Την ώρα που έβγαιναν οι ομάδες της κλήρωσης στο Μονακό πολλοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν να βγει η… Ρεάλ Μαδρίτης.

Διότι με το… καλησπέρα της διαδικασίας οι «πράσινοι» πήραν την «κρυάδα» με την Τσέλσι να ξεπροβάλει πρώτη- πρώτη και να έρχεται στο ΟΑΚΑ το ακλόνητο φαβορί όλης της διοργάνωσης.

Είχαν προηγηθεί ο Άγιαξ και η Λανς σε ματς play off, που είχαν… τρομάξει τους «πράσινους».

Βέβαια στη συνέχεια τα πράγματα πήγαν καλύτερα και συνολικά η κλήρωση για την League Phase του Conference League κρίνεται ως αρκετά καλή.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο και οι παίκτες του θα γνωρίσουν τη βόρεια Ευρώπη, αφού θα παίξουν στη Σουηδία με την Τζουγκάρντεν και την Δε Νιού Σεντς στην Ουαλία, αλλά ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων αυτών είναι μικρός.

Η μεγάλη πρόκληση είναι φυσικά το τεράστιο παιχνίδι με τους μπλε» του Λονδίνου στο ΟΑΚΑ, το οποίο ασφαλώς αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Διότι μια πιθανή νίκη επί των Λονδρέζων με το ρόστερ των 50 ποδοσφαιριστών και τον θηριώδη προϋπολογισμό θα αποτελέσει ασφαλώς προάγγελος πρόκρισης, αλλά και ισχυρή ένεση αυτοπεποίθησης για το «τριφύλλι».

Το θέμα είναι μην κερδίσει την Τσέλσι και χάνει από τους υπόλοιπους. Μην σκοτώσει το λιοντάρι και τον… φάνε οι ψύλλοι!

Κάθε ματς απαιτεί όμως την δική του ξεχωριστή προσοχή, διότι ένα «στραβοπάτημα» ίσως να αποβεί μοιραίο, μια και δεν υπάρχει αγώνας ρεβάνς. Χάνεις, φεύγεις και πας στον επόμενο.

Το σίγουρο είναι πως για τον Παναθηναϊκό οι προκλήσεις είναι τεράστιες είτε απέναντι στην Τσέλσι, είτε απέναντι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα που απέκλεισε ο ΠΑΟΚ.

Το μότο λοιπόν είναι: «Βήμα- βήμα και σωστή διαχείριση των συναισθημάτων» στον μαραθώνιο των συνεχόμενων αγώνων και των μεγάλων «πρέπει» που θα διαδέχονται το ένα το άλλο…