Η Ρίγα είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην Leaguen Phase του UEFA Europa League. Οι πρωταθλητές Λετονίας θα υποδεχθούν τους πρωταθλητές Ελλάδας, σε μια ιστορική για αυτούς συνθήκη.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που συμμετέχει στο κυρίως ταμπλό της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Μετρούσε μόνο μια συμμετοχή στους ομίλους του Conference League την σεζόν 2022-23.

Για να φτάσουν μέχρι εδώ, ξεκίνησαν από τον πρώτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Απέκλεισαν με συνολικό σκορ 7-0 την Λάρνε από την Βόρεια Ιρλανδία, αλλά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την Μπόντο Γκλιμτ. Δύο ήττες με 3-1 και 4-0 κι υποβιβασμός στο Europa.

Εκεί, όντας στο μονοπάτι των πρωταθλητών, απέκλεισε με συνολικό σκορ 9-0 την Σάντα Κόλομα από την Ανδόρα. Τελευταίο εμπόδιο ήταν το ΑΠΟΕΛ, το οποίο και κέρδισε με 2-1 στην Λετονία. Ακολούθησε ήττα με 2-1 στην κανονική διάρκεια, παράταση και πέναλτι. Με συνολικό σκορ 4-2, η ομάδα της Βαλτικής έγραψε ιστορία.

Προπονητής της Ρίγας είναι ο 44χρονος Λετονός Βίκτορ Μόροζς. Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές, με έντονο το λετονικό στοιχείο. Κορυφαίος τη παίκτης ο 29χρονος μέσος Γιάνις Ικαούνιεκς.