Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Γεραπετρίτης: Θα συμμετάσχουμε με μια φρεγάτα στην επιχείρηση ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα

Ημερομηνία:

Τη συμμετοχή της χώρας μας με μια φρεγάτα που θα έχει αμυντικό και συνοδευτικό χαρακτήρα στην επιχείρηση για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα της οποίας ηγείται το Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαίωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Επιπλέον ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος και στην επικείμενη απόφαση για ενεργοποίηση task force της στην περιοχή υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε κάθε ενέργεια που θα εξασφαλίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και για συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσίας, καθώς δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον εμπορικό της στόλο».
Παράλληλα τόνισε ότι οι ενέργειες των ούθι οδηγούν ουσιαστικά σε οικονομική επιβάρυνση των εμπορευμάτων, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα εύθραυστη. 
Γενικότερα για τη Μέση Ανατολή την οποία και αφορούσε η ενημέρωση του υπουργού, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι καλή, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ανθρωπιστικών διαδρόμων ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες ειρήνευσης με σημαντικότερη την πρωτοβουλία του αραβικού κόσμου.
«Ετοιμάζεται task force από πλευράς ΕΕ. Κι εμείς έχουμε πει ότι θα συμμετέχουμε με μία φρεγάτα που θα έχει αμυντικό και συνοδευτικό χαρακτήρα. […] Η κατάσταση δεν είναι καλή, όπως φαντάζεστε, δεν φαίνεται αποκλιμάκωση, γίνονται ενέργειες για ειρηνευτικό πλάνο, αλλά προσκρούουν στο ζήτημα των ομήρων και της επέμβασης του Ισραήλ στην Παλαιστίνη», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: Μια… ανάσα από το Παρίσι! (highlights)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ μετέτρεψε σε απογευματινό περίπατο το...

Σπανούλης: «Ήρθα να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου με τιμή και περηφάνια»

Η Εθνική μας ομάδα ήταν επιβλητική στο παιχνίδι με...

Παναγιώτα Δόση: Το 14ο μέλος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Παναγιώτα Δόση ήταν μόλις μία θέση εκτός πρόκρισης...

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...

Χανιά: Έκλεψαν 3.000 ευρώ από τουρίστες – Έγιναν τρεις συλλήψεις

Τρία άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά που κατηγορούνται πως είχαν...