Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024

Αφρικανός που πήγε να τοποθετήσει βόμβα σε αραβικό εστιατόριο, σκοτώνεται λόγω πρόωρης πυροδότησης του μηχανισμού

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο αφρικανός δράστης καταλάθος έχυσε ένα μπουκάλι με υγρό που εξερράγη έξω από το εστιατόριο αραβικών συμφερόντων στο Σόλινγκεν, με αποτέλεσμα να καεί και να πεθάνει αργότερα από τα τραύματά του.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν μετά την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού από Αφρικανό έξω από εστιατόριο στη γερμανική πόλη Σόλινγκεν την Τρίτη.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 2 μ.μ. έξω από οικιστικούς και εμπορικούς χώρους στην Konrad-Adenauer-Straße στην πόλη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι το εστιατόριο που έγινε στόχος ήταν ανεξάρτητη αλυσίδα που ανήκει σε μεγάλη αραβική οικογένεια και ο δράστης ήταν αφρικανικής καταγωγής.

Όπως έγινε κατανοητό, ο δράστης προσέγγισε το εστιατόριο εξοπλισμένος με εκρηκτικά, αλλά πυροδότησε τον μηχανισμό πολύ νωρίς, τραυματίζοντας σοβαρά τον εαυτό του και άλλους παρευρισκόμενους.

“Έβγαλε κάτι από το μπροστινό μέρος του παντελονιού του. Αυτό έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. Στη συνέχεια, πιθανότατα έχυσε κατά λάθος ένα υγρό, μετά έγινε ένας μεγάλος κρότος και ο άνδρας κάηκε. Οι μάρτυρες στη συνέχεια το έσβησαν και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες”, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στη γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα .

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας του Βούπερταλ αργά το βράδυ της Τρίτης, ο δράστης “υπέστη σοβαρά τραύματα και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ειδική κλινική με ελικόπτερο διάσωσης, όπου πέθανε λίγες ώρες αργότερα”.

Οι εικόνες του δράστη λίγο μετά την έκρηξη έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ένα 7χρονο κορίτσι και τρεις άνδρες ηλικίας 35, 38 και 45 ετών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκαν από θραύσματα της έκρηξης.

Το Γραφείο Κρατικής Εγκληματολογικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει την έρευνα για την επίθεση, με την υποστήριξη ειδικών.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές, με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να εικάζουν αν υπήρχε πιθανή σχέση με το οργανωμένο έγκλημα ή προσωπική βεντέτα εναντίον των Αράβων ιδιοκτητών. Σύμφωνα με το WDR, είχε γίνει επιδρομή στο ακίνητο πριν από δύο χρόνια σε σχέση με έρευνα για έγκλημα συμμορίας.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σπανούλης: «Είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων»

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα με...

Παπανικολάου: «Άξιζε η αναμονή για αυτό το συναίσθημα»

Η Ελλάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροατίας στο ΣΕΦ...

Ουόκαπ: «Δεν έχω νιώσει ξανά αυτό το συναίσθημα»

Τα συναισθήματα του για την πρόκριση της Ελλάδας στους...

Τεχνικός διευθυντής Πόρτο για Κάρμο: «Παίκτης που τον εκτιμά ο προπονητής»

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το μεγάλο κόλπο με...

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη κόντρα στην Ιταλία

Με όμορφο τρόπο έκλεισε η Εθνική Νέων Ανδρών την...