Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024

Ανεξάρτητος και ο Μιχαήλ Γαυγιωτάκης από τους Σπαρτιάτες! Θα δούμε νέα κοινοβουλευτική ομάδα στην Βουλή; Ποιός ο ρόλος του Παύλου Σαράκη;

Ημερομηνία:

Ανεξάρτητος βουλευτής είναι πλέον και ο Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, εκλεγμένος στο Ηράκλειο, αφού με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών.

Ο βουλευτής που θεωρείτο ότι ήταν κοντά στον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα και γι' αυτό  είχε αναλάβει και τη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κάνει λόγο για «λανθάνουσα ανεξαρτησία» ενώ ζητά από τον κ. Τασούλα να διενεργήσει οικονομικό έλεγχο, ενεργοποιώντας τις διατάξεις της νομοθεσίας για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, αλλά και την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων των πόθεν έσχες για τους πολιτικούς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, επειδή μέχρι σήμερα «διετέλεσα Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του πολιτικού κόμματος “”, παρακαλώ για την ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας (Ν. 3023/2002, ως τροποποιήθηκε και ισχύει), περί της κρατικής χρηματοδοτήσεως των κομμάτων καθώς και της αρμοδίας Επιτροπής Ελέγχου του άρθρου 3Α του Ν. 3213/2003 ως ισχύει».

Να σημειωθεί ότι μετά και την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γαυγιωτάκη, οι Σπαρτιάτες, με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, μετρούν πλέον έξι βουλευτές, ενώ ο αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών ανεβαίνει στους 10.  Αριθμός αρκετός για την δημιουργία μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.  Με δεδομένο πάντως ότι από τους 10 βουλευτές, δύο προέρχονται από την Πλεύση Ελευθερίας, ένας από το Κ και οι υπόλοιποι επτά από Σπαρτιάτες και Ελληνική Λύση κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή φαντάζει δύσκολο. Εάν υπάρξει όμως ακόμη κάποια αποχώρηση βουλευτή, ίσως γίνει πολύ πιθανότερο, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι σχέσεις των ουρδάκη και Παπαιωάννου με τους βουλευτές που προέρχονται από τα κόμματα αυτά μόνον κακές δεν είναι.

Κομβικός πάντως σε μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να είναι ο ρόλος του Παύλου Σαράκη, που εξελέγη ως βουλευτής Επικρατείας με την Ελληνική Λύση. Ο οποίος σε πρόσφατη συνεντευξή του, επανειλημμένα αναφέρθηκε στο 20% του πατριωτικού χώρου το οποίο είπε ότι εκπροσωπεί στην Βουλή.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το πρόβλημα της Γαλλίας και της Ε.Ε. δεν είναι η «ακροδεξιά» αλλά ο σοσιαλισμός κι η ακροαριστερά

Οι ψηφοφόροι έχουν την επιλογή να αποφασίσουν μεταξύ κρατισμού,...

Euro 2024: Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του Εuro 2024 και...

Σλοβενία- Κροατία 92-108: Εκκωφαντική αρχή!

Η Κροατία.. έδειξε τα δόντια της με την πρεμιέρα...

Ορλάντο Μάτζικ: Συνεχίζει ο Μο Βάγκνερ

Για τα επόμενα δύο χρόνια συμφώνησε ο Μο Βάγκνερ...

Η άκρως δυσοίωνη ατζέντα ”One Health”

Άρθρο της Tracy Thurman, δημοσιευμένο στις 29/6/2024 από το...

Εθνική Νέων Γυναικών: Φιλική νίκη επί της Ιρλανδίας

Με νίκη έκλεισε η Εθνική Νέων Γυναικών τα φιλικά...