Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Βίκτορ Όρμπαν: «Η ειρήνη έχει όνομα: Τραμπ» – Είναι ο μόνος «αρκετά ισχυρός» ηγέτης για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μόνος ηγέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ευρώπη που είναι «αρκετά ισχυρός» για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πλησιάζει στη δεύτερη επέτειό της.

«Η ειρήνη έχει ένα όνομα, αυτό του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο γαλλικό ειδησεογραφικό περιοδικό Le Point αυτή την εβδομάδα.

Παρά την κόπωση από τη χρηματοδότηση του πολέμου αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία που έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε όλη τη Δύση, οι γκλομπαλιστές πολιτικοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον πόλεμο ό,τι κι αν γίνει. Για τον Ούγγρο ηγέτη, ο οποίος υπήρξε μια μοναχική φωνή μεταξύ των Ευρωπαίων αρχηγών κρατών που ζητούσε ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου – οδηγώντας σε κατηγορίες ότι η επιδίωξη ειρήνης τον καθιστά υποχείριο του Κρεμλίνου – η μόνη βιώσιμη έξοδος από τη σύγκρουση είναι η επιστροφή του μακροχρόνιου φίλου και συμμάχου του στον Λευκό Οίκο.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τραμπ ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Ούτε ένας πόλεμος δεν ξεκίνησε από αυτόν. Και οι Συμφωνίες του Αβραάμ ήταν η μόνη σοβαρή ευκαιρία να δημιουργηθεί ειρήνη, ισορροπία και μια αποδεκτή μορφή ζωής στην πολύ δύσκολη περιοχή της Μέσης Ανατολής», δήλωσε ο Όρμπαν.

«Η προσωπική μου πεποίθηση παραμένει ότι αν, τον Φεβρουάριο του 2022, ο Αμερικανός πρόεδρος ονομαζόταν Ντόναλντ Τραμπ, δε θα υπήρχε πλέον πόλεμος στην Ευρώπη. Σήμερα δε βλέπω κανέναν άλλον εκτός από αυτόν, ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Αμερική, που να είναι ένας ηγέτης αρκετά ισχυρός για να σταματήσει τον πόλεμο», δήλωσε ο Ούγγρος ηγέτης.

Κληροδοτημένα μέσα ενημέρωσης και παγκοσμιοποιημένοι πολιτικοί της ΕΕ έχουν αρχίσει να προειδοποιούν ανοιχτά για τον υποτιθέμενο κίνδυνο για την Ευρώπη από την επιστροφή του Τραμπ στην εξουσία – αγνοώντας τις αποσταθεροποιητικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν, από τη γέννηση μιας νέας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης μετά την αποτυχημένη απόσυρση από το Αφγανιστάν μέχρι τον πόλεμο που ξέσπασε στην Ευρώπη υπό την εποπτεία του.

Από την άλλη πλευρά, ο Όρμπαν υποστήριξε ότι μια δεύτερη προεδρία Τραμπ θα ήταν επωφελής για την Ευρώπη, λέγοντας: «Ας πάμε πίσω στο 2016, κατά τη διάρκεια της πρώτης του εκστρατείας, πριν από τις εκλογές. Τότε, όλοι έλεγαν ότι τις εκλογές θα τις κέρδιζε η Χίλαρι Κλίντον και όχι ο Ντόναλντ Τραμπ. Εγώ είπα ξεκάθαρα τότε ότι χρειαζόμασταν τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη», δήλωσε ο Όρμπαν.

«Διότι όταν ο Τραμπ λέει ‘Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά’ ή ‘Πρώτα η Αμερική’, μας νομιμοποιεί να πούμε ‘Κάντε την Ευρώπη μεγάλη ξανά’ και ‘Πρώτα η Ευρώπη’. Βάλτε την Ευρώπη πρώτη, βάλτε τη Γαλλία πρώτη, βάλτε την Ουγγαρία πρώτη. Αυτή είναι η φυσιολογική στάση στη διεθνή πολιτική, αν θέλουμε να βρούμε συμφωνίες με βάση το εθνικό συμφέρον».

Ο Όρμπαν επέκρινε τους παράγοντες εξουσίας στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι, οι οποίοι τελικά επιδιώκουν την επέκταση της ΕΕ στην Ουκρανία, ανεξάρτητα από την απειλή της πυροδότησης ενός ολοκληρωτικού πολέμου με τη Ρωσία ή τις πιθανές αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της ενσωμάτωσης του πρώην σοβιετικού κράτους στο μπλοκ, ιδίως για τους αγρότες σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την περαιτέρω υποτίμηση από τις φθηνές ουκρανικές εξαγωγές.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα τελευταία χρόνια, κινείται όλο και περισσότερο προς μια ιμπεριαλιστική κατεύθυνση, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι όλο και λιγότερο μια κοινότητα κυρίαρχων κρατών. Όλο και περισσότερο, ανεξάρτητα από τα συμβατικά δικαιώματα που έχεις, ανεξάρτητα από τα λογικά επιχειρήματα που τους προβάλλεις, προσπαθούν να σε εξαναγκάσουν σε κάτι που δεν θέλεις», δήλωσε ο Όρμπαν.

Αυτά τα λόγια ήρθαν λίγες ημέρες πριν η Ουγγαρία προφανώς εξαναγκαστεί με απειλές να υπογράψει ένα τεράστιο πρόγραμμα μετρητών της ΕΕ ύψους 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το οποίο είχε μπλοκάρει από πέρυσι.

Ο πρόεδρος Τραμπ, από την πλευρά του, υποστήριξε σταθερά ότι θα επιδιώξει ένα γρήγορο τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι όχι μόνο ο πόλεμος δε θα είχε συμβεί υπό τη δική του επίβλεψη, αλλά ότι θα ήταν σε θέση να επιβάλει μια ειρηνευτική διευθέτηση εάν επέστρεφε στον Λευκό Οίκο.

«Θα είχα τερματίσει αυτόν τον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες», δήλωσε ο Τραμπ τον Μάρτιο, προσθέτοντας: «Αυτός ο πόλεμος θα τελείωνε μέσα σε 24 ώρες. Αυτός ο πόλεμος δε θα είχε ξεκινήσει ποτέ».

Αντίθετα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έβαλε δύσκολα στον Τραμπ, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός του πρώην προέδρου ότι θα μπορούσε να τελειώσει ο πόλεμος σε 24 ώρες ήταν «πολύ επικίνδυνος».

Μιλώντας από την ετήσια συνάντηση του γκλομπαλιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός τον περασμένο μήνα, ο Ζελένσκι δήλωσε: «(Ο Τραμπ) θα πάρει αποφάσεις μόνος του, χωρίς … Δεν μιλάω καν για τη Ρωσία, αλλά χωρίς τις δύο πλευρές, χωρίς εμάς. Αν το λέει αυτό δημοσίως, αυτό είναι λίγο τρομακτικό. Έχω δει πολλά, πολλά θύματα, αλλά αυτό πραγματικά με αγχώνει λίγο.

«Γιατί ακόμα και αν η ιδέα του (για τον τερματισμό του πολέμου) – που κανείς δεν έχει ακούσει ακόμα – δεν λειτουργεί για εμάς, για τον λαό μας, θα κάνει τα πάντα για να εφαρμόσει την ιδέα του ούτως ή άλλως. Και αυτό με ανησυχεί λίγο».

Breitbart News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...

Γεωργιανός πυροβόλησε Αλβανούς μετά από συμπλοκή σε αγοραπωλησία ναρκωτικών – Ένας τραυματίας (βίντεο)

Σκηνές από ταινία γουέστερν εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στην...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com