Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Αυγενάκης: Μάγκας στους υπαλλήλους και ήσυχος στα αφεντικά

Ημερομηνία:

Σκάνδαλο ξέσπασε με τον πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη. Και είναι ένα τέτοιο σκάνδαλο που μας θυμίζει για ακόμη μία φορά την άσχημη και αλαζονική όψη της εξουσίας.

Ο Λόρδος Άκτον έλεγε η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Πριν το περιστατικό υπήρξε πλειάδα δημοσιευμάτων που τον κατηγορούσαν για απευθείας αναθέσεις.

Η εφημερίδα Δημοκρατία τον είχε κατηγορήσει για  «Οργιο απευθείας αναθέσεων έργων» (https://www.dimokratia.gr/politiki/578738/orgio-apeytheias-anatheseon-ergon-apo-ton-aygenaki/)

Αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα:

«Όπως φαίνεται γύρω από τον Λευτέρη Αυγενάκη, υπάρχει ένα μοτίβο το οποίο δεν περνά απαρατήρητο. Περιλαμβάνει συγκεκριμένα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του καθώς και ορισμένες εταιρίες οι οποίες φαίνεται πως έχουν προνομιακή μεταχείριση. Οταν ανέλαβε το υπουργείο Αθλητισμού και στη συνέχεια το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στελέχη και εταιρίες μετακινήθηκαν από το ένα στο άλλο, σαν ένα σώμα. Και μάλιστα σε υπουργεία τα οποία μεταξύ τους δεν έχουν καμία συνάφεια για να δικαιολογείται η μεταφορά»

Μάλιστα το Newsbreak.gr είχε σχολιάσει ότι ο Αυγενάκης «ξόδεψε πάνω από 105.000 ευρώ για παρεµβάσεις στο υπουργικό του γραφείο, επιβάρυνε τον ΟΠΕΚΕΠΕ με ταξιδιωτικά έξοδα και μετά από αυτό έδωσε 6.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση για συνθέσεις λουλουδιών! Μετά από την επιστολή -«κόλαφο» του προέδρου του ΕΛΓΟ, Σέρκου Χαρουτουνιάν, ο οποίος παραιτήθηκε γιατί δεν άντεχε να υπογράφει άλλο απευθείας αναθέσεις, ο Λευτέρης Αυγενάκης συνεχίζει να σπαταλάει δημόσιο χρήμα με προκλητικό τρόπο» (https://www.newsbreak.gr/politiki/608957/ola-ta-lefta-loyloydia-o-aygenakis-apeytheias-anathesi-6-000-eyro-gia-anthi-sto-grafeio-toy/).

Αυτό βέβαια οι κακές γλώσσες λένε ότι ήταν από τους κυρίαρχους λόγους που δεν τον χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης στον ανσχηματισμό αλλά παρόλα αυτά άφηνε τόσο καιρό αυτές τις φερόμενες συμπεριφορές να εκτυλίσσονται.

Μάλιστα κύκλοι του ρεπορτάζ είχαν αναφέρει ότι δεν χρεώνεται μόνον αυτά εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά χρεώνεται και τις κακές επιδόσεις στις ευρωεκλογές στον νομό του. Στην εκλογική περιφέρεια του Λευτέρη Αυγενάκη- το Ηράκλειο της Κρήτης δηλαδή- η Νέα Δημοκρατία (24%) έχασε από το Κ (26%) που ήρθε πρώτο κόμμα.

Και φτάνουμε στο πρόσφατο γεγονός που προκαλεί αποτροπιασμό.

Στο βίντεο που έχει διαρρεύσει παντού φέρεται να διαπληκτίζεται με υπάλληλο του αεροδρομίου. Κινείται και προς το μέρος του με τρόπο ο οποίος φαίνεται να είναι βίαιος.

 

Είναι μία στάση που θυμίζει σε πολλά αυτήν την σάπια νοοτροπία της μεταπολίτευσης, ξέρετε αυτήν του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ»; Εάν δε όντως χειροδίκησε τότε θα πρέπει αμέσως να αρθεί η ασυλία του ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες στο δικαστήριο.

Αλλά όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά οι περισσότεροι βουλευτές μας δεν είναι βουλευτές αλλά βολευτές και δεν θα προβεί σε τέτοια κίνηση στοιχηματίζω.

Θυμάμαι δε ότι ο κ. Αυγενάκης εμμέσως πανηγύριζε το όχι και τόσο μακρινό 2019 όταν διαγραφόταν ο Κώστας Στεφανίδης για ανάρμοστη συμπεριφορά .

Ο τότε γραμματέας της Λευτέρης Αυγενάκης είχε γράψει το εξής tweet: «Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην παράταξή μας».

 

Ο τότε Συντονιστής Ετεροδημοτών Κώστας Στεφανίδης είχε προβεί στην παρακάτω υποτιμητική και αλαζονική ανάρτηση για την κ. Κούνεβα: (ΦΩΤΟ)

“Τώρα που η Κούνεβα του Συριζα δεν εξελέγη ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!», είχε γράψει νωρίτερα ο συντονιστής ετεροδημοτών Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας αντιδράσεις τότε”.

Κώστας Στεφανίδης

Είδατε κ. Αυγενάκη πώς αλλάζουν οι καιροί; Είδατε ότι είναι καλύτερο πριν στρέψεις το δάκτυλο εναντίον κάποιου πρέπει να θυμάσαι ότι τα υπόλοιπα τέσσερα δείχνουν εσένα;

Ο άνθρωπος λοιπόν που έχει κατηγορηθεί πλειστάκις για απευθείας αναθέσεις, ακόμα και για λουλούδια και συνθέσεις, αποφάσισε με στυλ “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” να επιδείξει την εξουσία του σε έναν υπάλληλο.

Την εξουσία του κάποιος που διαθέτει ανδρισμό την επιδεικνύει στους ολιγάρχες, στις πολυεθνικές και σε όλο εκείνο το σύστημα που λυμαίνεται την χώρα.

Σε ισχυρούς λοιπόν επιχειρηματίες δεν παρατήρησα ανάλογη “μαγκιά” κ. Αυγενάκη.

Παρατήρησα μόνον την διαγραφή σας και την μη ανάλογη διάθεση να παραδώσετε την έδρα σας.

Οι απλοί και κανονικοί άνθρωποι, οι τίμιοι εργαζόμενοι όπως ο υπάλληλος του αεροδρομίου είναι η ψυχή μας και για εκείνους παλεύαμε, παλεύουμε και θα παλεύουμε.

Και όχι για την κάθε αλαζονική ελίτ, υπηρέτη των πολυεθνικών.

Δείτε το βίντεο – παρέμβαση του Ραφαήλ Καλυβιώτη στο διαδικτυακό κανάλι :

Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης
Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης
Ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης είναι Πολιτικός Επιστήμων, υποψήφιος Δρ. Γεωπολιτικής και απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε εξειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία και Ανάλυση, ενώ έχει διατελέσει επικοινωνιακός σύμβουλος και Campaign Manager. Εργάζεται στον ναυτιλιακό κλάδο. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Cardiff University και το Institute of Chartered Shipbrokers με εξειδίκευση στη Ναυτιλιακή Πολιτική και στην επίλυση ναυτασφαλιστικών διαφορών. Είναι Ιδρυτής και Συντονιστής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, στην εφημερίδα Δημοκρατία και επιστημονικός συνεργάτης της μηνιαίας επιθεώρησης «Νέα Πολιτική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Mίκελ Μερίνο πανηγύρισε όπως ο πατέρας του πριν 33 χρόνια στην Στουτγκάρδη, στο ίδιο γήπεδο (vid)!

Ιστορίες που μόνο ο αθλητισμός κι εν προκειμένω το...

Χαμός στην Basket League με τους «μικρούς» να ζητούν salary cap

Με πρωτοβουλία της ΚΑΕ ΑΕΚ και του Μάκη Αγγελόπουλου...

Αποκλεισμός και για τα αδέρφια Τσιτσιπά στα διπλά του Wimbledon μετά τη διακοπή!

Αποκλεισμός σε δύο …δόσεις για τα αδέρφια Τσιτσιπά (Στέφανο...

Στεφ Κάρι για Team USA: «Μόνος μας στόχος το χρυσό» (vid)

Μετά από 10 χρόνια επιστρέφει ο Στεφ Κάρι στην...

Πορτογαλία – Γαλλία 3-5 (0-0 κ.δ., παράταση): Μοιραίος Φέλιξ και Γαλλία-Ισπανία!

Η Γαλλία απέκλεισε στα πέναλτι την Πορτογαλία (5-3) καθώς...

Τζωρτζίνα Τσιχλάκη: Υπογράφει στον Πανσερραϊκό!

Ο Πανσερραϊκός ετοιμάζεται να παίξει στην Α1 γυναικών μέσω...

Ζντοβτς για Ελλάδα: «Δεν έχουν το Σλούκα – Πολλά εξαρτώνται από τον Αντετοκούνμπο»

Για την απουσία του Κώστα Σλούκα αλλά και τον...