Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024

Θα υπερψηφίσει το αίτημα ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη η Ν.Δ. – Μαρινάκης: «Απλά δε συνυπογράφουμε το κείμενο…»

Ημερομηνία:

Τη πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει το αίτημα για εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών, που υπέβαλε το , ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το κυβερνών κόμμα αρνήθηκε απλά να συνυπογράψει το κείμενο της προτάσεως που υπέβαλε το ΚΚΕ, αλλά η θα την υπερψηφίσει. Και συμπλήρωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι αυτό το οποίο συνέβη, αυτό το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, φωτογραφίζει διαχρονικές παθογένειες της Ελλάδας, χωρίς να θέλουμε να διαχύσουμε τις ευθύνες. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε μεγαλύτερο από το μερίδιο των ευθυνών των τεσσάρων ετών, γιατί έτσι νομίζω ότι αντιλαμβάνεται το καθήκον και έτσι, νομίζω, ότι πρέπει να το αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ένας πρωθυπουργός μιας χώρας, η οποία με τα πολλά καλά της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, πάρα πολλά καλά, πρέπει να αντιμετωπίσει χωρίς αστερίσκους όλες αυτές τις διαχρονικές παθογένειες».

Ο Παύλος Μαρινάκης παρείχε επίσης κάλυψη στον υπουργός εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με προχθεσινή του δήλωση στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου ατζηνικολάου, λέγοντας ότι ουδείς ενδιαφέρεται για τη σύσταση ή όχι εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών.

Συγγνώμη ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά μόνο από όσους έχουν θύματα στα Τέμπη – Όλοι οι άλλοι είναι τρολ και Συριζαίοι

«Επειδή έχουμε ζήσει πολλές περιπτώσεις, χωρίς να θέλω να κάνω συμψηφισμούς, πολιτικών που είναι αμετανόητοι και λέξεις όπως συγγνώμη, ανάληψη ευθύνης είναι άγνωστες και το ζήσαμε και εμείς πολλά χρόνια, νομίζω ότι αναγνωρίζουμε στον κ. Γεωργιάδη ότι έσπευσε πριν κάνουμε την οποιαδήποτε δήλωση στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών, να εξηγήσει και να πει ότι διαχωρίζει πλήρως την οποιαδήποτε συζήτηση για τα Τέμπη και τα θύματα -που είναι μια πολύ σημαντική συζήτηση και χρέος απέναντι στους ανθρώπους αυτούς να διερευνηθούν πλήρως οι ευθύνες και σε επίπεδο ποινικό αλλά και σε επίπεδο συνολικών και διαχρονικών ευθυνών- με τη συζήτηση την πολιτική, όπως το εξήγησε. Από εκεί και πέρα αυτό που χρειάζεται να κάνουμε σαφές είναι ότι όταν έχεις το οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα δεν είναι τίποτα δεδομένο, ούτε η ψήφος, ούτε η στήριξη, ούτε ένα μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη επί της Σλοβενίας

Λίγο μετά τη νίκη της Εθνικής Ανδρών επί της...

Δεν υπάρχει «μισθωτή σκλαβιά», οι συνήγοροι της κρατικής σκλαβιάς σας κοροϊδεύουν

Η έννοια του «μισθωτού σκλάβου» παραμένει το αιώνιο τροπάριο...

Δομινικανή Δημοκρατία – Κροατία 77-80: Στον δρόμο της Εθνικής μας για Παρίσι οι Κροάτες

Με πολλή δυσκολία η Κροατία νίκησε τη Δομινικανή Δημοκρατία...

Βασιλάκη: Πέμπτη θέση στα 800μ ελεύθερο, μια ανάσα από το μετάλλιο, με πανελλήνιο ρεκόρ

Η Άρτεμις Βασιλάκη τερμάτισε στη 5η θέση με 8:34.13...

ΝΙΚΗ: Ερώτηση της ΝΙΚΗΣ για την Ενιαία Κάρτα  διέλευσης των Α.μεΑ από όλους τους αυτοκινητόδρομους με διόδια

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών &  το...

Δέκα λόγοι για να μην καταργηθεί η δουλεία (!)

Ας αναλογιστεί ο αναγνώστης εάν οι δικαιολογίες υπέρ της...

Σέκουλιτς: «Εξαιρετική ομάδα η Ελλάδα με ηγέτη τον Γιάννη»

Η Ελλάδα επικράτησε εύκολα της Σλοβενίας και ο Αλεξάνταρ...

Εθνική: Ομάδα-ορχήστρα και το φωτεινό παράδειγμα του Τολιόπουλου

Ομάδα-όνειρο η Εθνική έκανε μια χαψιά και την Σλοβενία...