Η πρώτη ενδεκάδα που επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε αρκετές εκπλήξεις, αφού επέλεξε στη μεσαία γραμμή τον Μπουχαλάκη παρά το γεγονός ότι δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. στην επίθεση έπαιξαν οι Χατζηγιοβάννης, Πέλκας και Ιωαννίδης. Η Φινλανδία ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και στο 12’ είχε καλή στιγμή με τον Άντμαν να σουτάρει από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου. Η Ελλάδα έδειχνε να μην μπορεί να αναπτυχθεί και να φτιάξει παιχνίδι. Παρόλα αυτά στο 23’ βρήκε γκολ με τον Ιωαννίδη να εκμεταλλεύεται το λάθος του Χραντέσκι και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 30’ με την κεφαλιά του Πέλτολα να περνάει άουτ. Οι Φινλανδοί είχαν τις καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι, αλλά στο 33’ η Ελλάδα βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Τσιμίκα να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Κουλιεράκη με προβολή να πετυχαίνει το 2-0. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο παιχνίδι τον Κωνσταντέλια και η Ελλάδα έγινε πιο επιθετική. Η εικόνα της βελτιώθηκε σε σχέση με ότι έδειχνε στα πρώτα 45 λεπτά και στο 46’ το σουτ του Ιωαννίδη σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 52’ ο Πέλκας έχασε την ευκαιρία για το 2-0 σε μία φάση που δημιούργησαν οι Κωνσταντέλιας, Τσιμίκας. Η Ελλάδα είχε γίνει πιο επιθετική, είχε βελτιώσει την εικόνα της και στο 69’ έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ με τον Κωνσταντέλια. Τελικά το 3-0 έγινε από τον Ιωαννίδη στο 76’ μετά από κόρνερ του Μπακασέτα. Τα πάντα είχαν τελειώσει στο παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας και στο 90’ ο Βαγιαννίδης είχε δοκάρι. Έτσι η Ελλάδα έφτασε μία άνετη επικράτηση και σε ένα ματς που δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της.

Μικρογραφία

Ελλάδα-Φινλανδία 3-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Καρνέβα (Ελβετία)

Σκόρερ: 23’ Ιωαννίδης, 37’ Κουλιεράκης, 76’ Ιωαννίδης

Κίτρινες: 25’ Κάλμαν, 49’ Κουλιεράκης, 66’ Κωνσταντέλιας

Συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης (65’ Σιώπης), Μάνταλος (65’ Ζαφείρης), Μπακασέτας (77’ Βαγιαννίδης) – Πέλκας, Χατζηγιοβάνης, Ιωαννίδης (77’ Παυλκίδης)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι – Σταλ, Χόσκονεν, Ιβάνοφ, Γκάλβες – Πέλτολα, Σούλερε, Καμαρά (82’ Ουάλτα)– Λουντ (62’ Γένσεν), Άντμαν (62’ Κέσκινεν), Κάλμαν (62’ Ποχγιάνμπαλο).