Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024

Η Μέρκελ δεν ξεχνά τους «υπηρέτες» της: Ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος της υποεπιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δυτικά Βαλκάνια

Ημερομηνία:

Μια ακόμη ανταμοιβή για την Συμφωνία των Πρεσπών έλαβε ο πρώην πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας, αφού εξελέγη πρόεδρος της υποεπιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, εξασφαλίζοντας μάλιστα το 80% των ψήφων.

Η νίκη αυτή επί του συντηρητικού αντιπάλου Zsolt Nemeth, μέλους της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης, σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για τον Τσίπρα, αναδεικνύοντας την ευρεία υποστήριξη από διάφορες πολιτικές παρατάξεις στο Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς, της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, ακόμη και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Επιτροπή για τα Δυτικά Βαλκάνια συγκροτήθηκε προκειμένου να αναδείξει τη μεγάλη σημασία που δίνει το Συμβούλιο της Ευρώπης στην εύθραυστη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σπανούλης: «Είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων»

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα με...

Παπανικολάου: «Άξιζε η αναμονή για αυτό το συναίσθημα»

Η Ελλάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροατίας στο ΣΕΦ...

Ουόκαπ: «Δεν έχω νιώσει ξανά αυτό το συναίσθημα»

Τα συναισθήματα του για την πρόκριση της Ελλάδας στους...

Τεχνικός διευθυντής Πόρτο για Κάρμο: «Παίκτης που τον εκτιμά ο προπονητής»

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το μεγάλο κόλπο με...

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη κόντρα στην Ιταλία

Με όμορφο τρόπο έκλεισε η Εθνική Νέων Ανδρών την...