Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναζητά όπλα EMP για να εξουδετερώσει πιθανές επιθέσεις drone κατά σμήνος

Το Πεντάγωνο κάνει το πρώτο βήμα για να αναπτύξει όπλα ηλεκτρομαγνητικού παλμού κατά των επιθέσεων drone, δείγμα της ανησυχίας του για τους εχθρικούς στόλους drone αλλά και της αναγνώρισης της σημασίας του πολέμου EMP.

Η Πολεμική Αεροπορία πρωτοστατεί απευθυνόμενη στους ηγέτες της βιομηχανίας εάν υπάρχει ή μπορεί να κατασκευαστεί ένα οπλικό σύστημα για την εξουδετέρωση μικρών drones ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Και ενώ η υπηρεσία, προς το παρόν, ενδιαφέρεται μόνο για μελέτες, είναι σαφές από το σημείωμά της προς τους πιθανούς κατασκευαστές ότι το Πεντάγωνο θέλει να αναπτύξει ένα νέο σύστημα που μπορεί να καταρρίψει τους επιτιθέμενους με έναν παλμό ηλεκτρικής ενέργειας, ικανό να τηγανίσει τα ηλεκτρονικά τους.

«Το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας διεξάγει έρευνα αγοράς για να αναζητήσει πληροφορίες από τη βιομηχανία σχετικά με το τοπίο της έρευνας και της ανάπτυξης για διαθέσιμες λύσεις ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP) προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης πολλαπλών μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών», αναφέρει το «αίτημα για πληροφορίες».

Αρκετοί εχθροί των ΗΠΑ έχουν ένα επιθετικά σχέδια επίθεσης EMP, αλλά αυτά βασίζονται σε πυρηνικές εκρήξεις στην ατμόσφαιρα με στόχο τα ηλεκτρικά δίκτυα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκληραίνουν τα δίκτυα σε ορισμένες στρατιωτικές βάσεις ενάντια σε μια επίθεση, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το αμυντικό όπλο που αναζητά η Πολεμική Αεροπορία φαίνεται να επικεντρώνεται σε ένα μικρότερης κλίμακας χερσαίο ή αεροπορικό σύστημα που θα μπορεί να αντιμετωπίσει συμβατικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στην περιγραφή του τι ακριβώς αναζητά, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα για τις κυβερνητικές συμβάσεις SAM.gov, η Πολεμική Αεροπορία φαίνεται να πιστεύει ότι ο τύπος του συστήματος που θέλει υπάρχει ήδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img