Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

«Ευρώπη των κυρίαρχων εθνών»: Η νέα ευρω-ομάδα του AfD, δεν συμμετέχει η ΝΙΚΗ

Μια εθνικιστική πολιτική ομάδα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) ξεκίνησε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, αποτελούμενη από ευρωβουλευτές της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) μαζί με νεοαφιχθείσες αντιπροσωπείες από την Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης του πολωνικού Konfederacja.

Η Ευρώπη των κυρίαρχων εθνών (ESN), η οποία θεωρούνταν από καιρό ως μια μελλοντική εθνικοσυντηρητική φωνή στο ΕΚ, έχει καλύψει τις κοινοβουλευτικές απαιτήσεις 23 ευρωβουλευτών από επτά διαφορετικά κράτη μέλη. Οι αντιπρόσωποί του συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για να συζητήσουν το καταστατικό του κόμματος και την κατανομή των βασικών θέσεων.

Η συμμαχία, η οποία αριθμεί 25 ευρωβουλευτές στις τάξεις της, διευθύνεται από την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) της Γερμανίας και τη Συνομοσπονδία της Πολωνίας, ενώ αποτελείται επίσης από ευρωβουλευτές από την Αναγέννηση της Βουλγαρίας, τη Reconquête της Γαλλίας, το Κίνημα Δημοκρατίας της Σλοβακίας, το Κίνημα “Η πατρίδα μας” της Ουγγαρίας, την Ένωση Λαού και Δικαιοσύνης της Λιθουανίας και την Ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία της Τσεχίας.
Ενώ το όνομα του ελληνικού κόμματος «ΝΙΚΗ» ακουγόταν ανάμεσα σε αυτά που θα ήταν στα αρχικά μέλη της ομάδας, η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.

Η κομματική ομάδα έχει εγγραφεί με επιτυχία στις κοινοβουλευτικές αρχές και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη γεφύρωση των εντάσεων μεταξύ των ισχυρογνώμων ευρωβουλευτών που εκπροσωπούν εθνικιστικά κόμματα από διαφορετικά κράτη μέλη. Το βράδυ της Τετάρτης, ο ευρωβουλευτής του AfD René Aust ορίστηκε πρόεδρος της ομάδας. Το ESN αναμένεται να κάνει επίσημη πρεμιέρα στο καταστατικό του κόμματός του και να αποκαλύψει άλλες θέσεις κλειδιά της ηγεσίας σε μια συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Το ESN διαφημίζεται ως ριζοσπαστική εναλλακτική λύση στους υπάρχοντες Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές (ECR) της Τζόρτζια Μελόνι και στους πρόσφατα σχηματισθέντες Πατριώτες για την Ευρώπη. Ο László Toroczkai, ο ηγέτης της Mi Hazánk -οι Ούγγροι εθνικιστές εντός του ESN- δήλωσε ότι η έναρξη της ομάδας έδειξε:

Δεν θέλουμε να διαπραγματευτούμε με τους εχθρούς της Ευρώπης- δεν θέλουμε να τα βρούμε μαζί τους, αλλά θέλουμε να τους νικήσουμε κατά την άφιξή μας στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Το νέο κόμμα φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη έως και εννέα εθνικιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την ΕΕ, μεταξύ των οποίων το πολωνικό Konfederacja, το τσεχικό SPD, το βουλγαρικό Κόμμα Αναγέννησης και μία ευρωβουλευτή της Reconquête, τη Σάρα Κνάφο.

Ο Τσέχος εθνικιστής ευρωβουλευτής Tomio Okamura περιέγραψε ότι η ατζέντα του ESN θα είναι “κατά της Πράσινης Συμφωνίας, κατά της μετανάστευσης και… επίσης κατά του εξισλαμισμού” σε συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα. Εκείνη την εποχή, πηγές προσκείμενες στην εκκολαπτόμενη ομάδα του ΕΚ ανέφεραν ότι είχε ήδη εξασφαλίσει 25 ευρωβουλευτές και πιθανότατα θα κέρδιζε περισσότερους κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών και εβδομάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΙΚΗ. Είμαστε η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Δεν υπάρχει...

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com