Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024

Όποιος έχει Android κινητό μπορεί να βλέπει αν τον παρακολουθούν

Αν έχετε ποτέ παρατηρήσει μια κουκίδα πράσινου χρώματος στο κινητό σας, τότε δεν πρέπει για κανέναν λόγο να το αγνοήσετε.

Συνήθως η πράσινη κουκίδα που εμφανίζεται στην οθόνη του Android κινητού σας αποτελεί σημάδι πως κάποιος παρακολουθεί το κινητό σας ή σας ακούει.

Άμα δείτε την εν λόγω κουκίδα σημαίνει πως κάποια εφαρμογή παρακολουθεί και έχει πρόσβαση στους αισθητήρες τους smartphone σου είτε το μικρόφωνο είτε την κάμερα. Φυσικά, ο λόγος μπορεί να είναι και αθώος, δηλαδή να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή καταγραφής της φωνής ή κάνετε μια κλήση.

Αλλά σε περίπτωση που δεν κάνετε τίποτα από τα παραπάνω και η κουκίδα εμφανίζεται είναι σημάδι πως υπάρχουν εφαρμογές spyware στο κινητό σας. Η κουκίδα αυτή αποκαλείται Privacy Indicator dot και προστέθηκε σε κάθε Android smartphone από το Android 12 και άνω και έχει σαν σκοπό να προειδοποιήσει τους χρήστες ότι κάτι έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο ή στην κάμερα.

Συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, απλά έχετε δώσει στην εφαρμογή την άδεια, ενώ το Android σου δίνει τη δυνατότητα γρήγορα να δεις ποια εφαρμογή χρησιμοποίησε και ποιον αισθητήρα. Καλό όμως είναι ανά διαστήματα να κάνετε έναν τακτικό έλεγχο για το ποιες εφαρμογές έχουν την εν λόγω άδεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Βελόπουλος: Άκρως επικίνδυνη η πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Αλβανίας

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της έναντι της...

Ο Φρέντη Μπελέρη για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία

«Στις υποχρεώσεις της Αλβανίας αποτυπώνονται πλέον τα πάγια αιτήματά...

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ ζήτησε με ερώτηση-παρέμβαση την αποδέσμευση της Ελλάδας από τη συμφωνία των Πρεσπών

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Ο...

Ελλάδα: Η ενδεκάδα της Εθνικής Ελπίδων για τον «τελικό» με Κροατία

Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κροατία (15/10,...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img