Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024

Χίος: Δύο εγκατελελειμμένες λέμβοι βρέθηκαν σε δύο διαφορετικές ακτές – Αδιάφορες οι αρχές για το πού βρίσκονται οι επιβαίνοντες (βίντεο)

Ημερομηνία:

Κάτοικοι της ίου ενημέρωσαν το σχετικά με δύο λέμβους που εντόπισαν σε δύο διαφορετικές παραλίες του νησιού, το πρωί του Σαββάτου. Οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν άμεσα, ωστόσο καμία ενημέρωση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, ενώ μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένας υπεύθυνος δεν έσπευσε στο σημείο και οι βάρκες εξακολουθούν να βρίσκονται παρατημένες στις εν λόγω παραλίες.

Όπως ενημέρωσαν το NewsFire.GR κάτοικοι της Χίου, η πρώτη βάρκα εντοπίστηκε στην παραλία Άγιος Γεώργιος Κρασάς, στο βόρειο άκρο του νησιού, μπροστά από το ομώνυμο εκκλησάκι.

Xios 240413 XiosAgiosGeorgiosKrassas 02 240413 XiosAgiosGeorgiosKrassas 1

Η δεύτερη βάρκα εντοπίστηκε στην παραλία Καρφάς, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, σ' ένα από τα πιο κοντινά προς τις τουρκικές ακτές σημεία της Χίου. Ο κάτοικος που την εντόπισε γύρισε και το παρακάτω βίντεο, όπου φαίνεται και η μηχανή του σκάφους, αλλά και τα σωσίβια των επιβαινόντων, λίγο πιο πέρα από το σημείο.

Τα δύο αυτά περιστατικά είναι καθημερινότητα για τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, δεν φαίνεται να εντοπίζονται οι επιβαίνοντες, καθώς σπανίως ανταποκρίνονται οι λιμενικές αρχές και η αστυνομία. Αυτό ενισχύει την άποψη ότι πέραν των καταγεγραμμένων αιτούντων «ασύλου» που μεταφέρονται στα κέντρα υποδοχής και εν συνεχεία στις δομές της ελληνικής ενδοχώρας, υπάρχει και μία πολύ μεγάλη μερίδα λαθρομεταναστών, οι οποίοι δεν εντοπίζονται και άρα δεν ταυτοποιούνται ποτέ και οι οποίοι περιφέρονται στα νησιά και στην υπόλοιποι χώρα, χωρίς κανένας να γνωρίζει ποια είναι η ταυτότητά τους, η προέλευσή τους και ο σκοπός τους.

Όταν όλα αυτά συμβαίνουν μερικά μίλια από τις τουρκικές αρχές, τότε κανονικά θα έπρεπε να σημάνει συναγερμός. Τα αυτιά ωστόσο, των αρμοδίων υπουργών δε δείχνουν να ιδρώνουν. Γι' αυτούς, η λαθρομετανάστευση είναι πλέον κέρδος, καθώς υπηρετεί το δεσπόζον αφήγημα της αντικαταστάσεως των πληθυσμών προς επίλυση των ελλειμματικών ασφαλιστικών συστημάτων της Ελλάδος και της υπολοίπου Ευρώπης.

Αργά ή γρήγορα, ο κ. Καιρίδης, θα θεσπίσει άλλον έναν αντισυνταγματικό νόμο ή – ακόμη καλύτερα – μια τροπολογία, θα τους νομιμοποιήσει και θα τους παρουσιάσει ως… επιτυχία. Σίγουρα, η ανησυχία που ακούγεται ακόμη και από κυβερνητικά στόματα, για το γεγονός ότι σε 25 χρόνια οι Έλληνες θα έχουν μειωθεί σε 7.000.000 και θα είναι στην πλειονότητά τους γέροι, ενώ συγχρόνως οι λαθρομετανάστες θα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού πληθυσμού της χώρας, δεν ανησυχεί τον κ. Καιρίδη.

Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ο Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας για λιγότερες ροές (από τη Μέση Ανατολή)

Συνεχίζει να εξαπατά τον ελληνικό λαό με φθηνά κόλπα. Η τακτική του είναι να μιλά μονίμως για «μειωμένες» ή «εκμηδενισμένες» ροές. Πριν έλεγε ότι οι ροές είναι «μειωμένες» σε σχέση με τον Σεπτέμβριο , έναν από τους χειρότερους μήνες που έχουν υπάρξει στο μέτωπο της λαθρομετανάστευσης. Εμείς τον αποκαλύψαμε και τώρα άρχισε να λέει, ότι οι ροές είναι «μειωμένες», εις ό,τι αφορά τους λαθρομετανάστες από τη Μέση Ανατολή. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν έχουμε αφίξεις Αράβων, αλλά Πακιστανών και Αφρικανών, μπορεί πλέον να μας καθησυχάσει.

«Δεν έχουμε αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την περιοχή της Μέσης Ανατολής» σημείωσε ο κ. Καιρίδης σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφφωνο, υπογραμμίζοντας «η Ελλάδα έχει μια πολύ καλύτερη εικόνα από τον Ανατολικό Μεσογειακό Διάδρομο, ο οποίος είναι κυρίως η Τουρκία και έχουμε μια μεγάλη μείωση των ροών σε σχέση με τα υψηλά του δεύτερου εξαμήνου του περασμένου έτους, κάτι το οποίο βοήθησε και την Κύπρο στην καλύτερη συνεργασία.

Ο υπουργός συγκρίνει τη λαθρομετανάστευση το χειμώνα με εκείνη του καλοκαιριού και συνεχίζει να μας δουλεύει. Επιμένει δε, ότι το «λάδωμα» της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδώσει, εμμένοντας έτσι σε μία αποτυχημένη συνταγή.

Κάποια στιγμή ωστόσο, θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα ως προς το πόσοι εκτιμά ότι είναι η μη καταγεγραμμένοι λαθρομετανάστες στη χώρα μας. Οι «πετσωμένοι» δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να ρωτήσουν. Κάποιος βουλευτής ίσως;

Παναγιώτης Δούμας
Παναγιώτης Δούμαςhttps://doumas.gr
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος και παραγωγός διαδικτυακών τηλεοπτικών εκπομπών. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Νομικά & Ιστορία στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Ήταν για χρόνια επιχειρηματίας και τα έτη 2012-2015 θήτευσε ως Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στους δημοσιογραφικούς ομίλους DNM GROUP και ESTIA INVESTMENT GROUP και έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες «Δημοκρατία», «ΕΣΤΙΑ», «Ελεύθερη Ώρα» και «Ελεύθερος Κόσμος», στο περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» και στις ιστοσελίδες PRONEWS και NEWSBREAK. Είναι ανταποκριτής της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Junge Freiheit». Είναι από τους βασικούς συντελεστές του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών και του διαδικτυακού καναλιού Right2TheBone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη επί της Σλοβενίας

Λίγο μετά τη νίκη της Εθνικής Ανδρών επί της...

Δεν υπάρχει «μισθωτή σκλαβιά», οι συνήγοροι της κρατικής σκλαβιάς σας κοροϊδεύουν

Η έννοια του «μισθωτού σκλάβου» παραμένει το αιώνιο τροπάριο...

Δομινικανή Δημοκρατία – Κροατία 77-80: Στον δρόμο της Εθνικής μας για Παρίσι οι Κροάτες

Με πολλή δυσκολία η Κροατία νίκησε τη Δομινικανή Δημοκρατία...

Βασιλάκη: Πέμπτη θέση στα 800μ ελεύθερο, μια ανάσα από το μετάλλιο, με πανελλήνιο ρεκόρ

Η Άρτεμις Βασιλάκη τερμάτισε στη 5η θέση με 8:34.13...

ΝΙΚΗ: Ερώτηση της ΝΙΚΗΣ για την Ενιαία Κάρτα  διέλευσης των Α.μεΑ από όλους τους αυτοκινητόδρομους με διόδια

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών &  το...

Δέκα λόγοι για να μην καταργηθεί η δουλεία (!)

Ας αναλογιστεί ο αναγνώστης εάν οι δικαιολογίες υπέρ της...

Σέκουλιτς: «Εξαιρετική ομάδα η Ελλάδα με ηγέτη τον Γιάννη»

Η Ελλάδα επικράτησε εύκολα της Σλοβενίας και ο Αλεξάνταρ...

Εθνική: Ομάδα-ορχήστρα και το φωτεινό παράδειγμα του Τολιόπουλου

Ομάδα-όνειρο η Εθνική έκανε μια χαψιά και την Σλοβενία...