Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Disney+: Βαθειά κρίση με συρρίκνωση της συνδρομητικής της βάσης

Με την πτώση των συνδρομητών της για τρίτο συνεχόμενο μήνα είναι αντιμέτωπη η συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα Disney+. Εκτός από τον ανταγωνισμό από το Netflix, η τρέχουσα απεργία του Χόλιγουντ αποτελεί επίσης μια σοβαρή δοκιμασία για την αμερικανική υπηρεσία streaming. Δεν μπορεί ωστόσο να αποκλείσει κανείς ως μία από τις αιτίες την πλήρη υιοθέτηση και προώθηση της ιδεολογίας των τρανς από τη μητρική της εταιρεία, τη Disney.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 ο πάροχος είχε 146,1 εκατομμύρια συνδρομητές, σχεδόν 12 εκατομμύρια λιγότερους από ό,τι στο τέλος Μαρτίου, όταν η Disney+ είχε 157,8 εκατομμύρια συνδρομές. Από τον Οκτώβριο του 2022 μέχρι και τον Ιούνιο του 2023 η υπηρεσία έχασε συνολικά 18 εκατομμύρια συνδρομητές. Η τελευταία μείωση οφείλεται κυρίως στην αγορά της Ινδίας, όπου η Disney+ έχασε τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων κρίκετ.

Η εξέλιξη αυτή θα πρέπει επίσης να εξεταστεί με φόντο την απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων στο Χόλιγουντ – η οποία περιορίζει τη δυνατότητα του γίγαντα της ψυχαγωγίας Disney να παράγει νέο περιεχόμενο. Από τα στούντιο και τους παρόχους streaming, όπως η Paramount, η Netflix και η ίδια η Disney, το σχετικό σωματείο απαιτεί υψηλότερους μισθούς, καθώς και διαβεβαιώσεις για τον μελλοντικό χειρισμό της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η Disney κατάφερε να αυξήσει ελαφρώς τον κύκλο εργασιών της στα 22,3 δισεκατομμύρια δολάρια (λίγο κάτω από 20,3 δισεκατομμύρια ευρώ) το τελευταίο τρίμηνο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημία 460 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Disney ανακοίνωσε υψηλότερες τιμές συνδρομής για το streaming, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img