Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024

Η Αδειλίνη ζητά την ποινική δίωξη 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Ηλία Κασιδιάρη

Ημερομηνία:

Την ποινική δίωξη για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών και του φυλακισμένου ηγετικού στελέχους της ρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ενδιαφέρον έχει ωστόσο το γεγονός, ότι η κ. Γεωργία Αδειλίνη εξαιρεί από τη δίωξη τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδος των Σπαρτιατών, κ. Βασίλειο Στίγκα.

Υπενθυμίζουμε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί προϊόν των αρχικών δημοσίων καταγγελιών – από βήματος βουλής μάλιστα – του Βασίλη Στίγκα σχετικά με παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες εντός του κόμματός του, φωτογραφίζοντας πίσω από αυτές και τον Ηλία Κασιδιάρη, και με αναφορές σε «» και «Don Corleone».

Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρενέβη μετά τις καταγγελίες του και ανέλαβε προσωπικά την έρευνα, ενώ εξηγήσεις ως ύποπτοι έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματός του αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Πλέον, η υπόθεση περνά στα χέρια του Διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Ποιοι διώκονται

Εξαιρουμένου λοιπόν του επικεφαλής της, Βασιλείου Στίγκα, διώκεται σύσσωμη, ολόκληρη η αρχική κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών» μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή τον περασμένο Ιούνιο. Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι κάτωθι:

  1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ
  2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
  3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ
  4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ
  5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ
  6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
  7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ
  8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ
  9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
  10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
  11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης διώκεται ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά

Εκτός όμως από τον Ηλία Κασιδιάρη και τους βουλευτές των Σπαρτιατών που θα διωχθούν ποινικά η κυρία Αδειλίνη, παράγγειλε δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Ο Σωτήριος Μεταξάς διώκεται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται και οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου επί των ενστάσεων κατά του κόμματος των Σπαρτιατών.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σπανούλης: «Είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων»

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα με...

Παπανικολάου: «Άξιζε η αναμονή για αυτό το συναίσθημα»

Η Ελλάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροατίας στο ΣΕΦ...

Ουόκαπ: «Δεν έχω νιώσει ξανά αυτό το συναίσθημα»

Τα συναισθήματα του για την πρόκριση της Ελλάδας στους...

Τεχνικός διευθυντής Πόρτο για Κάρμο: «Παίκτης που τον εκτιμά ο προπονητής»

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το μεγάλο κόλπο με...

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη κόντρα στην Ιταλία

Με όμορφο τρόπο έκλεισε η Εθνική Νέων Ανδρών την...