Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Έμπρακτη η στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί

Ημερομηνία:

«Με τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα ταξί, στο 13% από το 24%, που ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, και είχε θεσπιστεί ως προσωρινό μέτρο από τον Ιούνιο του 2020, αποδεικνύεται η βούληση της κυβέρνησης να υποστηρίξει έμπρακτα τον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ο υπουργός επισημαίνει πως με τη φορολογική ελάφρυνση των επαγγελματιών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί το γενναιόδωρο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί» για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων, στο οποίο το ύψος της επιδότησης είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς φτάνει έως το 40% της προ ΦΠΑ αξίας του ταξί, με τη μέγιστη συνολική ενίσχυση να ανέρχεται σε 22.500 ευρώ.

«Το σύνολο αυτών των κυβερνητικών πρωτοβουλιών δίνει την ευκαιρία στον κλάδο των ταξί να υποστηρίξει, με καλύτερους όρους, την οικονομική του δραστηριότητα και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, εκσυγχρονίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στο επιβατικό κοινό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ολυμπιακός: Καλός ο Βιλντόζα αλλά ακόμα καλύτερος ο Φουρνιέ

Ο Ολυμπιακός μπορεί να παίρνει, όπως όλα δείχνουν, τον...

Πορτογαλία – Σλοβενία 3-0 πεν (0-0 κ.δ., παράταση): Ο Κόστα απέκλεισε τον Όμπλακ (highlights)

Με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα η Πορτογαλία απέκλεισε στα...

Κρόνος Αγ. Δημητρίου: Συνεχίζει με Παπαζαφειρόπουλο στο «τιμόνι»

Ο Γ.Σ. Κρόνος Αγίου Δημητρίου ανακοίνωσε τη συνέχιση της...

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Ασημένιες οι Θάνου και Ρηγάκου στο Ελεύθερο Ντουέτο

Οι εκπληκτικές Βασιλική Θάνου / Σοφία Ρηγάκου κατέκτησαν πανάξια...