Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024

Κέντρο Έρευνας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: Ο αλγόριθμος του X.com ευνοεί τους Δημοκρατικούς νομοθέτες έναντι των Ρεπουμπλικάνων

Μια πρόσφατη μελέτη του Media Research Center (MRC) αποκάλυψε μια σημαντική μεροληψία στον αλγόριθμο του Χ.com, που ευνοεί τους Δημοκρατικούς βουλευτές έναντι των Ρεπουμπλικανών ομολόγων τους κατά την προετοιμασία για τις εκλογές του 2024.

Το MRCFreeSpeech America του Media Research Center, το οποίο επικεντρώνεται στη λογοκρισία της μεγάλης τεχνολογίας, αναφέρει ότι, σύμφωνα με μια ολοκληρωμένη μελέτη που διεξήγαγε η ομάδα, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων X/Twitter ενισχύει ενεργά το περιεχόμενο των Δημοκρατικών μελών του Κογκρέσου, ενώ ταυτόχρονα καταστέλλει τις αναρτήσεις των Ρεπουμπλικανών βουλευτών. Αυτή η αλγοριθμική μεροληψία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, με τις εκλογές του 2024 στον ορίζοντα, εγείροντας ανησυχίες για πιθανή εκλογική παρέμβαση.

Χρησιμοποιώντας το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της X, Grok, οι ερευνητές του MRC μπόρεσαν να εξετάσουν τον αλγόριθμο της πλατφόρμας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει όλα τα μέλη του Κογκρέσου. Τα ευρήματα δείχνουν ένα σαφές πλεονέκτημα που δίνεται στους Δημοκρατικούς τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία έναντι των Ρεπουμπλικανών ομολόγων τους.

Η μεθοδολογία της μελέτης περιελάμβανε την ανάλυση του «σκορ ορατότητας» του Χ, το οποίο υπολογίζεται σε μια κλίμακα 0-100 και καθορίζει ποιους λογαριασμούς η πλατφόρμα ενισχύει ή καταστέλλει. Η βαθμολογία αυτή βασίζεται σε τέσσερις βασικές μετρήσεις: Μαζική απήχηση, φήμη, τοξικότητα και παρακολούθηση, κάθε μία από τις οποίες βαθμολογείται επίσης σε κλίμακα 0-100.

Τα αποτελέσματα διαμορφώνουν μια σκληρή εικόνα πολιτικής ευνοιοκρατίας εντός του αλγορίθμου του X. Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας σημείωσαν μέσο όρο ορατότητας 82,4 στα 100, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας μόνο 66,8. Η διαφορά ήταν εξίσου έντονη και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τους Δημοκρατικούς να συγκεντρώνουν 67,0 βαθμούς έναντι 58,6 των Ρεπουμπλικάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη διαπίστωσε ότι όσο πιο αριστερόστροφος είναι ένας βουλευτής, τόσο υψηλότερη τείνει να είναι η βαθμολογία ορατότητάς του. Αντίθετα, τα πιο συντηρητικά μέλη λαμβάνουν συνήθως χαμηλότερη βαθμολογία, μειώνοντας ουσιαστικά την εμβέλειά τους στην πλατφόρμα.

Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

  1. Η δημοκρατική βουλευτής Μαξίν Γουότερς έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία προβολής μεταξύ των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων (86,5 στα 100), παρά το ιστορικό της με αμφιλεγόμενες δηλώσεις.
  2. Ο δημοκρατικός ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ ξεπέρασε το σύνολο του Κογκρέσου με βαθμολογία προβολής 92 στα 100.
  3. Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον αξιολογήθηκε από τον αλγόριθμο ως πιο «τοξικός» από τον δημοκρατικό βουλευτή Ιλχάν Ομάρ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για παλαιότερες δηλώσεις που θεωρήθηκαν αντισημιτικές.
  4. Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος συγκυβερνά με τους Δημοκρατικούς, έλαβε εξαιρετική βαθμολογία 82,4, ενώ ο ελευθεριακός ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ (R-KY) έλαβε μόλις 70,9.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι οι αξιολογήσεις «Φήμης» του X, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την προβολή του περιεχομένου, ευνοούν σε μεγάλο βαθμό τους Δημοκρατικούς. Η μέση βαθμολογία για τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων ήταν 55,7, κάτω από το κρίσιμο όριο των 65 βαθμών που απαιτείται για τη σύσταση περιεχομένου. Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων είχαν μέσο όρο 66,2, ξεπερνώντας αυτό το όριο.

Στη Γερουσία, η διαφορά ήταν ακόμη πιο έντονη, με τους Ρεπουμπλικάνους να περνούν μετά βίας το όριο των 65 βαθμών με 67,6, ενώ οι Δημοκρατικοί είχαν κατά μέσο όρο το εντυπωσιακό 86,0.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι παρά τις προσπάθειες του Έλον Μασκ να μετατρέψει το X.com σε μια πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης, τα απομεινάρια των πρακτικών λογοκρισίας του προηγούμενου καθεστώτος του Twitter μπορεί να εξακολουθούν να επηρεάζουν τις λειτουργίες της πλατφόρμας. Η μελέτη υποδεικνύει μια πιθανή εσωτερική σύγκρουση μεταξύ του οράματος του Μασκ για την πλατφόρμα και των αλγορίθμων ή των υπαλλήλων που είναι πιστοί στις προηγούμενες πολιτικές.

Ο αντιπρόεδρος της MRC για την ελευθερία του λόγου στην Αμερική, Νταν Σνάιντερ, σχολίασε τα ευρήματα: «Υποψιάζομαι ότι οι ριζοσπάστες αριστεροί στο X βοηθούν τους ριζοσπάστες κολλητούς τους στο Κογκρέσο, ή θα μπορούσε να είναι ότι τα φαντάσματα του Jack Dorsey εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον αλγόριθμο. Όπως και να έχει, φαίνεται ότι πρόκειται για δουλειά εκ των έσω».

Ο Έλον Μασκ έχει προηγουμένως αναγνωρίσει τις ανησυχίες για τη μειωμένη ορατότητα του περιεχομένου για ορισμένους χρήστες και υποσχέθηκε να το ερευνήσει. Τον Μάιο, απαντώντας σε ένα ερώτημα σχετικά με το στραγγαλισμό των συντηρητικών στην πλατφόρμα, ο Μασκ δήλωσε: «Λοιπόν, ούτε οι συντηρητικοί ούτε οι προοδευτικοί πρέπει να στραγγαλίζονται. Το ζητούμενο είναι να έχουμε ισότιμους όρους ανταγωνισμού. Θα το ερευνήσω».

Πηγή: Breitbart News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Τραμπ: Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών

«Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών», δήλωσε ο...

Τι ξεχωρίζει τις άριστες εταιρείες;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια επιχείρηση να...

Fed: Αποφασίζει την πρώτη μείωση επιτοκίων εδώ και 4 χρόνια – Γιατί και πώς θα επηρεάσει όλο τον κόσμο

Η μείωση των αμερικανικών επιτοκίων έχει εν πολλοίς προεξοφληθεί....

Πώς θα φτιάξετε το σπίτι σας με άτοκο δάνειο 25.000 ευρώ

Άτοκο δάνειο έως 25.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση των...

Βομβητές με… εκρηκτικά: Πώς το Ισραήλ παγίδευσε τις προμήθειες της Χεμπολάχ

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων χωρών δήλωσαν στην εφημερίδα...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com