Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Η Γερμανία ανακοινώνει νέο πακέτο αρμάτων μάχης και πυρομαχικών για την Ουκρανία

Ημερομηνία:

Η Γερμανία ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία που αποτελείται από άρματα μάχης, πυρομαχικά και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο Μπόρις Πιστόριους, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, ανακοίνωσε τη στρατιωτική βοήθεια ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ σε συνέντευξή του στο , κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε τη θέση της χώρας του ως βασικού προμηθευτή όπλων για την κυβέρνηση του Κιέβου.

Σύμφωνα με το  σοσιαλδημοκράτη () πολιτικού, η χώρα επιδιώκει τώρα να προμηθεύσει την Ουκρανία με περισσότερα άρματα μάχης, εκρηκτικά, όλμους και νάρκες που εκτοξεύονται με πυραύλους.

“Τα πυρομαχικά είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο η Ουκρανία για την άμυνά της απέναντι στον κτηνώδη επιθετικό πόλεμο”, δήλωσε ο Πιστόριους.

Το τελευταίο πακέτο πρόκειται επίσης να περιλαμβάνει ρούχα για κρύο καιρό, συστήματα θέρμανσης και ηλεκτρικές γεννήτριες, τα οποία αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τις δυνάμεις της Ουκρανίας να καταπολεμήσουν τον επερχόμενο χειμώνα.

Αυτό που δεν θα συμπεριληφθεί είναι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 ή οποιοσδήποτε από τους πυραύλους κρουζ Taurus της Γερμανίας, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της ουκρανικής κυβέρνησης και για τα δύο.

Ο Πιστόριους επέμεινε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να εξετάζει τα οφέλη και το κόστος της παράδοσης των πυραύλων κρουζ, οι οποίοι έχουν αρκετά μεγάλο βεληνεκές ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν αδιαμφισβήτητα ρωσικά εδάφη.

“Είναι καθήκον ολόκληρης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να σταθμίζει πολύ προσεκτικά κάθε παράδοση όπλων”, δήλωσε. ” Δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν (θα) στείλει πυραύλους κρουζ Taurus”.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα , ο ευρωβουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία () Gunnar Beck υπέθεσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να διστάζει να παραδώσει τα όπλα λόγω της αυξανόμενης πίεσης στο εσωτερικό της χώρας.

“Η δημοτικότητα της κυβέρνησης επιδεινώνεται λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης”, δήλωσε ο πολιτικός της ομάδας “Ταυτότητα και Δημοκρατία”.

“Η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να δείχνει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα των Γερμανών πριν ορκιστεί να λύσει τα προβλήματα των Ουκρανών”.

Ο Beck συνέχισε αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock στην Ουκρανία, κατά την οποία τόνισε ότι το Κίεβο πρέπει να εργαστεί για την καταπολέμηση της εσωτερικής διαφθοράς.

Θεώρησε τη δήλωση αυτή ως μια προσπάθεια σκληρής αντιμετώπισης από τη σημερινή κυβέρνηση.

“Είναι μια σαφής προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να σηματοδοτήσει ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι υπό όρους, και ως εκ τούτου μια προσπάθεια να σταματήσει την περαιτέρω άνοδο του AfD στις δημοσκοπήσεις”, είπε.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εθνική: MVP ο Γουόκαπ κόντρα στη Σλοβενία (vid)

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη πήρε ο Τόμας Γουόκαπ...

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: Μια… ανάσα από το Παρίσι! (highlights)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ μετέτρεψε σε απογευματινό περίπατο το...

Σπανούλης: «Ήρθα να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου με τιμή και περηφάνια»

Η Εθνική μας ομάδα ήταν επιβλητική στο παιχνίδι με...

Παναγιώτα Δόση: Το 14ο μέλος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Παναγιώτα Δόση ήταν μόλις μία θέση εκτός πρόκρισης...

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...