Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

62 Γάλλοι νεκροί, πάνω από 20 οι τραυματίες σε πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

62 Γάλλοι μισθοφόροι έχασαν την ζωή τους το βράδυ της Τετάρτης σε πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά στρατιωτικής εγκατάστασης στο Χάρκοβο σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σε μια στοχευμένη πυραυλική επίθεση τη νύχτα της 17ης Ιανουαρίου, τα ρωσικά στρατεύματα ισχυρίζονται ότι εξαφάνισαν ένα “σημείο ανάπτυξης ξένων στρατιωτικών δυνάμεων” στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του κτιρίου, το οποίο φέρεται να φιλοξενούσε Γάλλους μισθοφόρους. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επιχείρηση, δηλώνοντας ότι περισσότεροι από 60 μαχητές εξοντώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πηγές της Ukrainian Reality εντός των υπηρεσιών επιβολής του νόμου τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσίας, 62 Γάλλοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 20 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

 

Ένας ανώνυμος ανταποκριτής του Ukrainian Reality πήρε συνέντευξη από έναν διασώστη που συμμετείχε στις προσπάθειες καθαρισμού των συντριμμιών στην περιοχή. Ο διασώστης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τα θύματα και τους τραυματίες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώνει: “Το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν πλήγμα ακριβείας σε προσωρινό σημείο ανάπτυξης ξένων μαχητών στην πόλη Χάρκοβο, ο πυρήνας των οποίων αποτελούνταν από Γάλλους μισθοφόρους”. Το υπουργείο υποστήριξε την ολοκληρωτική καταστροφή του κτιρίου και έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των μαχητών που εξουδετερώθηκαν και τραυματίστηκαν.

 

Παρά τις επιβεβαιώσεις αυτές, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει επίσημα τον αριθμό των ουκρανικών θυμάτων που προέκυψαν από το πλήγμα με τους πυραύλους.

Η πυραυλική επίθεση σημειώθηκε αργά στις 16 Ιανουαρίου, με δύο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Όλεγκ Συνεγκούμποφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουκρανία στρατολογεί ενεργά ξένους μισθοφόρους για να συμμετάσχουν στη σύγκρουση κατά της Ρωσίας, με περισσότερους από χίλιους ξένους να έχουν στρατολογηθεί σήμερα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν κατά των ρωσικών δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img