Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024

Στ. Κασσελάκης: Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική – Τι είπε για «μαύρο» χρήμα

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος του , Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στο και αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Κεντροαριστερά αλλά και στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Για το ταξίδι του στις ανέφερε ότι αποσκοπούσε στην δημιουργία της «υποδομής με επαφές για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του προοδευτικού κόσμου. Είδαμε το κύμα υπέρ της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

Ακολούθως επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την χθεσινή του τοποθέτηση στο Πολεμικό Μουσείο: «Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά ότι η Ευρώπη έχει γίνει διευθυντήριο. Όμως η δική του στρατηγική βασίζεται στη μισαλλοδοξία και στην επιστροφή στο παρελθόν. Έχουμε πολύ δρόμο στον προοδευτικό χώρο για να αφυπνίσουμε τους λαούς». Συμφώνησε με τις αναφορές του κ. Σαμαρά για την μείωση του ΦΠΑ και πρόσθεσε ότι «συμφώνησε μαζί μας ότι υπάρχουν καρτέλ και ολιγοπώλια».

Συνεχίζοντας είπε: «Είδα την αίθουσα να χειροκροτά με χαρά τις μισαλλόδοξες αναφορές του κ. Σαμαρά. Η δεν έχασε μόνο από τον γάμο προς τα δεξιά, αλλά και από τον κεντρώο χώρο. Δεν καρπωθήκαμε όσο έπρεπε από την μείωση, αλλά θα χτίσουμε αξιοπιστία και θα το καρπωθούμε».

Στο κρίσιμο θέμα του «μαύρου» χρήματος που αναφέρθηκε με ανάρτησή του ανέφερε: «Έχει ενδιαφέρον ότι όταν ένας νέος άνθρωπος έξω από το σύστημα λέει αυτές τις λέξεις γίνεται πανικός στο σύστημα». Εξηγώντας αναφέρθηκε στο χρέος της ΝΔ: «Δεν γνωρίζουμε το χρέος της ΝΔ, πώς ρυθμίζεται, πώς πληρώνει τις προεκλογικές της δαπάνες. Πρότεινα να έλθουν εταιρείες διεθνούς κύρους για έλεγχο των οικονομικών σε βάθος δεκαετίας. Τόσος κόσμος που κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του δεν μπορεί να έχει τέτοια ρύθμιση. Από που προέρχονται οι πόροι;».

Εξήγησε ότι «αναφέρομαι στις επιλογές που μου πρότειναν για να μη υπάρχει η επίμονη επιλογή του εξορθολογισμού που αφορά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν ξέρω να υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος, αλλά πρέπει να μιλήσετε στον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή». Στη συνέχεια ανέφερε ότι «μου πρότειναν «μαύρο» χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα».

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις στα όργανα τις επόμενες ημέρες σχετικά με το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» και επεσήμανε ότι η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε κατά πολύ.

«Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική, το έργο που έκανε είναι πολύ καλό, το τιμώ και είναι η παρακαταθήκη στην οποία πρέπει να πορευτούμε», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Ενόψει δύο κρίσιμων συνεδριάσεων, της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αιχμές μεταξύ στελεχών συνεχίζονται, την ώρα που σε κεντρικό επίπεδο, στόχος είναι να μπει τέλος στην εσωστρέφεια.

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν το κατά πόσο η Κουμονδούρου θα συνεχίσει να κινείται σε μια εύθραστη ισορροπία τρόμου ή θα προχωρήσει σε κινήσεις για να πέσουν οι τόνοι και να εκτονωθεί η κατάσταση. Ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει από το απόγευμα συναντήσεις με βουλευτές προκειμένου να συζήτησουν πώς θα προχωρήσουν.

Η Κεντρική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο το πρωί, ενώ ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή.

Σχετικά με το αν πρόκειται Στέφανος Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ανέφερε ότι από το 2022 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει εφτά έως οχτώ εσωκομματικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων και των νομαρχιακών εκλογών. «Πόσες να κάνουμε ακόμα;».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος επαναβεβαίωσε την θέση του, έλαβε την εμπιστοσύνη από το πρόσφατο συνέδριο. Πάντως, στελέχη που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, αντιλαμβάνονται και λένε ότι ο κ. Κασσελάκης εάν προκληθεί τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και θα απαντήσει όπως πρέπει.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Χρόβατ για Σλοβανία: «Φαβορί η Ελλάδα, αλλά…»

Η Σλοβενία πέρασε το εμπόδιο της Νέα Ζηλανδία και...

Όταν ο Β. Τσιάρτας καταδικάστηκε για «ρατσισμό» σε πρήξανε! Τώρα που αθώωθηκε… «τσιμουδιά»!

Ιδιαίτερα ... επιφυλακτικά εμφανίστηκαν τα ελληνικά ΜΜΕ έναντι της...

Προολυμπιακό Τουρνουά: Διαθέσιμα εισιτήρια για την τελική φάση

Το Προολυμπιακό τουρνουά οδεύει προς την τελική φάση. Οι...

Ντόντστις: «Πρέπει να νικήσουμε την Ελλάδα – Δύσκολο με τον Γιάννη απέναντι»

Δηλώσεις αναφορικά με την επικείμενη αναμέτρηση κόντρα στην Ελλάδα...

Κλαμπ Μπριζ: Ανακοίνωσε τον Τζόλη

Στο πρωτάθλημα του Βελγίου θα αγωνίζεται από τη νέα...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η 13άδα της Εθνικής πόλο γυναικών

Αντίστροφα μετράμε για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του...