Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024

ΣΕΓΑΣ: Κίνηση ανθρωπιάς προς τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Ημερομηνία:

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη Μαλακάσα προχώρησε η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ με πρωτοβουλία της προέδρου της ομοσπονδίας, Σοφίας Σακοράφα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΓΑΣ διέθεσε αθλητικό εξοπλισμό των εθνικών ομάδων κλασικού αθλητισμού στη Vela Greece προκειμένου να χορηγηθούν στα μικρά ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Με την κίνηση αυτή η ομοσπονδία προσπαθεί να συμβάλλει από την πλευρά της στην ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στη χώρα που τους προσφέρει καταφύγιο και πασχίζει για να υποστηρίξει και να αναβαθμίσει στις συνθήκες διαβίωσής τους.

Η Vela Greece υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά αυτή την πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ και δια του Executive Director, Παντελή Δημητρίου, απέστειλε στην ομοσπονδία την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμη κ. Σακοράφα,

Εκ μέρους της Vela Greece θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση του ΣΕΓΑΣ στο αίτημά μας για υποστήριξη των ασυνόδευτων προσφύγων που διαβιούν στο Safe Area του Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας. Η παροχή ειδών είναι πολύ σημαντική.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σταδιακά μεγάλες ομάδες ασυνόδευτων παιδιών καταφθάνουν στη χώρα μέσω διασωστικών επιχειρήσεων που λαμβάνουν χώρα στη Νότια Μεσόγεια. Το Safe Area που λειτουργεί ο φορέας μας μπορεί να φιλοξενεί προσωρινά και να υποστηρίζει έως 85 ασυνόδευτους πρόσφυγες. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί μια ομάδα προστασίας παιδιών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα η οποία παρέχει καθημερινή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των παιδιών, υποστήριξη της καθημερινής διαβίωσης, διευθέτηση παροχής τροφίμων, σύνδεση με τις υπηρεσίες καθαρισμού, υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και δραστηριότητες άτυπης εκπαίδευσης. Επιπλέον, πλαισιώνεται από ομάδα νομικών υπεύθυνων για τον αρχικό χειρισμό των υποθέσεων ασύλου παιδιών και την καταγραφή/ δημιουργία αρχικού νομικού φακέλου.

Η Vela Greece είναι ένας φορέας που ανταποκρίνεται σε ανθρωπιστικές κρίσεις, υποστηρίζει τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού, προσφέρει ευκαιρίες ενδυνάμωσης και ένταξης και στοχεύει στην επίτευξη μιας πιο δίκαιης και συμπεριληπτικής κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από ευημερία και διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ελέγχεται από εξωτερικούς ελεγκτές και παρακολουθείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Επιπλέον, το έργο θα χρηματοδοτείται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (μέρος του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών) από τον Ιούλιο του και θα πρέπει να αναφέρεται και να ελέγχεται 100% για κάθε δαπάνη.

Με εκτίμηση,

Παντελής Δημητρίου,

Executive Director Vela Greece

Πηγή: fosonline.gr

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ολυμπιακός: Καλός ο Βιλντόζα αλλά ακόμα καλύτερος ο Φουρνιέ

Ο Ολυμπιακός μπορεί να παίρνει, όπως όλα δείχνουν, τον...

Πορτογαλία – Σλοβενία 3-0 πεν (0-0 κ.δ., παράταση): Ο Κόστα απέκλεισε τον Όμπλακ (highlights)

Με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα η Πορτογαλία απέκλεισε στα...

Κρόνος Αγ. Δημητρίου: Συνεχίζει με Παπαζαφειρόπουλο στο «τιμόνι»

Ο Γ.Σ. Κρόνος Αγίου Δημητρίου ανακοίνωσε τη συνέχιση της...

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Ασημένιες οι Θάνου και Ρηγάκου στο Ελεύθερο Ντουέτο

Οι εκπληκτικές Βασιλική Θάνου / Σοφία Ρηγάκου κατέκτησαν πανάξια...

Πρωτέας Βούλας: Μαζεμένες πέντε ανανεώσεις! (pics)

Ο Πρωτέας Βούλας ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του...

Ντάλας Μάβερικς: Συμφωνία με τον Κλέι Τόμπσον

Έπειτα από 13 χρόνια και τέσσερα πρωταθλήματα ο Κλέι...