Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024

Απασφάλισε ο Κούγιας: «Να ζητήσουν συγγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένεια του όσοι τον συκοφάντησαν»

Ημερομηνία:

Απασφάλισε με ανακοίνωσή του ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του αστυνομικού που διασύρθηκε από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές εκπομπές για το θάνατο του 17χρονου στη Θήβα, μετά από τις νέες αποκαλύψεις για τα αίτια του τραγικού περιστατικού.

DNA του ίδιου του θύματος βρέθηκε πάνω στο όπλο που εκπυρσοκρότησε το Νοέμβριο στη Θήβα, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 17χρονου νεαρού και την ποινική δίωξη κατά του αστυνομικού ο οποίος τον κατεδίωκε μετά από άρνησή του να σταματήσει σε αστυνομικό έλεγχο.

Την πληροφορία ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου του ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού Αλέξης Κούγιας, ο οποίος προαναγγέλλει την υποβολή μηνύσεων προς όσους υποστήριξαν το αντίθετο αλλά και πειθαρχικής δίωξης κατά του αντιδίκου συνηγόρου υποστήριξης κατηγορίας. Στο δελτίο του ο κ. Κούγιας σημειώνει:

Από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε δημοσίως και μετά από συνεργασία των τεχνικών μας συμβούλων κας Ουρανίας Δημακοπούλου, ιατροδικαστού και του κου Γεωργίου Ραυτογιάννη βαλλιστικού επιστήμονος ότι ο θάνατος του αειμνήστου νεαρού οφείλεται σε δική του ενέργεια και ότι ο αστυνομικός ουδέποτε πάτησε τη σκανδάλη, ώστε να προκαλέσει την εκπυρσοκρότηση του όπλου και το θάνατο του αειμνήστου νεαρού.

Ο ισχυρισμός μου έγινε απόλυτα δεκτός από τον κο Ανακριτή Θηβών και τον κο Εισαγγελέα που γνωμοδότησαν και ο αστυνομικός έμεινε ελεύθερος και δεν κρατήθηκε προσωρινά.

Την κρίση της δικαιοσύνης την αμφισβήτησαν τόσο διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά κυρίως η εκπομπή της κας Τατιάνας Στεφανίδου, στην οποία εντελώς παρανόμως ενεφανίζετο καθημερινά ο συνήγορος υποστηρίξεως της κατηγορίας, ο οποίος σε συνεργασία με τη ρεπόρτερ της εκπομπής κα Κουβελιώτη, η οποία μάλιστα εκοιμάτο στον καταυλισμό των ρομά της Θήβας, ΕΝΩ ΤΟ ΜΝΗΣΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ και υποστήριζαν χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καμία επιστημονική υποστήριξη ότι ο αστυνομικός εκτέλεσε στην κυριολεξία το αείμνηστο θύμα και ότι ο θάνατος του θύματος δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε δόλια ενέργεια του αστυνομικού.

Σήμερα, η Δ.Ε.Ε και συγκεκριμένα η υπηρεσία, η οποία εξετάζει το dna των πρωταγωνιστών τέτοιων υποθέσεων απεφάνθη ότι στη σκανδάλη του όπλου και στον υποφυλακτήρα ευρέθη το dna του αειμνήστου θύματος, επιβεβαιώνοντας τόσο εμένα, τον συνήγορό του, όσο και τους τεχνικούς συμβούλους τους οποίους επέλεξα, αλλά κυρίως τον δυστυχή και άτυχο αστυνομικό, ο οποίος είναι υπόδικος ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, έχει απομακρυνθεί από την υπηρεσία του και προσπαθεί να εργαστεί σε οποιαδήποτε εργασία για να αναθρέψει τα τρία ανήλικα παιδιά του.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη όσοι παρουσιαστές εκπομπών, αλλά και δημοσιογράφοι τον συκοφάντησαν θα πρέπει με τον πλέον σαφή τρόπο να ζητήσουν συγγνώμη από τον ίδιο και την οικογένεια του, αλλά και από τους συναδέλφους του αστυνομικούς, αλλά κυρίως από τον Εισαγγελέα Θηβών και τον τακτικό Ανακριτή Θηβών, οι οποίοι δεν παρασύρθηκαν από τα λαϊκά δικαστήρια των εκπομπών και τον άφησαν ελεύθερο.

Θα συνεννοηθώ με τον εντολέα μου εάν θα καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές σε όλους αυτούς που τον συκοφάντησαν και τον δυσφήμησαν αλλά και αν θα ζητήσουμε την πειθαρχική δίωξη του δικηγόρου, ο οποίος καθημερνά καταρράκωνε το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, εμφανιζόμενος σε δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές.

Αθήνα, 15.12.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δημοσκόπηση CNN: Ο Τραμπ χτίζει προβάδισμα 6 μονάδων έναντι του Μπάιντεν μετά το ντιμπέιτ

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει προβάδισμα έξι μονάδων...

Θεσσαλονίκη: Δίκυλο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένη στη Βασιλίσσης Όλγας (video)

Παράσυρση πεζής σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λεωφόρο...

Στον Ηρακλή ο Καμπουρίδης

Την σεζόν που πέρασε ο Καμπουρίδης αγωνίστηκε στην Ελευθερούπολη,...

Ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα!

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε έναν σύμμαχό του...

Ξεπουλήθηκε και η Πολωνία του Τουσκ – Αποσύρει την αξίωση πολεμικών επανορθώσεων κατά της Γερμανίας

Η Πολωνία εγκατέλειψε τις προσπάθειές της να ζητήσει ένα...