. Κι εγώ είμαι παιδί μιας οικογένειας ανταλλαγέντων προσφύγων. Μας έστειλαν από τη Δράμα και ήρθαμε στην Τουρκία. Αλλά οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έμειναν εκεί. Γιατί αν είχε επιστρέψει από εκεί αυτός ο πληθυσμός, οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας δεν θα ήταν έτσι όπως είναι σήμερα.Μεράλ Ασκενέρ - Πρόεδρος IYI

Η Ασκενέρ συνέχισε, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν τα παράτησε ποτέ από την ημέρα της ίδρυσής της. Απέτρεψε τους Ιρακινούς Τουρκομάνους να πάνε στην Τουρκία, όπως και τους Τουρκομάνους της Συρίας και της Δυτικής Θράκης. Επιτιθέμενη δε στην κυβέρνηση Ερντογάν ανάφερε:

«Αλλά μόλις ήρθαν τούτοι εδώ (σ.σ. Ερντογάν) στην εξουσία, αυτό συμβαίνει, όταν μαθαίνεις ιστορία από αυτούς που φορούν φέσια, όταν τους βάζεις να γράφουν βιβλία για το αν η Λωζάνη ήταν ήττα ή νίκη».

Αναφερόμενη στο Ισραήλ και τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, η Ακσενέρ είπε:

«Η λύση στις φρικαλεότητες που προκαλεί ο Νετανιάχου στην Παλαιστίνη δεν είναι να φύγουν οι πολίτες από την περιοχή, αλλά να σταματήσει ο δολοφόνος Νετανιάχου το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι πολύ σαφές. Φυσικά, οι ΗΠΑ έχουν αρκετή δύναμη για να σταματήσουν τον Νετανιάχου, ο οποίος έχει γίνει σχεδόν υποτακτικός τους».

«Δεν δεχόμαστε αυτή την υποκρισία, που από τη μια τρώει το αρνί και από την άλλη κάθεται με τον βοσκό και προσποιείται ότι θρηνεί», είπε χαρακτηριστικά η Ακσενέρ και ζήτησε ο Νετανιάχου να κηρυχθεί από όλες τις χώρες εγκληματίας πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Γιατί επιμένουν για τις ψηφιακές ταυτότητες; O ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Π.Ο.Υ. έχει συνάψει σύμβαση με θυγατρική της Deutsche...

Συμφωνία για συνεργασία σε θέματα ασφάλειας υπέγραψαν ο Μητσοτάκης – Ζελένσκι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Καιρός: Νέα πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία – Πώς ο αντικυκλώνας θα επηρεάσει τις βροχές

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img