Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Το πρώτο βήμα του Κριστιάνο προς την αιωνιότητα

Έφτασε τα 900 γκολ και πλέον ο Κριστιάνο Ρονάλντο αρχίζει, με αντίπαλο την Σκωτία, την αναζήτηση του μυθικού αριθμού των χιλίων.

Ο ίδιος λέει ότι δεν κυνηγάει τα ρεκόρ, ότι αυτά τον κυνηγάνε. Όπως και να’ χει, το βράδυ της Πέμπτης (05/09) ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε, στην πρεμιέρα της Πορτογαλίας στο Νations League με αντίπαλο την Κροατία, ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία με (επίσημα καταγεγραμμένα) 900 γκολ στο ενεργητικό του.

Γιατί, μπορεί ο θρυλικός Πελέ και ο σπουδαίος Ρομάριο να υποστήριζαν και να υποστηρίζουν ότι ξεπέρασαν κατά πολύ τα χίλια γκολ στις καριέρες τους, αλλά πολλά εξ αυτών ήταν ανεπίσημα ή σε φιλικά παιχνίδια.

«Για όλα τα δικά μου γκολ υπάρχει βίντεο» λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου (περισσότερο το πρώτο…) ο 39χρονος Πορτογάλος σούπερ σταρ, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής (08/09, 21:45), στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας και με αντίπαλο την Σκωτία, αρχίζει την αναζήτηση του μυθικού αριθμού των χιλίων γκολ.

Μπορεί να τα φτάσει; Με δεδομένο ότι έχει δηλώσει πως θέλει να παίζει μέχρι τα 41-42 του, απλώς περιμένουμε την ιστορική ημερομηνία όπου ο «CR7» θα προσθέσει ένα ακόμα ρεκόρ στην αστείρευτη, μυθική συλλογή του, αφού η συνέπειά του στο σκοράρισμα είναι αναμφισβήτητη.

Το Νations League λειτουργεί εν μέρει και ως «προθέρμανση» των εθνικών ομάδων ενόψει της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μεξικό, η οποία αρχίζει σε λίγους μήνες.

Και αυτή η διοργάνωση που εμπνεύστηκε η UEFA για να εξαφανίσει τα αδιάφορα φιλικά και χρησιμεύει ως δεύτερη ευκαιρία εισόδου στα μεγάλα ραντεβού του Μουντιάλ ή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, περιλαμβάνει αυτό το Σαββατοκύριακο αγώνες με Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία (με υπηρεσιακό προπονητή μετά την αποχώρηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ), αλλά και το δεύτερο παιχνίδι της Ισπανίας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης απέτυχε να γκρεμίσει το αμυντικό τείχος της Σερβίας στο Βελιγράδι (0-0) το βράδυ της Πέμπτης (05/09) και ψάχνει την πρώτη της νίκη στη Γενεύη με αντίπαλο την σκληροτράχηλη Ελβετία (Κυριακή 08/09, 21:45).

Η γλυκιά, πρώτη φορά

Το συναρπαστικό φετινό σιρκουί του τένις ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες στα κορτ του Φλάσινγκ Μίντοους στη Νέα Υόρκη. Και, δεδομένα, θα το κάνει με διαφορετικούς νικητές σε σχέση με πέρυσι, αφού Κόκο Γκάουφ και Νόβακ Τζόκοβιτς αποκλείστηκαν νωρίς στην φετινή διοργάνωση.

Στο ταμπλό των γυναικών, η Αρίνα Σαμπαλένκα από την Λευκορωσία, φιναλίστ πέρυσι, αναζητά το πρώτο της US Open και τρίτο Γκραν Σλαμ μετά από δύο Όπεν Αυστραλίας, φλερτάροντας με το να ανέβει ξανά στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.

Απέναντί της η Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα, νούμερο έξι αυτή την στιγμή, η οποία φτάνει πρώτη φορά σε τελικό Γκραν Σλαμ και φιλοδοξεί, ονειρεύεται να γευτεί την ξεχωριστή, γλυκιά γεύση της πρώτης φοράς.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στο ταμπλό των ανδρών, στα ημιτελικά του οποίου είχαν φτάσει το νούμερο ένα, Ιταλός Γιανίκ Σίνερ, ο Βρετανός Τζακ Ντρέιπερ και οι Αμερικανοί Τέιλορ Φριτς και Φράνσις Τιαφό. Κανένας τους δεν έχει κατακτήσει την πρωτιά στο τελευταίο Γκραν Σλαμ της σεζόν και οι δύο θα έχουν αυτή την ευκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Προσοχή, ο πρωταθλητής επέστρεψε

Χρειάστηκε να περιμένει 1.043 ημέρες για να τερματίσει πρώτος σε αγώνα του MotoGP. Μετά τη νίκη του στο Γκραν Πρι της Αραγονίας, όμως, ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαρκ Μάρκεθ δείχνει να έχει πάρει τα πάνω του και φιλοδοξεί να το επιβεβαιώσει και στο Σαν Μαρίνο.

Στην σκιά της πρώτης νίκης της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου σε επίσημο παιχνίδι, το βράδυ της Πέμπτης (05/09) επί του Λιχτενστάιν, το σιρκουί του Μιζάνο που φέρει το όνομα του πρόωρα αδικοχαμένου Μάρκο Σιμοντσέλι φιλοξενεί την Κυριακή (08/09, 15:00), ένα ακόμα κρίσιμο Γκραν Πρι στην μάχη για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του MotoGP.

Ο Ισπανός Χόρχε Μαρτίν (Prima Pramac Racing) προπορεύεται με 299 βαθμούς, τον ακολουθεί με 23 βαθμούς λιγότερους ο τωρινός πρωταθλητής, Ιταλός Φραντσέσκο Μπανάια (Ducati Lenovo Team) και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο επίσης Ισπανός Μάρκεθ (Gresini Racing MotoGP) με 229.

Λογικά δεν προλαβαίνει τους δύο πρώτους, αλλά η επιστροφή του μετά από τρία χρόνια γεμάτα τραυματισμούς και ατυχίες είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση για την κορυφαία κατηγορία στις μοτοσικλέτες.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δύο πρώτα προσυνέδρια της ΝΙΚΗΣ σε Ιωάννινα και Πάτρα.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Ολοκληρώθηκαν με...

Συνάντηση Στάρμερ-Μελόνι για το μεταναστευτικό: Ώρα να μπει τέλος στην λαθρομετανάστευση

Η Βρετανία θέλει να αντιγράψει το σχέδιο της Μελόνι...

Ο Rothbard για το φαινόμενο του πολέμου

To κράτος είναι -και ήταν ανέκαθεν- ο μεγαλύτερος εχθρός...

Η Ουγγαρία μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Ζητά αποζημίωση για την φύλαξη των συνόρων της

Η Ουγγαρία θα ζητήσει την επιστροφή των δαπανών της...

Και δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ- Ακτιβιστής υπέρ της Ουκρανίας ο δράστης

Στόχος και δεύτερης απόπειρας δολοφονίας ο Ντόναλντ Τραμπ. H αμερικανική...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com