Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Woke πραξικόπημα; Δικαστήριο στην Θεσσαλονίκη αναγνωρίζει «γάμους ομόφυλων»;

Ημερομηνία:

Ό,τι δεν κατάφεραν λόγω αντιδράσεων οι , φέρνει από το παράθυρο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε μια δίκη για επιμέλεια παιδιού, δίνοντας την στην μη- βιολογική της «μητέρα/γονέα β»; Πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η απόφαση και ποιες οι συνέπειές της; θα ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας;

Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να «μάζεψαν» τα σχέδιά τους για τη νομοθετική αναγνώριση γάμων ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσίας, λόγω τόσο των κοινωνικών όσο και των εσωκομματικών αντιδράσεων, από ό,τι φαίνεται όμως υπάρχει μια προσπάθεια αυτό να επιβληθεί defacto από το «παράθυρο», παίρνοντας ως «δεδικασμένο» απόφαση … Βρετανικού δικαστηρίου.

Πρόκειται άραγε για ένα «δικαστικό πραξικόπημα» το οποίο έχει ως στόχο να «λειάνει τον δρόμο» προκειμένου να μην χρειαστεί καν να έλθουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις και να μην υπάρξει καν σοβαρός διάλογος επί του θέματος;

Πανηγυρίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι γνωστοί κύκλοι των δικαιωματιστών στην χώρα, που όπως είναι φυσικό «πανηγυρίζουν».  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα- οχυρό του δικαιωματισμού : «Μια πολύ σημαντική απόφαση που αφορά σε παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, έλαβε δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί νομολογία για μελλοντικές υποθέσεις. Η δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα σχετικά με την αναγνώριση της ομόφυλης γονεϊκότητας. Στη συγκεκριμένη απόφαση, η επιμέλεια του παιδιού ενός ζευγαριού γυναικών, που είχαν πάρει διαζύγιο, ανατέθηκε καταποκλειστικότητα όχι στην βιολογική μητέρα του παιδιού αλλά στη «δεύτερη μητέρα».

Η ιστοσελίδα επικαλείται, για να τεκμηριώσει αυτό το δικαστικό πραξικόπημα δηλώσεις δικηγόρου  ο οποίος «ανέλυσε» την απόφαση του δικαστηρίου  και εστίασε στο θέμα της «αναγνώρισης της ομόφυλης γονεϊκότητας», ο οποίος σημείωσε πώς:  «αναγνωρίστηκε το αλλοδαπό δεδικασμένο από το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή μιας βρετανικής δικαστικής απόφασης με την οποία η επιμέλεια του τέκνου ενός ζευγαριού γυναικών που είχαν λάβει διαζύγιο ανατέθηκε κατ΄αποκλειστικότητα όχι στην βιολογική μητέρα του τέκνου αλλά στην δεύτερη μητέρα».

Τι ισχυρίζεται δικηγόρος που ανέλυσε την υπόθεση

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στην απόφαση 159/2022, με την οποία αναγνωρίστηκε το δεδικασμένο της βρετανικής απόφασης χωρίς να θεωρείται ότι προσκρούει στην ελληνική δημόσια τάξη περιλαμβάνει τις εξής πολύ σημαντικές δικαστικές κρίσεις: «το μοντέλο της οικογένειας, που η σύνθεση των μελών της αποτελεί διαφορετική περίπτωση σε σχέση με τα καθιερωμένα δεν προκαλεί τις κυρίαρχες κοινωνικές αντιλήψεις διότι τελικά αυτή η διαφορετικότητα δεν μπορεί να αποβεί σε βάρος του πραγματικού συμφέροντος του τέκνου, ενώ η ελληνική κοινωνία τυγχάνει πλέον αρκετά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και αρκετά προοδευτική να φιλοξενήσει αρμονικά στους κόλπους της και να ανεχθεί την ύπαρξη και της ομόφυλης οικογένειας μετά τέκνων».

Δικαστήρια επιβάλλουν την Woke agenda;

Από ό,τι φαίνεται η τελευταία τάση στην Δύση είναι να χρησιμοποιούνται τοπικά δικαστήρια, προκειμένου να επιβάλλουν πολιτικές οι οποίες είναι αντίθετες με την θέληση του λαού. Το είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα και στην Ιταλία, όπου μέτρα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ανατράπηκαν από δικαστήρια.

Έχουν όμως το δικαίωμα τα δικαστήρια, να θεμελιώνουν de facto αλλαγές σε ζητήματα που αφορούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό -όπως ο ορισμός της οικογένειας – κατ' αυτόν τον τρόπο; Θα ασκήσει άραγε έφεση κάποιος εισαγγελέας; Μπορεί άραγε ακόμη και κάποια ακραία περίπτωση να χρησιμεύσει προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο αναγνώρισης των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας;

 

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Mίκελ Μερίνο πανηγύρισε όπως ο πατέρας του πριν 33 χρόνια στην Στουτγκάρδη, στο ίδιο γήπεδο (vid)!

Ιστορίες που μόνο ο αθλητισμός κι εν προκειμένω το...

Χαμός στην Basket League με τους «μικρούς» να ζητούν salary cap

Με πρωτοβουλία της ΚΑΕ ΑΕΚ και του Μάκη Αγγελόπουλου...

Αποκλεισμός και για τα αδέρφια Τσιτσιπά στα διπλά του Wimbledon μετά τη διακοπή!

Αποκλεισμός σε δύο …δόσεις για τα αδέρφια Τσιτσιπά (Στέφανο...

Στεφ Κάρι για Team USA: «Μόνος μας στόχος το χρυσό» (vid)

Μετά από 10 χρόνια επιστρέφει ο Στεφ Κάρι στην...

Πορτογαλία – Γαλλία 3-5 (0-0 κ.δ., παράταση): Μοιραίος Φέλιξ και Γαλλία-Ισπανία!

Η Γαλλία απέκλεισε στα πέναλτι την Πορτογαλία (5-3) καθώς...

Τζωρτζίνα Τσιχλάκη: Υπογράφει στον Πανσερραϊκό!

Ο Πανσερραϊκός ετοιμάζεται να παίξει στην Α1 γυναικών μέσω...

Ζντοβτς για Ελλάδα: «Δεν έχουν το Σλούκα – Πολλά εξαρτώνται από τον Αντετοκούνμπο»

Για την απουσία του Κώστα Σλούκα αλλά και τον...