Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Ρομπότ-δημόσιος υπάλληλος… «αυτοκτόνησε» – Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει το απίστευτο συμβάν

Ημερομηνία:

Την “αυτοκτονία” ενός νοτιοκορεατικού ρομπότ διερευνά το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Γκούμι, αφού το ανδροειδές πέταξε τον εαυτό του από μια σκάλα ύψους δύο μέτρων, δηλαδή εξήμισι ποδιών, την Τετάρτη.

Το ρομπότ που έχει πλέον αχρηστευτεί είχε διοριστεί στο δημοτικό συμβούλιο τον Αύγουστο του και ήταν ικανό να καλεί το ασανσέρ και να μετακινείται μόνο του μεταξύ των ορόφων.

The 'suicidal robot' that drowned in a fountain didn't kill itself after all | The Independent | The Independent

Ένας αξιωματούχος του δημοτικού συμβουλίου εντόπισε το ρομπότ “να κάνει κύκλους σε ένα σημείο σαν να υπήρχε κάτι εκεί” πριν συμβεί το περιστατικό, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο Agence France-Presse. Αργότερα βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται και να έχει “διαλυθεί” σε κομμάτια.

“Τα κομμάτια έχουν συλλεχθεί και θα αναλυθούν από την εταιρεία”, μετέφερε αξιωματούχος του δημοτικού συμβουλίου της Γκούμι.

Τα πρωτοσέλιδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης κυκλοφόρησαν μετά την “αυτοκτονία” του ρομπότ, ρωτώντας πράγματα όπως “Γιατί το έκανε αυτό ο επιμελής δημόσιος υπάλληλος;” ή “Ήταν η δουλειά πολύ σκληρή” για το ανδροειδές;”.

slúchadlo zúfalstva vozík robot commits suicide vážny klasifikácia užívateľ

Το ρομπότ ήταν ένα από τα πρώτα του είδους του που εντάχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και “βοηθούσε στις καθημερινές παραδόσεις εγγράφων, στην ανάδειξη της πόλης και παρέδιδε πληροφορίες”, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του δημοτικού συμβουλίου. Εργαζόταν από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και είχε τη δική του κάρτα υπαλλήλου δημόσιας υπηρεσίας.

Το μέσο Washington Examiner επικοινώνησε με την Bear Robotics, την καλιφορνέζικη startup ρομπότ που κατασκεύασε το εν λόγω ρομπότ.

Αυτή η φαινομενική “αυτοκτονία” του cyborg έρχεται κατά τη διάρκεια μιας αναγέννησης της ανάπτυξης της τεχνολογίας των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης. Μόνο η διαθέτει ένα cyborg για κάθε 10 υπαλλήλους, ενώ Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα έναν τρόπο να συνδέουν τεχνητό δερματικό ιστό σε ανθρωποειδή ρομπότ.

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν επιπλέον ρομπότ με “συναισθήματα” που μπορούν να κατανοούν και να σχετίζονται με τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Mίκελ Μερίνο πανηγύρισε όπως ο πατέρας του πριν 33 χρόνια στην Στουτγκάρδη, στο ίδιο γήπεδο (vid)!

Ιστορίες που μόνο ο αθλητισμός κι εν προκειμένω το...

Χαμός στην Basket League με τους «μικρούς» να ζητούν salary cap

Με πρωτοβουλία της ΚΑΕ ΑΕΚ και του Μάκη Αγγελόπουλου...

Αποκλεισμός και για τα αδέρφια Τσιτσιπά στα διπλά του Wimbledon μετά τη διακοπή!

Αποκλεισμός σε δύο …δόσεις για τα αδέρφια Τσιτσιπά (Στέφανο...

Στεφ Κάρι για Team USA: «Μόνος μας στόχος το χρυσό» (vid)

Μετά από 10 χρόνια επιστρέφει ο Στεφ Κάρι στην...

Πορτογαλία – Γαλλία 3-5 (0-0 κ.δ., παράταση): Μοιραίος Φέλιξ και Γαλλία-Ισπανία!

Η Γαλλία απέκλεισε στα πέναλτι την Πορτογαλία (5-3) καθώς...

Τζωρτζίνα Τσιχλάκη: Υπογράφει στον Πανσερραϊκό!

Ο Πανσερραϊκός ετοιμάζεται να παίξει στην Α1 γυναικών μέσω...

Ζντοβτς για Ελλάδα: «Δεν έχουν το Σλούκα – Πολλά εξαρτώνται από τον Αντετοκούνμπο»

Για την απουσία του Κώστα Σλούκα αλλά και τον...