Σε έναν… μαραθώνιο αυτό που μετράει πρώτα απ’ όλα είναι οι τρεις βαθμοί και ο Ολυμπιακός τους πήρε με τη Λαμία. Βέβαια αυτή τη φορά η ομάδα του Πειραιά ήθελε να το κάνει παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας έχουν κι άλλα κέρδη πέρα από τους τρεις βαθμούς που ήταν το σημαντικότερο. Αυτά φυσικά έχουν να κάνουν με την απόδοση της ομάδας που δεν είχε σχέση με τα ματς κόντρα σε Βόλο και Καλλιθέα.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ περισσότερα καλά διαστήματα στο παιχνίδι του και υπήρξαν στιγμές που θύμισε την ομάδα, η οποία πέρσι έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Το σημαντικότερο για τον Μεντιλίμπαρ είναι πως είδε περσινούς του ποδοσφαιριστές να φτάνουν ξανά σε υψηλά στάνταρ ή τουλάχιστον να μπαίνουν ξανά στον σωστό δρόμο.

Ο Τσικίνιο είναι ένας κομβικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό και με τη Λαμία η εικόνα του θύμισε αρκετά την περσινή του. Ήταν μέσα σε σχεδόν κάθε καλή επιθετική στιγμή του Ολυμπιακού. Πίεζε σωστά, έκλεβε μπάλες και δημιουργούσε φάσεις.

Τα δύο γκολ και η μία ασίστ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι επίσης ένα ευχάριστο γεγονός, διότι ο περσινός πρώτος σκόρερ της ομάδας πήρε ξανά μπρος. Εκτέλεσε με τέτοια ευκολία τις δύο φορές που έκανε τις συγκεκριμένες φάσεις να μοιάζουν πολύ απλές. Η άνοδος του Ελ Κααμπί και του Τσικίνιο είναι ίσως τα μεγαλύτερα κέρδη από το ματς στη Λαμία.

Για τον Έσε δεν έχει να πει κανείς τίποτα. Ο Αργεντινός ήταν και πάλι σε όλο το γήπεδο. Έχει κάνει σούπερ ματς και έχει πάρει την ομάδα του από το χέρι. Είναι ο πιο κομβικός παίκτης που υπάρχει στο ρόστερ και ο Μεντιλίμπαρ ίσως και γι’ αυτό μπορεί να είναι χαρούμενος. Τελείωσαν οι μεταγραφές στα μεγάλα πρωταθλήματα και έχει τον Έσε ακόμα στη διάθεση του.

Όσον αφορά στον Ζέλσον Μαρτίνς τα λόγια είναι περιττά. Εάν συνεχίσει σε αυτό τους ρυθμούς είναι βέβαιο πως θα αποδειχτεί το σημαντικότερο εργαλείο του Ολυμπιακού στο επιθετικό κομμάτι.