Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Ευκαιρία στους Σπαρτιάτες «να καταστραφούν από μόνοι τους» – Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος προδικάζει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Ημερομηνία:

Εκτεταμένη είναι η ενασχόληση του φιλοκυβερνητικού Τύπου σε σχέση με τους Σπαρτιάτες και τα υπόλοιπα κόμματα δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία. Οι λόγοι είναι πολλοί, δεδομένου ότι η τάση που ανέδειξαν οι τελευταίες εκλογές δείχνει μία μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς τα δεξιά.

Οι πολλαπλές καταστροφές του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα την καταστροφή του 4% του ΑΕΠ της χώρας από την κακοκαιρία και τα ανθρώπινα θύματά της να αυξάνονται από ώρα σε ώρα, αλλά και οι προκλήσεις που κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει με βάση τη νεοτερική ατζέντα της, γεννούν έντονες ανησυχίες για το άμεσο μέλλον της.

Θεσσαλία: Το 5% του ΑΕΠ βυθίστηκε στη λάσπη

Η εφημερίδα Καθημερινή έχει ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα, στο οποίο παρουσιάζει τον πρόεδρο των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα ως μία καρικατούρα του Φάουστ, που πούλησε την ψυχή του στο διάολο. Στην παραβολική περιγραφή του Παύλου Παπαδόπουλου, ο Στίγκας πούλησε την ψυχή του στον διάολο – Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση κατευθύνεται προς την επιλογή να μη νομοθετήσει άμεσα, φωτογραφίζοντας τους Σπαρτιάτες και στερώντας τους την κρατική χρηματοδότηση με την ελπίδα «να καταστραφούν από μόνοι τους». Και αυτό σίγουρα δεν είναι μία παράλογη προσδοκία.

Παρά την προσπάθεια διακωμώδησης ωστόσο, του κόμματος των Σπαρτιατών, η φιλοκυβερνητική ναυαρχίδα, εκφράζει έντονα την ανησυχία της για το πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τυχόν μετατόπιση της συντηρητικής της βάσεως στα ήδη ενισχυμένα πολιτικά κόμματα εκ δεξιών της.

Ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών, πακέτο με τη δυνατότητα υιοθεσίας από μέρους τους, σε συνδυασμό με τις εικαζόμενες εκπτώσεις που η κυβέρνηση ετοιμάζει στα ελληνοτουρκικά, δύνανται να αποτελέσουν ένα νέο Βατερλό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, όλοι δείχνουν να συμφωνούν ότι η συνταγή «Νόμος, τάξη και ασφάλεια» μπορεί να αποτελέσει το αντίδοτο για τις «προοδευτικές πολιτικές» της κυβέρνησης. Εμφανίζονται ωστόσο δύο τάσεις.

Η μία ακούγεται μάλλον «ελαφριά» και βασίζεται στη συνταγή της τριγωνοποίησης (ελληνιστί, μια στο καρφί μια στο πέταλο) και υποστηρίζεται από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο άρθρο, για μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς από τους Μπιλ Κλίντον στις και Τόνι Μπλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, γράφει η Καθημερινή, «ο γάμος ομοφύλων σε συνδυασμό με υιοθεσία εικάζεται ότι προκαλεί ισχυρές αντιστάσεις σε υπολογίσιμο ποσοστό συντηρητικών ψηφοφόρων».

Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι πιθανή ψηφοφορία στη βουλή ενός τέτοιου νομοσχεδίου μπορεί να οδηγήσει σε καταψήφιση ή αποχή από βουλευτές της .

Από την άλλη, υπάρχει η τάση του ετέρου Υπουργού Επικρατείας, του Μάκη Βορίδη, ο οποίος εκφράζει επιφυλάξεις και θεωρεί ότι αυτή η πολιτική της «τριγωνοποίησης» έχει και τα όριά της.

Ο Μάκης Βορίδης μπορεί να εκφράζεται απαξιωτικά με κάθε ευκαιρία και για τις τρεις κομματικές δυνάμεις στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στην Καθημερινή φέρεται να επισημαίνει, ότι «αν δεχθούμε ότι η Αριστερά έχει καταρρεύσει πολιτικά και ιδεολογικά (όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και από το γεγονός ότι ένας ‘περαστικός', όπως ο Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί με αξιώσεις την ηγεσία του ), τότε η δυσαρέσκεια που κάθε διακυβέρνηση αναπόφευκτα ‘παράγει' μπορεί τελικά να εκφραστεί από κόμματα της δεξιάς. Και αν στις πρόσφατες εκλογές τρία ακραία δεξιά κόμματα αμφιβόλου σοβαρότητος συγκέντρωσαν κάτι παραπάνω από 12%, τότε στο εγγύς μέλλον, εάν η Ν.Δ. δεν προσέξει, μπορεί να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μεγαλύτερες διαρροές».

Βορίδης: «Τα κόμματα δεξιά της ΝΔ είναι ένα λαϊκίστικο συνονθύλευμα χωρίς πραγματική πολιτική ατζέντα»

Στην ίδια σελίδα της Καθημερινής υπάρχει και άρθρο της «Ιέρειας» του δικαστικού ρερπορτάζ Ιωάννας Μάνδρου. Σύμφωνα με αυτό, το εκλογοδικείο δύναται να λύσει το γρίφο που η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει με τα κόμματα εκ δεξιών της, βγάζοντάς την από τον κόπο να νομοθετήσει εκ νέου και αποφασίζοντας ότι οι Σπαρτιάτες εκπίπτουν από την εκπροσώπησή τους στη βουλή, με τις έδρες τους να μοιράζονται αναλογικά με το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών στα υπόλοιπα κόμματα.

Παναγιώτης Δούμας
Παναγιώτης Δούμαςhttps://doumas.gr
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος και παραγωγός διαδικτυακών τηλεοπτικών εκπομπών. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Νομικά & Ιστορία στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Ήταν για χρόνια επιχειρηματίας και τα έτη 2012-2015 θήτευσε ως Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στους δημοσιογραφικούς ομίλους DNM GROUP και ESTIA INVESTMENT GROUP και έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες «Δημοκρατία», «ΕΣΤΙΑ», «Ελεύθερη Ώρα» και «Ελεύθερος Κόσμος», στο περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» και στις ιστοσελίδες PRONEWS και NEWSBREAK. Είναι ανταποκριτής της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Junge Freiheit». Είναι από τους βασικούς συντελεστές του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών και του διαδικτυακού καναλιού Right2TheBone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αποκλεισμός και για τα αδέρφια Τσιτσιπά στα διπλά του Wimbledon μετά τη διακοπή!

Αποκλεισμός σε δύο …δόσεις για τα αδέρφια Τσιτσιπά (Στέφανο...

Στεφ Κάρι για Team USA: «Μόνος μας στόχος το χρυσό» (vid)

Μετά από 10 χρόνια επιστρέφει ο Στεφ Κάρι στην...

Πορτογαλία – Γαλλία 3-5 (0-0 κ.δ., παράταση): Μοιραίος Φέλιξ και Γαλλία-Ισπανία!

Η Γαλλία απέκλεισε στα πέναλτι την Πορτογαλία (5-3) καθώς...

Τζωρτζίνα Τσιχλάκη: Υπογράφει στον Πανσερραϊκό!

Ο Πανσερραϊκός ετοιμάζεται να παίξει στην Α1 γυναικών μέσω...

Ζντοβτς για Ελλάδα: «Δεν έχουν το Σλούκα – Πολλά εξαρτώνται από τον Αντετοκούνμπο»

Για την απουσία του Κώστα Σλούκα αλλά και τον...

Άρση βουλευτικής ασυλίας του Μπουρχάν Μπαράν για τα πόθεν έσχες ζητεί η εισαγγελία

Την 12/7/2022 (λίγο πριν επικηρύξει τον υπογράφοντα και το Komotinipress το...