Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

“ΖΗΤΩ Ο ΚΕΜΑΛ” ούρλιαζαν στην Κομοτηνή – Τί συνέβη;

Μια απαράδεκτη πρόκληση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 4/8/2024 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, απ’ την Τουρκοκύπρια Isin Karaca σε εκδήλωση απ’ τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας.

Η συγκεκριμένη Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια ανέβασε παιδάκια στην κεντρική σκηνή της συναυλίας, με όλους τους Εγκαθέτους να παρακολουθούν και να χειροκροτούν ζητωκραυγάζοντας  “ΖΗΤΩ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ” τραγουδώντας το “Εμβατήριο της Σμύρνης”, που είναι αφιερωμένο στην καταστροφή των Ελλήνων και της Σμύρνης από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Μια από τις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία του Ελληνισμού δηλαδή.

Όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Αρβανίτης στο komotinipress.gr, απίστευτες σκηνές εξελίχθηκαν λοιπόν κατά την διάρκεια της συναυλίας της τουρκοκύπριας Işın Karaca στην Κομοτηνή, καθώς η ίδια συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριό της το “Εμβατήριο της Σμύρνης” , τον ύμνο που εξυμνεί την είσοδο του Κεμάλ στη Σμύρνη το 1922.

Το τουρκικό παρακράτος έστειλε , προφανώς, το δικό του μήνυμα στην Αθήνα μέσω Κομοτηνής τόσο ως “αντίποινα” για την ματαιωθείσα συναυλία της Δέσποινας Βανδή στην Σμύρνη όσο και ως υπόμνηση για “το ποιός κάνει κουμάντο τελικά στην Θράκη.”

Σε έναν χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής , με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2.000 ευρώ) και την οικονομική ενίσχυση επιφανών επιχειρηματιών, ένας εκ των οποίων και ο Λεβέντ Σαδήκ, γιου του πρώην βουλευτή Αχμέντ Σαδίκ, το τουρκικό παρακράτος προσέβαλλε την ιστορική μνήμη των Ελλήνων και των Θρακιωτών!

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποιές είναι οι αντιδράσεις του τοπικού πολιτικού δυναμικού για την εκδήλωση αυτή που είχε τις… ευλογίες του τουρκικού παρακράτους που έχουν αλώσει τον άλλοτε κραταιό Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας.

Η κ. Işın Karaca είναι γνωστό ότι επιβιώνει χάρη στις διασυνδέσεις της με το βαθυκρατικό σύστημα στην Τουρκία, αλλά διέπραξε μία απρέπεια εντός ελληνικού εδάφους προσβάλλοντας ακόμη και τους Έλληνες συγχρηματοδότες της.

Χορηγία 2.000 ευρώ της ΠΑΘ στην

εκδήλωση, από την διοίκηση Τοψίδη

Η διοίκηση του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη χρηματοδότησε την συγκεκριμένη εκδήλωση με 2.000 ευρώ, όπως κάνει άλλωστε για πολλές εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς.

Προφανώς και δεν γνώριζε, ούτε μπορούσε να σκεφθεί ο Περιφερειάρχης κ.Τοψίδης ότι θα προέκυπτε αυτή η πρόκληση κατά του Ελληνισμού από την Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια. Όμως οι συνεργάτες του δεν έπρεπε να είναι… υποψιασμένοι και δεν αναφερόμαστε μουσουλμάνους Αντιπεριφερειάρχες ή περιφερειακούς συμβούλους, που για τους γνωστούς λόγους δεν θα τον ενημέρωσαν. Αναφερόμαστε στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπαντζά, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Παναγιώτη Χαλβατζή ή τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Νίκο Ευκαρπίδη, που vς πρώην συνεργάτες του υπουργού και βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη γνωρίζουν το “παίζεται” σε παρόμοιες εκδηλώσεις αλλά και στον Σύλλογο Επιστημόνων της μουσουλμανικής μειονότητας. Από αυτούς οφείλει άμεσα να ζητήσει διευκρινήσεις, ενώ η κοινή γνώμη πρέπει να ενημερωθεί για το αποψινό αίσχος που εξελίχθηκε στην έδρα της ΑΜΘ!!

Δείτε τι αναφέρει το «Εμβατήριο της Σμύρνης»

Ανθίζουν τα λουλούδια στα βουνά της Σμύρνης
Ο χρυσός ήλιος ρίχνει τις πλεξούδες του
Σαν τον αέρα φεύγουν οι ηττημένοι εχθροί
Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά μπράβο
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομα σου

Στα βουνά της Σμύρνης έμεινα
Έγραψα στο βιβλίο αυτούς που θυσιάστηκαν
Αγκάλιασα τα ορφανά παιδάκια
Καημένη μάνα αυτή ήταν η μοίρα μου
Το αίμα μου να θυσιαστεί για την ωραία πατρίδα

Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά μπράβο
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομα σου

Γιός Τούρκου είμαι θέλω να πεθάνω
Και από αγκάθια να είναι το χώμα δεν μασάω
Να ντραπούν από τον Θεό όσοι λιποψύχησαν
Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά μπράβο
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομα σου

 

Πηγή: komotinipress.gr

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Καιρός: Η πρόβλεψη Αρναούτογλου – Έρχεται ψυχρό βόρειο ρεύμα και βουτιά της θερμοκρασίας

Ο Σάκης Αρναούτογλου επέστρεψε στις μετεωρολογικές προγνώσεις μέσω Youtube...

Καιρός: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα – Ανατροπή με τις χιονοπτώσεις

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img