Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024

Απίστευτο: Θαλάσσια χελώνα επιτέθηκε σε λουόμενη στην Μάνη! Γιατί επιτίθενται τα ήρεμα αυτά ζώα;

Ημερομηνία:

ΗΕιρήνη Βυζιργιαννάκη είπε πως ενώ βρισκόταν μέσα στο νερό, σε κοντινή απόσταση από την ακτή στο Λιμένι της Μάνης δέχθηκε από πίσω δάγκωμα από χελώνα με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και να αρχίσει να καλεί σε βοήθεια.

Στην περίπτωση της κ. Βυζιργιαννάκη, τρεις άνδρες άκουσαν τις φωνές της στην ακτή και άμεσα έσπευσαν να την απελευθερώσουν από το στόμα της χελώνας, που την τραβούσε στον βυθό.

Στο κέντρο υγείας ενημερώθηκε ότι από το 2019 σημειώθηκαν περισσότερα από 200 περιστατικά επιθέσεων. Ένα ογκώδες ζώο, προκαλεί τρόμο και μπορεί μια από τις επιθέσεις να μην έχει καλή κατάληξη όπως με την κ. Βυζιργιαννάκη, αλλά από το σόκ να προκληθεί κάποιο δυστύχημα.

Η κολύμβηση σε μικρή απόσταση από την ακτή και η τεταμένη προσοχή εκ μέρους των λουομένων είναι οι βασικές συμβουλές των ειδικών για να αποφεύγονται παρόμοια  συμβάντα, στην θάλασσα που είναι ένα άξενο περιβάλλον για τον άνθρωπο.

Ο Δημήτρης Φυτίλης, υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιας ελώνας “ΑΡΧΕΛΩΝ”, δίνει την δική του εξήγηση για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά επιθέσεων χελωνών, που αν μη τι άλλο δεν είναι σαρκοφάγα και μέχρι πρότινος δεν ήταν επιθετικά.

«Οι χελώνες δεν είναι κατοικίδια. Κάποιοι που έχουν επιχειρήσεις συγκεκριμένα στην περιοχή του Πόρτο-Ράφτι, ακολουθούσαν μια πρακτική για να προσελκύουν πελάτες. Τάιζαν τα ζώα για να προσεγγίζουν την ακτή και τα χρησιμοποιούσαν ως ατραξιόν για τα μαγαζιά τους. Ακολούθησε ενημέρωση από τους αρμοδίους και σταμάτησαν, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι επιθέσεις.

newsfire.gr
newsfire.grhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σπανούλης: «Είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων»

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα με...

Παπανικολάου: «Άξιζε η αναμονή για αυτό το συναίσθημα»

Η Ελλάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροατίας στο ΣΕΦ...

Ουόκαπ: «Δεν έχω νιώσει ξανά αυτό το συναίσθημα»

Τα συναισθήματα του για την πρόκριση της Ελλάδας στους...

Τεχνικός διευθυντής Πόρτο για Κάρμο: «Παίκτης που τον εκτιμά ο προπονητής»

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το μεγάλο κόλπο με...

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη κόντρα στην Ιταλία

Με όμορφο τρόπο έκλεισε η Εθνική Νέων Ανδρών την...