Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024

Οι «μπηχτές» για Λάτση και το ανέκδοτο της ημέρας: Ο Άδωνις κατηγορεί τους Σπαρτιάτες για «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος»

Ημερομηνία:

Δύο μέρες τώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρεμβαίνει ακατάπαυστα στη διαδικασία συζήτησης της τροπολογίας Καιρίδη για τη νομιμοποίηση λαθρομεταναστών, καλούμενος να απαντήσει σε υπαινιγμούς τόσο του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, όσο και βουλευτών των Σπαρτιατών, ότι το εν λόγω νομοθέτημα έρχεται επειγόντως προς ψήφιση για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, με τους ανωτέρω να ονοματίζουν αμφότεροι τον επιχειρηματία Λάτση και την επένδυση στο Ελληνικό.

Οι υπαινιγμοί Βελόπουλου για Λάτση

«Τελικά, κύριε Γεωργιάδη, είναι για τους αγρότες γης ή μήπως ο κ. Λάτσης ψάχνει  φθηνό εργατικό δυναμικό και θέλει να τους  αξιοποιήσει», ρώτησε εχθές τον υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα, πάντοτε αναρωτώμενος:

«Πείτε την αλήθεια. Γιατί το κάνετε, κύριε Γεωργιάδη; Θα σας το πω τώρα. Ούτε για τους κτηνοτρόφους, ούτε για τους αγρότες, ούτε για τους αλιείς. Το κάνετε για τον φίλο σας τον κ. Λάτση. Αυτή είναι η αλήθεια. Το κάνετε για τον κ. Λάτση ο οποίος χρειάζεται εργατικά χέρια. Υπάρχει και μια διαρροή, αν δεν κάνω λάθος, από την η οποία λέει ότι δε βρίσκει εργάτες στο Ελληνικό. ρειάζονται, λέει, τριάντα χιλιάδες και έχουν μόνο έντεκα χιλιάδες. Άρα, λοιπόν, τι χρειαζόμαστε; Αυτούς που φέρνει η Νέα Δημοκρατία να πάνε στον Λάτση γιατί εξυπηρετούν τους ολιγάρχες και όχι τους πολίτες. Εξυπηρετούν το κεφάλαιο, την πλουτοκρατία και όχι τον ελληνικό λαό».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όποτε ακούει το όνομα «Λάτσης» μπαίνει σε διαδικασία συναγερμού και «βγάζει νύχια» – έτσι φάνηκε τουλάχιστον – απήντησε με δικό του υπαινιγμό έναντι αυτού του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

«Είχα καταλάβει από την αρχή ότι είχατε κάποιο κόλλημα με τον Λάτση. Να το κοιτάξετε», παρατήρησε ο υπουργός. «Να το κοιτάξετε, γιατί αρχίζει να είναι παρεξηγήσιμο. Εγώ αρχίζω να το βλέπω παρεξηγήσιμο. Σαν να ζητάτε κάτι από τον Λάτση και δεν σας το δίνει, μου κάνει αυτό που κάνετε συνέχεια. Να είμαστε συνεννοημένοι»!

Και κατέληξε:

«Για να τελειώσει, λοιπόν, η πλάκα, προφανώς δεν υπάρχει καμία συγκρότηση Λάτση και τροπολογίας. Για ποιον λόγο; Να το εξηγήσω ήρεμα να το καταλάβετε. Διότι ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα, πράγματι, ζητάει εργάτες. Όχι ο κ. Λάτσης, όλος ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα ζητάει εργάτες. Οι εργάτες αυτοί δεν θα έρθουν από την τροπολογία. Η τροπολογία είναι ένα μικρό κλάσμα σας είπα, ελάχιστο, για αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Οι εργάτες αυτοί θα έρθουν μέσω νόμιμων μετακλήσεων».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν άφησε ούτε αυτό να πέσει κάτω. Κατά τη δευτερολογία του απήντησε στον υπαινιγμό του Αδώνιδος Γεωργιάδη, υπαινισσόμενος ότι στενός συγγενής του υπουργού εργάζεται στον όμιλο Λάτση:

«Θέλω, λοιπόν, παρακαλώντας, να πάρετε πίσω αυτό που είπατε, ότι κάτι θέλω από τον Λάτση. Δεν είναι απλώς πολιτικό unfair. Δηλαδή, τι υποδηλώνετε; Ότι θέλω να εκβιάσω κάποιον; Ότι θέλω εγώ να πάρω κάτι από τον Λάτση; Με ξέρετε για τέτοιον άνθρωπο προσωπικά εμένα;

Εγώ μόνο αυτό θέλω να ακούσω από εσάς. Κάτι θέλω από τον κ. Λάτση; Δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου ούτε μια φορά και ούτε θέλω να τον δω. Αυτό θέλω να μου πείτε, για να μην πάμε στην περιδίνηση των οικογενειακών ζητημάτων. Διότι εμένα συγγενής μου, όπως η κόρη μου, δεν δουλεύει σε κανέναν ολιγάρχη και δεν παρακάλεσα ποτέ κανέναν. Απλά είναι τα πράγματα».

Οι «μπηχτές» του βουλευτή των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής Β' Πειραιώς των Σπαρτιατών Αλέξανδρος Ζερβέας έκανε εκ νέου αναφορές στην επένδυση του Ελληνικού και στον κ. Λάτση:

«Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε στην αρμόδια Επιτροπή την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων στο Ελληνικό για την ψήφιση της εν λόγω ανθελληνικής  τροπολογίας. Η Ελλάς, λοιπόν, θυσιάστηκε στις αδηφάγες ορέξεις του κ. Λάτση, του ολιγάρχη κ. Λάτση. Το οξύμωρο είναι πως ενώ θα περιμέναμε την οργισμένη αντίδραση των δυνάμεων της Αριστεράς και ιδίως του Κομμουνιστικού Κόμματος στην εν λόγω αναφορά του κ. Γεωργιάδη, εποίησαν οι δυνάμεις αυτές την νήσσαν. Αποδεικνύεται οι φωνασκίες κατά της πλουτοκρατίας και του διαπλεκόμενου με το κράτος κεφαλαίου γίνονται για λόγους ψηφοθηρίας και μόνο. ‘Ους ο Λάτσης συνέζευξεν εθνικιστής μη χωριζέτω'», σχολίασε ο βουλευτής των Σπαρτιατών.

Το ανέκδοτο της ημέρας

Είναι τέτοια η αλαζονεία του υπουργού Εργασίας, που δεν αντιλαμβάνεται την ειρωνεία που μερικές φορές τα ίδια τα λεγόμενά του αναδύουν. Στους υπαινιγμούς του βουλευτού των Σπαρτιατών ο ίδιος έκρινε ότι η κατάλληλη απάντηση θα ήταν να ανασύρει τις κατηγορίες περί της σχέσεως των Σπαρτιατών με τον «εικαζόμενο ηγέτη» Ηλία Κασιδιάρη.

Βέβαια, αυτή είναι μία περιπέτεια, μία εν εξελίξει δικαστική υπόθεση, στην οποία οι ίδιοι οι Σπαρτιάτες ενεπλάκησαν και είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, τη στιγμή που κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, για το οποίο ουδέποτε είχε ενημερώσει τον ελληνικό λαό και μάλιστα διαβεβαίωνε στις 29 Σεπτεμβρίου διά στόματος Μαρινάκη ότι δεν πρόκειται να προωθήσει, είναι – αν μη τι άλλο – αδόκιμο να κατηγορεί ο υπουργός εργασίας τους πολιτικούς του αντιπάλους για «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος».

Πέραν ωστόσο, της ειρωνείας, από πότε το «κοίτα ποιος μιλάει» είναι σοβαρό επιχείρημα για τον λάτρη της «ρητορικής τέχνης» Άδωνι Γεωργιάδη;

Ο υπουργός Εργασίας είπε συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον Αλέξανδρο Ζερβέα και την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών:

«Στην παρούσα Βουλή μπήκε ένα κόμμα, οι Σπαρτιάτες, παραβιάζοντας τον νόμο. Διότι ο νόμος έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρχει εικαζομένη ηγεσία καταδικασθέντος για συγκεκριμένα εγκλήματα -και αναφέρομαι στην περίπτωσή σας στον κ. Ηλία Κασιδιάρη- και ο κ. Στίγκας σε συνεδρίαση της Βουλής στην Ολομέλεια από το Βήμα ανέφερε ότι το κόμμα του, όταν είχαν τσακωθεί, έχει πέσει θύμα μιας οργανωμένης μαφίας, που την κυβερνά από τις Φυλακές Δομοκού».

«Άρα ο κ. Στίγκας με την κατάθεσή του στο Κοινοβούλιο έχει αποκαλύψει στην Ολομέλεια ότι ο κ. Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός ηγέτης του κόμματός σας. Αυτό όμως καθιστά εσάς ενόχους εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Διότι ανακηρυχθήκατε υποψήφιος Βουλευτής παράνομα. Φαντάζομαι ότι αυτά θα τα δει η ελληνική δικαιοσύνη και θα κάνει το χρέος της».

Ακόμη και τα όσα φαιδρά ανεδείχθησαν από τις ενέργειες των Σπαρτιατών και του προέδρου τους το περασμένο καλοκαίρι, δεν είναι ικανά να επισκιάσουν το μεγαλείο της υποκρισίας του υπουργού Εργασίας, σε μία βουλή και σ' ένα πολιτικό σύστημα, όπου η κατηγορία της «εξαπάτησης του εκλογικού σώματος», ακούγεται ως το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σπανούλης: «Είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων»

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα με...

Παπανικολάου: «Άξιζε η αναμονή για αυτό το συναίσθημα»

Η Ελλάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροατίας στο ΣΕΦ...

Ουόκαπ: «Δεν έχω νιώσει ξανά αυτό το συναίσθημα»

Τα συναισθήματα του για την πρόκριση της Ελλάδας στους...

Τεχνικός διευθυντής Πόρτο για Κάρμο: «Παίκτης που τον εκτιμά ο προπονητής»

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το μεγάλο κόλπο με...

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη κόντρα στην Ιταλία

Με όμορφο τρόπο έκλεισε η Εθνική Νέων Ανδρών την...