Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ιταλία – Αλβανία 2-1: Με στιλ… ιταλικό

Ημερομηνία:

Παρότι βίωσε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στα 23 δευτερόλεπτα (!) του ματς και παρότι παραλίγο να την… πατήσει με τη συντηρητική τακτική του β' ημιχρόνου στο 90′, η Ιταλία νίκησε τη μαχητική Αλβανία στο «Βεστφάλεν» με σκορ 2-1, ξεκινώντας έτσι θετικά την περιπέτειά της στο Euro .

H Αλβανία άφησε… εμβρόντητους τους πρωταθλητές Ευρώπης πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό αγώνα, όταν ο Μπαϊράμι εκμεταλλεύθηκε την απίθανη γκάφα του Ντιμάρκο (που του έδωσε… πάσα με πλάγιο) και σκόραρε για το αλβανικό 0-1. Η αντίδραση της «σκουάντρα ατζούρα», όμως, ήταν πειστική.

Η ομάδα του Σπαλέτι σφυροκόπησε για το υπόλοιπο του ημιχρόνου το συγκρότημα του Σιλβίνιο, με απολογισμό που μάλλον κολακεύει την Αλβανία, αφού το σκορ του ημιχρόνου θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Έστω κι έτσι, το 2-1 με τα γκολ των Μπαστόνι με κεφαλιά (11′) και Μπαρέλα (16′) με άψογο δεξί σουτ άφησαν ικανοποιημένους τους Ιταλούς.

Αν μάλιστα η προσπάθεια του Φρατέζι είχε καταλήξει στα δίχτυα και όχι στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσα στο 33′, οι Ιταλοί θα ήταν πανευτυχείς. Αυτό δεν έγινε, με τους τυπικά γηπεδούχους να ρίχνουν κατακόρυφα… στροφές στην επανάληψη και να αρκούνται σε κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας.

Την τακτική αυτή -και φυσικά το γεγονός ότι δεν «κλείδωσαν» το ματς με ένα τρίτο τέρμα, παραλίγο να το πληρώσουν, καθώς στο 90′ η Αλβανία «άγγιξε» το 2-2: Ο δαιμόνιος και «φρέσκος» Μάναϊ πλάσαρε από κοντά τον Ντοναρούμα, ο οποίος έσωσε με τα… πλευρά του, με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας…

ΜΙΚΡΟΓ

Γήπεδο: «BVB Stadion Dortmund», Ντόρτμουντ

2-1

Σκόρερ: 11′ Μπαστόνι, 16′ Μπαρέλα – 1′ Μπαϊράμι

Διαιτητής: Τσβάιερ (Γερμανία)

Κίτρινες κάρτες: 22′ Πελεγκρίνι, 51′ Kαλαφιόρι – 52′ Μπρόγια, 75′ ότσα

Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο (83' Νταρμιάν), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Φρατέζι, Κιέζα (77' Καμπιάσο), Πελεγκρίνι (77' Κριστάντε), Σκαμάκα (83' Ρετέγκι).

ΑΛΒΑΝΙΑ (Σιλβίνιο): Στρακόσα, Χισάι, Ντζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Μπαϊράμι (87' Μούτσι), Ασάνι (68' Χότσα), Σεφέρι (68' Λάτσι), Μπρόγια (77' Μάναϊ).

Πηγή: fosonline.gr

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βέλγιο – Ρουμανία 2-0: Καθάρισε τη ματσάρα και τώρα όλοι μαζί!

Σε ένα υπέροχο παιχνίδι γεμάτο φάσεις στην Κολονία, το...

Νικολό Μέλι: Ανάμεσα σε Παρτιζάν και Φενέρ

Δεν φαίνεται πως θα μείνει πολλές μέρες χωρίς ομάδα...

Νόρα Δράκου: Το 12ο μετάλλιο και…υπάρχει συνέχεια

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 2002 (Βερολίνο): 3η Εθνική...

Εθνική Ελλάδας – Το ανανεωμένο ΣΕΦ σε πρώτο πλάνο στην παρακάμερα του πρώτου φιλικού

Φυσικά την τιμητική τους είχαν και οι Έλληνες διεθνείς...

Τουρκία – Πορτογαλία 0-3: Αγριεμένη με ηγέτη Ρονάλντο και συμβολή… Ακαϊντίν

Το παραμικρό περιθώριο δεν άφησε η Πορτογαλία στην Τουρκία...

Μιλγουόκι Μπακς: Παρελθόν ο Μπίσλεϊ

Μιλγουόκι Μπακς και Μαλίκ Μπίσλεϊ αναμένεται να ακολουθήσουν χωριστούς...