Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια σε… Τούρκο πράκτορα να βολτάρει στην Θράκη για… «ανθρωπιστικούς λόγους»! Έξαλλοι με τον Γεραπετρίτη οι Θρακιώτες

Πλήθος ερωτημάτων εγείρει η απόφαση του ελληνικού κράτους να επιτρέψει την είσοδο στην χώρα μας ενός παρακρατικού Τούρκου, ο οποίος είχε μόλις πέρυσι χαρακτηρισθεί ανεπιθύμητος στην χώρα.

Τοπικά μέσα που γνωρίζουν την δράση του θέτουν σοβαρότατα ερωτήματα προς τις αρμόδιες αρχές και τα υπουργεία, ενώ «φωτογραφίζουν» ως υπεύθυνο τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τις κατευναστικές του πολιτικές.

Γράφει χαρακτηριστικά το evros-news.gr :

Ένα σοβαρό γεγονός που συνέβη τον Δεκαπενταύγουστο στην περιοχή μας, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτηματικά για την πολιτική που εφαρμόζει πλέον η χώρα μας έναντι της Τουρκίας και των διαφόρων παρακρατικών, ανθελληνικών ενεργούμενων της.

Μέσα στην… χαλάρωση, τις βουτιές στην θάλασσα και τις διακοπές των Ελλήνων, είχαμε την είσοδο στην χώρα μέσω του Τελωνείου των Κήπων, του Hasan Küçük, Προέδρου του αλυτρωτικού, ανθελληνικού και παρακρατικού συλλόγου BTTD – “Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτ. Θράκης”. Όλα αυτά έγιναν ενώ από την άνοιξη του 2023 του έχει απαγορευθεί επίσημα η είσοδος στην Ελλάδα, λόγω προφανώς της ανθελληνικής δράσης του. Ποιος λοιπόν έδωσε την άδεια, από το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών, το Μετανάστευσης και Ασύλου κα φυσικά το Προστασίας του Πολίτη; Έγινε κάτι τέτοιο για τους λεγόμενους “ανθρωπιστικούς λόγους”; Το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Ξάνθης είναι ενήμερο και έδωσε την συγκατάθεση του;

Εκτός αν όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της… Γεραπετρίτηας πολιτικής, για…χαμηλούς τόνους με την Τουρκία και της ελληνοτουρκικής προσέγγισης της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα σοβαρά και σημαντικά ερωτήματα προκύπτουν αναπόφευκτα και ζητούν απαντήσεις, με βάση το πολύ αναλυτικό και κατατοπιστικό ρεπορτάζ του Νίκου Αρβανίτη στο Komotinipress.gr, όπου αναφέρονται σημαντικές λεπτομέρειες, Όπως οι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ του Hasan Küçük στην τουρκική πλευρά, πριν μπει στον Έβρο και την Ελλάδα επίσημα από το Τελωνείο Κήπων.

Από τις 25/4/2023 ελήφθη η απόφαση για την απαγόρευση εισόδου του Χασάν Κιουτσούκ στην Ελλάδα.

Η απαγόρευση εισόδου μπορεί να επιβληθεί σε περίπτωση που από την παρουσία του υπηκόου τρίτης χώρας στην Ελλάδα προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, την εθνική ασφάλεια ή τη δημόσια υγεία.

Όπως λοιπόν αναφέρει στο αναλυτικό του ρεπορτάζ ο Νίκος Αρβανίτης:

Η είδηση μας ήρθε από τη Ύψαλα την 15/8/2024, όπου ο Πρόεδρος του αλυτρωτικού και παρακρατικού συλλόγου BTTD – Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτ. Θράκης πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων με εκεί τοπικούς και κρατικούς αξιωματούχους, προκειμένου να πάρει οδηγίες πριν εισέλθει στην Ελλάδα.

Ο κ.Hasan Küçük συνοδευόμενος από το μέλος του ΔΣ του αλυτρωτικού και παρακρατικού συλλόγου Selen Beyli συναντήθηκε με τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Κεσσάνης του BTTDD κ. Ayhan Beyli, τον θρησκευτικό αξιωματούχο της DIYANET κ. Yusuf Uzdilli , τον Διευθυντή Τελωνείων Υψάλων κ. İbrahim Yücel, τον Αρχηγό της Συνοριακής Αστυνομίας Υψάλων κ. Vedat Genççağı, τον Αντιπεριφερειάρχη Υψάλων εντεταλμένο για θέματα Βαλκανίων κ. Ömer Sevgi, τον Έπαρχο Κεσσάνης κ. Cemalettin Yılmaz, τον Δήμαρχο Κεσσάνης κ.Mehmet Özcan και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κεσσάνης κ. İsmail Şapçı.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που λάβαμε, “κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις πολιτιστικές αξίες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, την κοινωνική αλληλεγγύη και τις κοινές δράσεις που θα αναλάβουν όλοι αυτοί οι φορείς, με τον κ. Χασάν Κιουτσούκ/Hasan Küçük να ευχαριστεί τους προαναφερθέντες αξιωματούχους για την υποδοχή που του έκαναν”.

Στη συνέχεια ο κ. Χασάν Κιουτσούκ, εισήλθε από το Τελωνείο των Κήπων στο ελληνικό έδαφος , για πρώτη φορά μετά την απαγόρευση εισόδου που του είχε επιβληθεί από την Ελληνικη Κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο με προορισμό τον τόπο καταγωγής του στην Ξάνθη. Την 16/8/2024 εγκατέλειψε το ελληνικό έδαφος επιστρέφοντας στην Τουρκία.

Σε σχετικό ερώτημά του Komotinipress προς αρμοδίους φορείς δεν λάβαμε μέχρι στιγμής απάντηση (είναι και οι αργίες του Δεκαπενταύγουστου…) αλλά διατυπώθηκε η άποψη ότι “η είσοδος του κ. Χασάν Κιουτσούκ στη Χώρα πραγματοποιήθηκε για”ανθρωπιστικούς λόγους και δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για την άρση του διοικητικού μέτρου εισόδου στην Χώρα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι κ. Χασάν Κιουτσούκ, είναι υπήκοος Τουρκίας με καταγωγή από τα Κιμμέρια Ξάνθης κι έχει αναπτύξει έντονη ανθελληνική δράση συνδεόμενος με παρακρατικούς, εθνικιστικούς κι αλυτρωτικούς συλλόγους της γείτονος και το τουρκικό παρακράτος της Θράκης, ως Πρόεδρος του BTTD – Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Για την δράση αυτή που αποτυπώνεται μέσα από μία σειρά πράξεων που απειλούν την Εθνική Ασφάλεια και την Δημόσια Τάξη της Ελλάδας, ο κ. Χασάν Κιούτσούκ θεωρείται ως ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Ελλάδα.

Για την Ελληνική Έννομη Τάξη ο κ. Χασάν Κιουτσούκ, δια συγκεκριμένων ενεργειών του, αναπτύσσει ανθελληνική δράση, απειλεί την κοινωνική συνοχή της Θράκης, βλάπτει την Μειονότητα και βεβαίως διαταράσσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως μάλιστα τονίζει το komotinipress υπάρχει λίστα με 800 Έλληνες Πολίτες που θεωρούνται persona non grata για την τουρκική κυβέρνηση. [μέχρι και ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν σε αυτή τη λίστα!!!] Ακόμη συντάσσεται λίστα αντιφρονούντων Ελλήνων Μουσουλμάνων που αντιτίθεται στην τρομοκρατία του Προξενείου!! κι αντιμετωπίζουν εκβιασμούς για του ς ίδιους ή τους συγγενείς τους. Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής χρησιμοποιεί κατά κόρον την περίφημη «μαύρη λίστα» ανεπιθύμητων Ελλήνων μουσουλμάνων,που σημαίνει απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία και αποκλεισμό από συγγενείς, ακίνητη περιουσία, πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, εκδίωξη σπουδαστών από τουρκικά εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ.

Επιπλέον υπάρχει λίστα και για τους Αιρετούς από την Μειονότητα που επειδή δεν συντάσσονται με το Τουρκικό Παρακράτος υφίστανται διώξεις ή υπάρχει “εμπάργκο” στον τοπικό μειονοτικό μικρόκοσμο (δεν προσκαλούνται σε εκδηλώσεις, δεν προβάλλονται στα μειονοτικά μέσα, αρνητική φημολογία εις βάρος του κλπ) Παράλληλα οι μηχανισμοί επιρροής (σωματεία, θρησκευτικοί λειτουργοί κ.λπ.) που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια γύρω από το προξενείο, απαξιώνουν και διαβάλλουν τους διαφωνούντες με την πολιτική του προξενείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...

Γεωργιανός πυροβόλησε Αλβανούς μετά από συμπλοκή σε αγοραπωλησία ναρκωτικών – Ένας τραυματίας (βίντεο)

Σκηνές από ταινία γουέστερν εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στην...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com