Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Αυστρία: Στόχος τρομοκρατικού σχεδίου του ISIS η συναυλία της Τέιλορ Σουΐφτ – Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι

Οι αυστριακές αρχές αναχαίτισαν τρομοκρατικό σχέδιο επίθεσης σε συναυλία της Τέιλορ Σουΐφτ την Τετάρτη, σύμφωνα με τη New York Post.

Οι αρχές συνέλαβαν δύο υπόπτους που συνδέονται με την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Ο ένας από τους άνδρες είναι ένας 19χρονος από τη Βιέννη.

Η Kronen Zeitung ανέφερε ότι η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι όπου ο έφηβος ζούσε με τους γονείς του και ανακάλυψε μια ποικιλία χημικών και άλλων ουσιών.

Οι ερευνητές εξετάζουν επί του παρόντος αν τα χημικά και οι ουσίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βόμβας.

Το δίδυμο φέρεται να σχεδίαζε να βάλει στόχο τις συναυλίες της Σουΐφτ στο στάδιο Ernst Happel της Βιέννης, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν την Πέμπτη και να ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου. Οι συναυλίες είναι sold out και αποτελούν μέρος της περιοδείας The Eras Tour.

«Ο ύποπτος δράστης είχε επικεντρωθεί στις συναυλίες της Τέιλορ Σουΐφτ. Εντοπίστηκαν προπαρασκευαστικές ενέργειες», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας της Αυστρίας Φραντς Ρουφ.

«Αποτράπηκε μια συγκεκριμένη απειλή»

Οι αρχές ανέφεραν ότι και οι δύο άνδρες είχαν συγκεκριμένα σχέδια και λεπτομέρειες για το πώς θα πραγματοποιούσαν την επίθεση.

Η αυστριακή μονάδα Cobra βοήθησε στις συλλήψεις. Η μονάδα είναι το αντίστοιχο της ομάδας διάσωσης ομήρων του FBI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

pandou
pandou
Ο Παναγιώτης Δούμας γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος και παραγωγός διαδικτυακών τηλεοπτικών εκπομπών. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Νομικά & Ιστορία στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Ήταν για χρόνια επιχειρηματίας και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στους δημοσιογραφικούς ομίλους DNM GROUP και ESTIA INVESTMENT GROUP και έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες «Δημοκρατία», «Ελεύθερη Ώρα» και «Ελεύθερος Κόσμος» και στις ιστοσελίδες PRONEWS και NEWSBREAK. Είναι ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας «Junge Freiheit». Τα έτη 2012-2015 θήτευσε ως Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι από τους βασικούς συντελεστές του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών και του διαδικτυακού καναλιού Right2TheBone.

Τελευταίες ειδήσεις

Τραμπ: «Αν δεν τα πήγαινα καλά» το 2020, «δεν θα σκεφτόμουν καν» να κατέβω υποψήφιος

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε ότι αν δεν...

Η Μελόνι αντιδρά με φρίκη στις κατηγορίες κατά του Σαλβίνι για τον αποκλεισμό πλοίων ΜΚΟ

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι αντέδρασε αγανακτισμένη στην...

Super League: Ο Ιταλός Παϊρέτο τελικά στο Άρης – Ολυμπιακός – Αντίδραση των «κίτρινων»

Ιταλός στη θέση Ιταλού. Ο Λούκα Παϊρέτο ορίστηκε τελικά...

ΝΙΚΗ: Ανάγκη καταγγελίας της Τουρκίας στον ΟΗΕ για το Casus Belli

Στο casus belli της Τουρκίας για την περίπτωση που...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com