Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024

Στεγνή παραδοχή Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Κονγκρέσο ότι ασκεί λογοκρισία – «Κακώς υπέκυψα στις πιέσεις του Λευκού Οίκου»!

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Meta, ιδιοκτήτριας εταιρείας των εφαρμογών Facebook, Instagram, Threads, Messenger και WhatsApp, έδωσε βαρυσήμαντες υποσχέσεις στο Κογκρέσο τη Δευτέρα ενόψει των εκλογών του 2024, λέγοντας ότι σκοπεύει να καταπολεμήσει κάθε πίεση από τον Λευκό Οίκο για λογοκρισία του περιεχομένου της πλατφόρμας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι δεν θα δωρίσει τα αμφιλεγόμενα «Zuckerbucks» του στις φετινές εκλογές.

Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε στις πιο σαφείς επικρίσεις του μέχρι στιγμής προς τον Λευκό Οίκο του Μπάιντεν ότι ανώτεροι αξιωματούχοι «πίεσαν επανειλημμένα» την εταιρεία του τεχνολογικού δισεκατομμυριούχου να καταστείλει το περιεχόμενο που σχετίζεται με το COVID-19 στην πλατφόρμα του Facebook το 2021.

«Ανώτεροι αξιωματούχοι της διοίκησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεζαν επανειλημμένα τις ομάδες μας επί μήνες να λογοκρίνουν ορισμένο περιεχόμενο του COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, και εξέφραζαν μεγάλη απογοήτευση με τις ομάδες μας όταν δεν συμφωνούσαμε», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ σε επιστολή του προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Είπε ότι πίστευε ότι η πίεση από τον Λευκό Οίκο, η οποία ήρθε στο φως μέσω μιας σαρωτικής αγωγής που ασκήθηκε από δύο Ρεπουμπλικάνους γενικούς εισαγγελείς το 2022, ήταν «λάθος», ότι λυπάται που δεν ήταν πιο φωνακλάς γι’ αυτό, ότι έκανε λανθασμένες επιλογές συγκράτησης περιεχομένου και ότι η εταιρεία του θα «αντεπιτεθεί» σε οποιαδήποτε μελλοντική πίεση.

«Αισθάνομαι έντονα ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τα πρότυπα του περιεχομένου μας λόγω της πίεσης από οποιαδήποτε διοίκηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση – και είμαστε έτοιμοι να αντεπιτεθούμε αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ.

Ο ιδρυτής του Facebook ασχολήθηκε επίσης με τις δαπάνες «Zuckerbucks» του ίδιου και της συζύγου του στις προεδρικές εκλογές του 2020, οι οποίες αφορούσαν την πρωτοβουλία Zuckerberg Chan Initiative που διοχέτευσε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε τοπικά εκλογικά γραφεία.

Οι επικριτές τότε ισχυρίστηκαν ότι οι μαζικές ιδιωτικές δωρεές του Ζούκερμπεργκ και της συζύγου του, Πρισίλα Τσαν, επηρέασαν με αθέμιτο τρόπο τις εκλογές, αφού τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν σε σημαντικές πολιτείες που έδωσαν μάχη και στις οποίες οι κούρσες είχαν οριακές διαφορές.

«Ο στόχος μου είναι να είμαι ουδέτερος και να μην παίζω ρόλο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – ή έστω να φαίνεται ότι παίζω ρόλο. Επομένως, δεν σκοπεύω να κάνω παρόμοια συνεισφορά σε αυτόν τον κύκλο», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Τραμπ: Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών

«Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών», δήλωσε ο...

Τι ξεχωρίζει τις άριστες εταιρείες;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια επιχείρηση να...

Fed: Αποφασίζει την πρώτη μείωση επιτοκίων εδώ και 4 χρόνια – Γιατί και πώς θα επηρεάσει όλο τον κόσμο

Η μείωση των αμερικανικών επιτοκίων έχει εν πολλοίς προεξοφληθεί....

Πώς θα φτιάξετε το σπίτι σας με άτοκο δάνειο 25.000 ευρώ

Άτοκο δάνειο έως 25.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση των...

Βομβητές με… εκρηκτικά: Πώς το Ισραήλ παγίδευσε τις προμήθειες της Χεμπολάχ

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων χωρών δήλωσαν στην εφημερίδα...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com