Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024

Opinion Poll: Πληγωμένη η ΝΔ, άνοδος της δεξιάς!

Ημερομηνία:

Ακόμη μια δημοσκόπηση καταγράφει την συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και την ενίσχυση των κομμάτων στα δεξιά της. Η δημοσκόπηση της για το επιβεβαιώνει μεν την κυριαρχία της , η οποία διατηρεί διαφορά 20 μονάδων από το δεύτερο Κ αλλά και την αιμορραγία της προς τα δεξιά.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,9% καταγράφοντας προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο , που βρίσκεται στο 13,9%. Ποσοστό βέβαια το οποίο εάν συγκριθεί με το προ ολίγων μηνών αποτέλεσμα του 41% δεν μπορεί να δημιουργεί ιδιαίτερη αισιοδοξία στα στελέχη της ΝΔ.

euroeklog2 euroeklog1

Κάμψη έχει ακόμη και το δεύτερο ΠΑΣΟΚ πέφτοντας από το 14,6% τον προηγούμενο μήνα στο 13,9%.

Ο είναι τρίτος -μετά το τραυματικό συνέδριο- με ποσοστό 11,9%  από 12,5% και δίχως να προκύπτουν από πουθενά προοπτικές ανάκαμψης, Ακολουθούν η Ελληνική Λύση, που περνά στην τέταρτη θέση με 10,2% από 9,5%, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται το με 10,1% από 9,4%. Πρόκειται για την δεύτερη δημοσκόπηση που φέρνει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου μπροστά από το ΚΚΕ, κάτι που αποδεικνύει μια σαφή τάση.
Άνοδος καταγράφεται και για την η οποία φτάνει στο 4,2% από 3,8% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Στο 3,5% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 3,3% η Νέα Αριστερά. Οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο 2,7% και το ΜέΡΑ25 στο 2,6% μένοντας εκτός του ορίου για εκλογή ευρωβουλευτή.
Πάντως ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το γεγονός ότι πέντε κόμματα εμφανίζονται σε διψήφιο ποσοστό, ενώ το δεύτερο με το πέμπτο κόμμα απέχουν μόλις 3,8 μονάδες αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά για την κατάληψή της 2ης θέσης. Εάν δε συνεχιστεί η «στασιμότητα» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και η άνοδος ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης τα πράγματα περιπλέκονται ιδιαιτέρως.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σπανούλης: «Είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων»

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα με...

Παπανικολάου: «Άξιζε η αναμονή για αυτό το συναίσθημα»

Η Ελλάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροατίας στο ΣΕΦ...

Ουόκαπ: «Δεν έχω νιώσει ξανά αυτό το συναίσθημα»

Τα συναισθήματα του για την πρόκριση της Ελλάδας στους...

Τεχνικός διευθυντής Πόρτο για Κάρμο: «Παίκτης που τον εκτιμά ο προπονητής»

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το μεγάλο κόλπο με...

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη κόντρα στην Ιταλία

Με όμορφο τρόπο έκλεισε η Εθνική Νέων Ανδρών την...