Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024

Νέων Γυναικών: Η 12άδα για το Ευρωπαϊκό U20

Ημερομηνία:

Η Εθνική Νέων Γυναικών συμμετέχει στον Γ' Όμιλο όπου θα αντιμετωπίσει την Αλβανία, την Κροατία και το Βέλγιο. Πρώτος αντίπαλος είναι η Αλβανία (15.30, 6/7).

Η Εθνική Νέων Γυναικών ολοκλήρωσε την προετοιμασία με δύο φιλικά απέναντι στην Ιρλανδία είναι πανέτοιμη για επίσημες υποχρεώσεις της.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Κατερίνα Δελή μιλώντας για την προσπάθεια της Εθνικής Νέων Γυναικών ανέφερε χαρακτηριστικά… «Παίξαμε δυο φιλικά στη Θεσσαλονίκη με την Ιρλανδία, βγάλαμε συμπεράσματα και θετικά και αρνητικά. Οι αθλήτριες ανταποκρίνονται με πολύ θετική ενέργεια και παίζουν η μία για την άλλη. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα και αν θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω πρέπει το σταφ και οι αθλήτριες να είναι ένα. αίρομαι γιατί το έχουμε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό και αυτό θα μας φέρει θετικά αποτελέσματα.

Είμαι ευχαριστημένη για την αγωνιστική τους εικόνα, όλες οι αθλήτριες δίνουν το 100% στην άμυνα, προσπαθούν για το καλύτερο και η μία συμπληρώνει την άλλη. Έχουμε μια ομάδα ψηλή, ελέγχουμε πολύ τα ριμπάουντ και το μεγάλο μας πρόβλημα είναι τα λάθη. Στην πίεση έχουμε βρει κάποια αρνητικά σημεία τα οποία θα τα βελτιώσουμε και θα είμαστε έτοιμες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της ομάδας, αλλά και στους αντιπάλους. «Στόχος μας είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μέρα με τη μέρα να παρουσιαζόμαστε καλύτερες μέσα στο γήπεδο. Έχουμε ήδη μελετήσει τους αντιπάλους μας και τους γνωρίζουμε. Οι αθλήτριες είναι έτοιμες να αφομοιώσουν κάθε πληροφορία που αφορά στην αντίπαλη ομάδα και να το κάνουν πράξη μέσα στο γήπεδο, για να μπορέσουμε έτσι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η Κροατία και το Βέλγιο είναι δύο πολύ αθλητικές ομάδες και πρέπει να παίξουμε έξυπνα για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είμαι σίγουρη ότι ομάδα μας θα δώσει τα πάντα μέσα στο παρκέ, θα ξεκινήσουμε από την άμυνα και θα πάμε να χτυπήσουμε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να υπάρχει καλή κυκλοφορία να παίξουμε γρήγορα και να μπορέσουμε να βρούμε το πλεονέκτημα για να είμαστε μέσα σε κάθε παιχνίδι. Οι αθλήτριες είναι έτοιμες και πάμε να βγάλουμε μια πολλή καλή εικόνα μιας εθνικής ομάδας μαχητικής σε ομαδικό πνεύμα. Και βέβαια θα χρειαστούμε και την τύχη για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η Κατερίνα Δελή δεν έκρυψε ότι η επιλογή της 12άδας ήταν μια δύσκολη απόφαση… «Ήταν πολύ δύσκολο για το σταφ να επιλέξει τα 12 κορίτσια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι αυτές τις κοπέλες που δεν θα είναι μαζί μας. Υπάρχει συνέχεια, υπάρχει μέλλον. Είναι στο χέρι όλων των παικτριών να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω και θα είναι μεγάλη μας χαρά αν κάποιες από τις αθλήτριες των Νέων Γυναικών θα είναι το 2025 στο Ευρωμπάσκετ που διοργανώνει η Ελλάδα».

Εκτός αποστολής για το Ευρωπαϊκό U20 έμειναν η Κατερίνα Παναγιωτίδη και η Ελένη Μαργέλου.

Πηγή: fosonline.gr

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη επί της Σλοβενίας

Λίγο μετά τη νίκη της Εθνικής Ανδρών επί της...

Δεν υπάρχει «μισθωτή σκλαβιά», οι συνήγοροι της κρατικής σκλαβιάς σας κοροϊδεύουν

Η έννοια του «μισθωτού σκλάβου» παραμένει το αιώνιο τροπάριο...

Δομινικανή Δημοκρατία – Κροατία 77-80: Στον δρόμο της Εθνικής μας για Παρίσι οι Κροάτες

Με πολλή δυσκολία η Κροατία νίκησε τη Δομινικανή Δημοκρατία...

Βασιλάκη: Πέμπτη θέση στα 800μ ελεύθερο, μια ανάσα από το μετάλλιο, με πανελλήνιο ρεκόρ

Η Άρτεμις Βασιλάκη τερμάτισε στη 5η θέση με 8:34.13...

ΝΙΚΗ: Ερώτηση της ΝΙΚΗΣ για την Ενιαία Κάρτα  διέλευσης των Α.μεΑ από όλους τους αυτοκινητόδρομους με διόδια

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών &  το...

Δέκα λόγοι για να μην καταργηθεί η δουλεία (!)

Ας αναλογιστεί ο αναγνώστης εάν οι δικαιολογίες υπέρ της...

Σέκουλιτς: «Εξαιρετική ομάδα η Ελλάδα με ηγέτη τον Γιάννη»

Η Ελλάδα επικράτησε εύκολα της Σλοβενίας και ο Αλεξάνταρ...

Εθνική: Ομάδα-ορχήστρα και το φωτεινό παράδειγμα του Τολιόπουλου

Ομάδα-όνειρο η Εθνική έκανε μια χαψιά και την Σλοβενία...