Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμες συνεδριάσεις με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης

Ημερομηνία:

Εκκλήσεις να πέσουν οι τόνοι, απευθύνουν στελέχη του ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων των οργάνων του κόμματος μέσα στην εβδομάδα, της Πολιτικής Γραμματείας στις 4 Ιουλίου, και της Κεντρικής Επιτροπής, στις 7 του μηνός. Η πλευρά των «87» που συνυπέγραψαν επιστολή με αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελακη, δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας αλλά λειτουργίας του κόμματος και των πολιτικών επιλογών.

Να πέσουν οι τόνοι επιχειρείται στον ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο εγκλήσεων κι αντεγκλήσεων των προηγούμενων 24ωρων, προεδρικών αναρτήσεων με αιχμηρά εσωκομματικά μηνύματα και της παρ ολίγον σύγκρουσης κορυφής Στέφανου Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάννης Μπουρνούς μέλος της Κ.Ε. και του Εκτελεστικού Γραφείου ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», δήλωσε: «Να στηριχθεί ο πρόεδρος του κόμματος, να συζητήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η δομή και η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε όλοι μαζί», ενώ σε ερώτηση αν η στήριξη αναφέρεται και για τον Α. Τσίπρα, απάντησε: «Όλοι μας. Και το όλοι μας, είναι όλοι μας. Ο Αλ Τσίπρας είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποσυρθεί παντελώς από την πολιτική, έχει δράση».

Λίγα 24ωρα πριν από τις συνεδριάσεις των κομματικών την Πέμπτη της Πολιτικής Γραμματείας και την Κυριακή της Κ.Ε, η πλευρά των «87» που συνυπέγραψαν επιστολή με αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη, δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας αλλά της λειτουργίας του κόμματος και των πολιτικών επιλογών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Σκάι, είπε ότι: «πρώτον, ο Πρόεδρος ανοίγει μόνος του ένα θέμα ηγεσίας το οποίο δεν έχει κανένα λόγο να κάνει. Δεύτερον, μπαίνει ένα έμμεσα από όλα αυτά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, ξεκινώντας από την ανάρτηση με όλη την πλατφόρμα που παρουσίασε εκεί ο Πρόεδρος, στο οποίο μπαίνει ένα τεχνητό ζήτημα. Ένα δίλημμα τεχνητό μάλλον το οποίο λέει ή δεν θα μιλάτε ή είστε υπονομευτές.»

Επίσης η βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου σε δηλώσεις της στο ανέφερε πως: «Θέλω να ξεκαθαρίσω πως οι υπογράφοντες του κειμένου δεν θέσαμε θέμα ηγεσίας. Θέσαμε θέμα λειτουργίας. Αν η ηγεσία του κόμματος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία ενός κόμματος είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες, τότε το πρόβλημα παραμένει στην ηγεσία».

Μιλώντας στην η βουλευτής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε: «εγώ θεωρώ ότι δεν περισσεύει κανείς. 08.49.54 με τη δική του άποψη ο καθένας και η καθεμιά μας μπορεί να συμβάλει και από εκεί κρινόμαστε από τον Πρόεδρο μέχρι και το τελευταίο μέλος να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην εντολή του ελληνικού λαού».

Σε δηλώσεις του στο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως: «τα πράγματα είναι πάρα πολύ κρίσιμα. Δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λειτουργεί με τέτοιες κρίσιμες αποφάσεις μέσω αναρτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει να λειτουργήσουμε δημοκρατικά τις επόμενες μέρες, να τα συζητήσουμε στα όργανα».

Τις προγραμματικές συγκλίσεις δείχνει ως αναγκαίο συστατικό για προοδευτικές – κεντροαριστερές συνεργασίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, που μιλώντας στο Αttica, σχολίασε πως: «μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων εγώ θέλω την αρένα των θέσεων και εδώ να ‘ρθούμε να μετρηθούνε με όσους θέλουν».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του σχέση με τη στρατηγική του για τον ΣΥΡΙΖΑ, στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κροατία – Νέα Ζηλανδία 86-90: Έκαναν την ανατροπή στο τέλος (highlights)

Η Νέα Ζηλανδία πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Κροατία,...

Μήνυση στον Αυγενάκη από τον υπάλληλο του αεροδρομίου!

Προ ολίγου, ο 22χρονος υπάλληλος εταιρείας στο αεροδρόμιο της...

Νατσιός: Είστε Υποκριτές – Οι τραμπουκισμοί Αυγενάκη ήταν γνωστοί

Σε σκληρή ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση...

Ολυμπιακός: Ανανέωσε ο Πασσιάς

Κάτοικος Πειραιά θα είναι και τη νέα σεζόν ο...

Athens Kallithea: Ανακοίνωσε τον Λετονό φορ Ρόμπερτς Ουλντρίκις

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Athens Kallithea FC για τη...

Ρεάλ Mαδρίτης: Ανακοίνωσε τον Φελίζ για τα επόμενα τρία χρόνια

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δικό της τον Αντρές Φελίζ....